Duurzamer worden om Earth Overshoot Day uit te stellen

In 2022 viel Earth Overshoot Day, de datum waarop we de hulpbronnen van de aarde voor dit jaar hebben opgebruikt, op 28 juli. Elk bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om zijn verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen, duurzamere werkwijzen te hanteren en afval te beperken. Voor elke activiteit die we ondernemen, moeten we kijken naar de totale milieu-impact en niet alleen naar de CO2-uitstoot van die activiteit.

Duurzamer worden om Earth Overshoot Day uit te stellen Duurzamer worden om Earth Overshoot Day uit te stellen
Diehl Metering

In 2022 viel Earth Overshoot Day, de datum waarop we de hulpbronnen van de aarde voor dit jaar hebben opgebruikt, op 28 juli. Vanaf nu zullen we meer van de aarde vragen dan ze kan leveren.

De redenen voor dit tekort? Onze collectieve overconsumptie, ophoping van afval en CO2-uitstoot. De gevolgen? Bodemerosie, ontbossing, het uitsterven van soorten, klimaatverandering en nog veel meer.

Om dit tekort te helpen verminderen en Earth Overshoot Day te verplaatsen naar een latere datum, moeten organisaties over de hele wereld hun CO2-uitstoot verminderen. Elk bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om zijn verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen, duurzamere werkwijzen te hanteren en afval te beperken. Voor elke activiteit die we ondernemen, moeten we kijken naar de totale milieu-impact en niet alleen naar de CO2-uitstoot van die activiteit.

Duurzaamheid vormt de kern van alles wat we bij Diehl Metering doen. Sinds onze oprichting bieden we voortdurend oplossingen om mensen te helpen efficiënter om te gaan met water en energie. Tegenwoordig beschikken we over vaste interne processen om ecodesign in een zo vroeg mogelijk stadium te integreren in onze productontwikkeling. Dit vormt de basis voor het verminderen van energie- en waterverbruik en het minimaliseren van afval, waardoor onze koolstof- en watervoetafdruk kleiner wordt.

In 2021 ondertekenden we het UN Global Compact, een vrijwillige overeenkomst voor bedrijven die willen bijdragen aan een duurzamere wereld. Het pact bevat 10 principes die gebaseerd zijn op 4 pijlers, namelijk mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding, wat ons een kader biedt om verantwoorder zaken te doen.

Naast het UN Global Compact hebben we onze eigen 7 prioriteitsprogramma’s ontwikkeld om er zeker van te zijn dat we onszelf blijven uitdagen en elke dag aan duurzaamheid werken.

Leveranciersbeheer

We selecteren onze leveranciers zorgvuldig door te kijken naar duurzaamheid, betrouwbaarheid, concurrentievermogen en innovatievaardigheden. Om het duurzaamheidsniveau van onze belangrijkste leveranciers te beoordelen, doen we een beroep op het onafhankelijke ratingbureau EcoVadis.

Ecodesign

We integreren de principes van ecodesign in onze productontwikkeling om de milieu-impact van elk product te verminderen via levenscyclusanalyses. We ontwikkelen watermeters waarvan de behuizing is gemaakt van composietmateriaal in plaats van messing, omdat de verwerking van composietmateriaal minder energie vereist en het lichter is dan messing. Dit leidt tot een lagere impact op het milieu. Dankzij een samenwerking met Pöppelmann Frankrijk gebruiken we ook beschermdoppen voor watermeters op basis van gerecycled polyethyleen, waardoor de CO2-uitstoot van onze producten afneemt.

Local for local

Via ons ‘local for local’-programma doen we alles zo dicht mogelijk bij onze klanten en zorgen we ervoor dat onze leveranciers ook zo dicht mogelijk bij ons zijn. Dit heeft als doel lokale partnerschappen te creëren en te ontwikkelen.

Empowerment van onze teams

We geloven dat we als bedrijf alleen kunnen groeien als onze mensen meegroeien. Wanneer onze medewerkers een doel en een richting hebben, zijn ze gemotiveerd om onze strategie te verwezenlijken. We organiseren regelmatig workshops en evenementen over duurzaamheid voor ons personeel, zoals de Europese Week voor Duurzame Ontwikkeling.

Innovatie om klanten te helpen duurzamer te worden

We benutten onze ervaring en knowhow om nieuwe digitale diensten en oplossingen te ontwikkelen die onze klanten helpen duurzamer te worden. Onze service voor het verminderen van Non-Revenue Water stelt nutsbedrijven in staat hun waternetwerk te analyseren voor het opsporen, anticiperen op en voorkomen van lekken, zodat waterverlies wordt beperkt. Voor warmtebeheer kunnen onze warmtemeters worden gekoppeld aan ons IZAR-systeem en aangepaste software, waardoor nutsbedrijven warmteverlies kunnen verminderen en energiekosten kunnen verlagen.

Beheer van hulpbronnen

We doen ons uiterste best om het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren en afval te minimaliseren. In elk van onze vestigingen verlagen we geleidelijk het elektriciteits-, water-, gas- en brandstofverbruik en nemen we nog meer maatregelen. Een andere manier waarop we onze koolstofvoetafdruk verkleinen, is door onze toeleveringsketen te verbeteren via een project dat als doel heeft directe leveringen te bevorderen en onnodige tussenstops zoveel mogelijk te vermijden.

Duurzame en ethische groei

Langetermijngroei heeft alleen zin als het duurzaam is. Daarom werken we aan economische ontwikkeling en beschermen we de natuurlijke hulpbronnen en het milieu voor toekomstige generaties.