Duurzaamheid

Duurzaamheid maakt deel uit van het DNA van Diehl Metering. Al sinds de oprichting van ons bedrijf bieden we oplossingen waarmee mensen efficiënter gebruik kunnen maken van de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet; één van de grondbeginselen van duurzaamheid.

Duurzaamheid Duurzaamheid

Duurzaamheid maakt deel uit van ons DNA

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een must-have geworden voor bedrijven wereldwijd, maar bij Diehl Metering staat het al geruime tijd bovenaan ons lijstje. Al sinds de oprichting van ons bedrijf bieden we oplossingen waarmee mensen efficiënter gebruik kunnen maken van de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet; één van de grondbeginselen van duurzaamheid. Vandaag de dag omvatten onze afspraken elk aspect van duurzaamheid, waaronder verantwoordelijke bedrijfspraktijken, economische groei met respect voor het milieu, en maatschappelijk welzijn.

Maar bovenal zien we het als onze plicht om niet alleen zelf duurzaam te handelen, maar dit ook mogelijk te maken voor andere mensen, van onze medewerkers tot aan onze klanten en de gemeenschappen die zij tot dienst zijn.

Het vormgeven van onze inspanningen

Ons in 2020 tot stand gekomen initiatief ‘Diehl Metering goes for Sustainability’ is bedoeld om onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid voortdurend te blijven verbeteren. Het plan omvat vijf dimensies die richting geven aan alles wat we doen: Milieu, Klant, Aandeelhouder, Medewerker en Maatschappij.

Na een diepgaande analyse van onze processen en marktverwachtingen hebben we zeven prioriteitsprogramma’s ontwikkeld rondom deze vijf dimensies:

 • UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) / DUURZAAMHEIDSVERSLAG

  UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) / DUURZAAMHEIDSVERSLAG UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) / DUURZAAMHEIDSVERSLAG

  Alleen door te handelen, kun je een verschil maken.
  En dat is precies waarom Diehl Metering ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen heeft gesteld.

  Ons Duurzaamheidsverslag 2022 fungeert ook als een communication on progress (COP) voor Diehl Metering in het kader van het UN Global Compact. 

  De UN Global Compact Communication on Progress (COP) belicht belangrijke onderwerpen en uitdagingen voor Diehl Metering in zijn streven naar duurzame ontwikkeling. Lezers komen niet alleen meer te weten over de successen en doelen van duurzaamheidsmanagement, maar ook over de activiteiten van het bedrijf op het gebied van milieubescherming, medewerkers, veiligheid op de werkplek en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Lees meer in onze COP (Communication on Progress)

   

 • ONDERTEKENEN VAN HET UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT

  ONDERTEKENEN VAN HET UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT ONDERTEKENEN VAN HET UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT

  SIGNING THE UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT

  In 2021 hebben we het UN Global Compact ondertekend, een vrijwillig initiatief om bedrijven aan te moedigen een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Dit pact van de Verenigde Naties bestaat uit tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie, en biedt ons een specifiek kader om op een meer verantwoordelijke manier te ondernemen. Als onderdeel van onze belofte aan Global Compact publiceren we in 2022 het jaarlijkse ‘Communication on Progress’-rapport.

  Dit rapport biedt ons niet alleen de kans om onze acties voor een duurzamere toekomst te delen, maar het is ook een belangrijk middel om onze vooruitgang te meten en nieuwe doelen te blijven stellen op het gebied van duurzaamheid.

 • GRONDLEGGER VAN EEN DUURZAME TOEKOMST

  GRONDLEGGER VAN EEN DUURZAME TOEKOMST GRONDLEGGER VAN EEN DUURZAME TOEKOMST

  Duurzaamheid heeft altijd centraal gestaan bij alles wat we doen bij Diehl Metering. Nu willen we het vormgeven tot iets dat we allemaal samen doen. We willen de drijvende kracht zijn achter verandering, en iedereen in staat stellen om te werken aan een duurzamere toekomst. Deze video met onze CEO Dr. Christof Bosbach laat onze merkpositionering zien, evenals het gedachtegoed achter onze nieuwe slogan ‘Empower a sustainable future’.

  Bekijk de video