Strategische inkoop

In een geglobaliseerde economie waarin het cruciaal voor onze bedrijven is om concurrerend te blijven, staat de inkoop in dienst van de algemene strategie van Diehl Metering en speelt deze een belangrijke rol in onze prestaties en ons succes.

Strategische inkoop Strategische inkoop

Leveranciersbeheer

In een geglobaliseerde economie waarin het cruciaal voor onze bedrijven is om concurrerend te blijven, staat de inkoop in dienst van de algemene strategie van Diehl Metering en speelt deze een belangrijke rol in onze prestaties en ons succes. Onze inkoopstructuur ondersteunt de entiteiten van de Metering-groep zo dicht mogelijk bij hun productieactiviteiten en met als doel de tevredenheid van onze klanten te waarborgen.

 • Inkoopvisie en -doel

  Inkoopvisie en -doel Inkoopvisie en -doel

  Bij Diehl Metering zijn de inkoopdoelstellingen gericht op 4 kerndoelen:

  • Het ontwikkelen van de vaardigheden van onze teams op basis van een afdelingsoverstijgende benadering van de bedrijfsvoering, technisch inzicht in onze interne behoeften en de expertise van onze leveranciers en dienstverleners.
  • Het cultiveren en handhaven van duurzame prestaties met onze leveranciers om onze ontwikkeling te ondersteunen door risico's en kansen te managen.
  • Het bevorderen van innovatie om toegevoegde waarde en een concurrentievoordeel te bieden.
  • Het toepassen van beproefde processen die gelijk zijn voor de verschillende entiteiten van de groep om de digitalisering van onze activiteiten te bevorderen.
 • Inkooporganisatie

  Inkooporganisatie Inkooporganisatie

  De manier waarop we onze inkoop coördineren, is zowel mondiaal als lokaal.

  • Op internationaal niveau berust deze op een sterk ondernemingsbestuur en mondiale strategieën die worden bepaald door de inkoopcategorieën. Met hulp van onze kwaliteits- en technische afdeling houden onze strategische inkopers toezicht op één of meer inkoopcategorieën en beheren zij de relaties met de leveranciers.
  • Op lokaal niveau werkt de inkooporganisatie binnen onze juridische entiteiten aan het optimaliseren van de samenhang en het duurzame succes van deze verschillende onderdelen in hun omgeving.
 • Beginselen van relatie en partnerschap

  Beginselen van relatie en partnerschap Beginselen van relatie en partnerschap

  We identificeren, certificeren en ontwikkelen onze leveranciers om een duurzame en efficiënte ontwikkeling van onze activiteiten te waarborgen. Zij worden geselecteerd op basis van hun betrouwbaarheid, concurrentievermogen en innovatievaardigheden. De onpartijdige criteria waarop wij onze keuzes en evaluaties bij samenwerkings- en inkoopprojecten baseren, zijn:

  • Een zekere levering die voldoet aan de afspraken betreffende kwaliteitsnormen, levertijden en contractuele hoeveelheden.
  • Een voorkeur voor langetermijnrelaties met leveranciers en partnerschappen die voor beide partijen voordelen opleveren, zodat een duurzaam concurrentievermogen wordt gewaarborgd.
  • Het voorstellen van innovatieve ideeën en mogelijkheden voor optimalisatie op zowel financieel als technologisch niveau.
  • Ondersteuning van lokale economieën en regionale ontwikkeling als onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.
  • Duidelijke communicatie die tot uiting komt in onbevooroordeeld en eerlijk gedrag en in overeenstemming is met eerlijke handelspraktijken.
 • Hoe wordt u leverancier?

  Hoe wordt u leverancier? Hoe wordt u leverancier?

  Diehl Metering werkt samen met vele leveranciers van goederen, producten en diensten van over de hele wereld.
  Ons selectieproces voor leveranciers is grondig en transparant, aangezien het rekening houdt met vele vereisten (onder meer op economisch, ethisch, technisch, sociaal en milieugebied). Daarnaast voeren onze inkopers activiteitenbeoordelingen uit en brengen zij soms een bezoek op locatie.

  Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen via : 
  metering-purchasing@diehl.com

  Documentatie
  Algemene voorwaarden
  Duurzaamheid

  Leveranciershandvest

Onze belangrijkste productiecategorieën zijn:

 • Elektronische onderdelen Elektronische onderdelen

   

  ELECTRONICA: diodes, leds, transistors, Logic LDO’s MCU’s, opto-elektronische apparaten, accu's, weerstanden, spoelen, condensatoren, connectoren, printplaten, kabels, displays, sensoreenheden, draad, complexe schakelingen zoals microcontrollers en spanningsregelaars.

 • Set schroeven en spijkers Set schroeven en spijkers

   

  METAAL: gietstukken, smeedstukken, koperen kappen, gelakte aluminium kappen.

 • Kunststof kralen op een witte achtergrond Kunststof kralen op een witte achtergrond

   

  KUNSTSTOFFEN: granulaat, spuitgegoten kunststof onderdelen.

 • Bluetooth-ontvanger Bluetooth-ontvanger

   

  HANDELSGOEDEREN: o.a. Bluetooth ontvangers, terugslagkleppen, multifunctionele rekenmachine voor thermische en koelenergie, tablets, fittingen, modules, ultrasone debietmeters, elektromagnetische debietmeters, multi-jet watermeters.

 • Een magneet op een witte achtergrond Een magneet op een witte achtergrond

   

  MAGNETEN: gesinterde magneten: hard ferriet, zeldzame-aarde, magneethouders: spuitgegoten gesinterde magneten.

 • Verschillende zeehonden op een witte achtergrond Verschillende zeehonden op een witte achtergrond

   

  PAKKINGEN en O-RINGEN: O-ringen, afdichtingen, pakkingen, vlakke afdichtingen van NBR, EPDM.

 • Verschillende ruiten op een witte achtergrond Verschillende ruiten op een witte achtergrond

   

  GLAS: gehard glas (gewoon glas dat door een thermische of chemische behandeling is versterkt) dat is gekrompen met een koperen kap.

 • aanzicht van een apparaat in de fabriek aanzicht van een apparaat in de fabriek

   

  STAFDRAAIEN: assen, saffieren en carbide stukken, warmte- en oppervlaktebehandeling (K33 of S3P).