Stärka hållbarheten för att flytta tillbaka Earth Overshoot Day

År 2022 inföll Earth Overshoot Day den 28 juli, vilket markerar det datum då vi officiellt överkonsumerar vår planets resurser för året. Det är varje företags ansvar att minska sin förbrukning av fossila bränslen, använda mer hållbara metoder och minska avfallet. För varje åtgärd vi vidtar måste vi se till den totala miljöpåverkan, och inte bara koldioxidavtrycket av den specifika åtgärden.

Stärka hållbarheten för att flytta tillbaka Earth Overshoot Day Stärka hållbarheten för att flytta tillbaka Earth Overshoot Day
Diehl Metering

År 2022 inföll Earth Overshoot Day den 28 juli, vilket markerar det datum då vi officiellt överkonsumerar vår planets resurser för året. Från och med nu kommer vi att kräva mer av jorden än vad den kan tillhandahålla.

Orsakerna till detta underskott? Vår kollektiva överkonsumtion, vårt ackumulerade avfall och våra koldioxidutsläpp. Konsekvenserna? Jorderosion, avskogning, utrotning av arter, klimatförändringar med mera.

För att bidra till att minska detta underskott och flytta fram datumet för Earth Overshoot Day måste organisationer överallt minska sitt koldioxidavtryck. Det är varje företags ansvar att minska sin förbrukning av fossila bränslen, använda mer hållbara metoder och minska avfallet. För varje åtgärd vi vidtar måste vi se till den totala miljöpåverkan, och inte bara koldioxidavtrycket av den specifika åtgärden.

På Diehl Metering står hållbarhet i centrum för det vi gör. Sedan starten har vi ständigt tillhandahållit lösningar för att hjälpa människor att använda vatten och energi mer effektivt. Idag har vi etablerat interna processer för att integrera ekodesign så tidigt som möjligt i vår produktutveckling. Detta utgör grunden för att minska energi- och vattenförbrukningen och minimera avfallet - och därmed sänka våra koldioxid- och vattenavtryck.

År 2021 undertecknade vi FN:s Global Compact, ett frivilligt avtal för företag som vill bidra till en mer hållbar värld. I pakten fastställs 10 principer som bygger på fyra pelare, mänskliga rättigheter, arbete, miljö och antikorruption, vilket ger oss en ram för att göra affärer på ett mer ansvarsfullt sätt.

Utöver FN:s Global Compact har vi utvecklat våra egna 7 prioriterade program för att se till att vi fortsätter att utmana oss själva och förbättra hållbarheten varje dag.

Leverantörsstyrning

Vi väljer noggrant ut våra leverantörer med avseende på hållbarhet, tillförlitlighet, konkurrenskraft och innovationsförmåga. För att bedöma hållbarhetsnivån hos våra viktigaste leverantörer använder vi det oberoende kreditvärderingsföretaget EcoVadis.

Ekodesign

Vi integrerar principerna för ekodesign i vår produktutveckling och strävar efter att minska varje produkts miljöpåverkan genom livscykelanalyser. Vi utvecklar vattenmätare med kompositkroppar, vilket minskar miljöpåverkan jämfört med mässingkroppar eftersom komposit kräver mindre energi för att omvandlas och är lättare än mässing. Tack vare ett samarbete med Pöppelmann France använder vi också skyddshuvuden för vattenmätare som är baserade på polyeten efter konsumtion, vilket minskar våra produkters koldioxidavtryck.

Lokalt för lokalt

Genom vårt program "lokalt för lokalt" gör vi allt så nära våra kunder som möjligt och ser till att våra leverantörer också är så nära oss som möjligt. Tanken är att skapa och utveckla lokala partnerskap.

Stärkande av våra team

Vi tror att vi bara kan växa som företag om våra medarbetare växer med oss. När våra medarbetare har en riktning och ett syfte är de motiverade att förverkliga vår strategi. Vi involverar våra medarbetare i regelbundna workshops och evenemang med anknytning till hållbarhet, till exempel European Sustainable Development Week.

Innovation för att stödja kundernas hållbarhet

Vi använder vår erfarenhet och vårt kunnande för att utveckla nya digitala tjänster och lösningar som förbättrar våra kunders hållbarhetsarbete. Vår tjänst för minskning av vattenförluster som inte ger intäkter gör det möjligt för allmännyttiga företag att analysera sitt vattennätverk för att identifiera, förutse och förebygga läckor och därmed minska vattenförlusterna. När det gäller värmehantering kan våra värmemätare kopplas samman med vårt IZAR-system och anpassad programvara, vilket gör det möjligt för allmännyttiga företag att minska värmeförlusterna och sänka energikostnaderna.

Förvaltning av resurser

Vi gör allt vi kan för att optimera resursanvändningen och minimera avfallet. På var och en av våra anläggningar sänker vi gradvis förbrukningen av el, vatten, gas och bränsle samt vidtar andra åtgärder. Ett annat sätt att minska vårt koldioxidavtryck är att fokusera på vår leveranskedja genom ett projekt som syftar till att öka direktleveranserna och undvika onödiga mellanlandningar så mycket som möjligt.

Hållbar och etisk tillväxt

Långsiktig tillväxt är bara meningsfull om den är hållbar. Det är därför vi driver ekonomisk utveckling samtidigt som vi bevarar naturresurser och miljön för framtida generationer.