Geschiedenis

Als een van de belangrijkste spelers in de branche staat Diehl Metering voor innovatieve technologie en smart metering. Als sinds 1862 geven wij vorm aan de geschiedenis van de meettechniek. We hebben de hoogtepunten van onze meer dan 150-jarige geschiedenis voor u gebundeld in onze geschiedenis...

Geschiedenis Geschiedenis

1862: Het begin

Neptun wordt opgericht in Wrocław Neptun wordt opgericht in Wrocław

Neptun wordt opgericht in Wrocław

Diehl Metering kan terugkijken op een lange geschiedenis die teruggaat tot de beginjaren van de industrialisatie: In 1862 wordt Neptun in Wrocław opgericht als een gieterij die fittingen voor water- en gasinstallaties produceert. Hier wordt ook de eerste Woltman bulkwatermeter ter wereld ontwikkeld en geproduceerd in 1895.

Neptun wordt Hydrometer Neptun wordt Hydrometer

Neptun wordt Hydrometer

In 1912 wordt het bedrijf omgedoopt tot Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik. Zelfs vandaag de dag beschouwen branche-experts deze naam nog als een garantie voor hoogwaardige meet- en uitleestechnologie.

Van Wrocław naar Ansbach Van Wrocław naar Ansbach

Van Wrocław naar Ansbach

In 1951 zet het bedrijf een belangrijke stap: het nieuwe hoofdkantoor van Hydrometer wordt gevestigd in de Middelfrankische stad Ansbach. De verhuizing biedt Hydrometer ruimte, technologische kansen en strategische perspectieven om zich te ontwikkelen tot een bedrijf met internationale allure. Op het drie hectare grote terrein werken vandaag de dag nog ongeveer 480 ontwikkelings-, productie- en verkoopmedewerkers.

1970: Het begin van een succesvol verhaal

1.000.000 watermeters 1.000.000 watermeters

1.000.000 watermeters

De 1.000.000e watermeter rolde in 1970 in Ansbach van de band en luidde het begin in van een succesvol decennium. Door een voortdurende toename van het aantal bestellingen was het nodig een uitgebreide productie-installatie te bouwen.

1989: Volumemeter zorgt voor een mijlpaal

Nieuwe technologische standaard Nieuwe technologische standaard

Nieuwe technologische standaard

Een zelfontwikkelde innovatie zet de nieuwe technologische standaard voor de komende jaren: de Hydrometer ontvangt de PTB-accreditatie (een goedkeuring voor een elektronische volumemeter). Verder wordt de 4.000.000e watermeter geproduceerd in Ansbach.

1991: De hydrometergroep ontstaat

Productie-eenheid geopend in Apolda Productie-eenheid geopend in Apolda

Productie-eenheid geopend in Apolda

Na de hereniging van Duitsland richt de Hydrometer GmbH in 1991 in Apolda, Thüringen, een productiebedrijf op voor de grootschalige productie van watermeters voor huishoudelijk gebruik, om aan de toenemende vraag naar hoogwaardige meters te voldoen. In datzelfde jaar wordt in Apolda een testcentrum voor watermeters voor huizen en appartementen gecertificeerd.

Sappel (Frankrijk) en Mirometr (Polen) worden overgenomen Sappel (Frankrijk) en Mirometr (Polen) worden overgenomen

Sappel (Frankrijk) en Mirometr (Polen) worden overgenomen

In 1998 begint de strategische uitbreiding van de Hydrometer-groep: het gerenommeerde Franse bedrijf Sappel en de Poolse dochteronderneming Mirometr worden overgenomen. Diehl Metering S.A.S., voorheen Sappel, ontwikkelt, ontwerpt en produceert watermeters en radiogestuurde uitleessystemen.

EWT (Oostenrijk) wordt overgenomen EWT (Oostenrijk) wordt overgenomen

EWT (Oostenrijk) wordt overgenomen

In 2001 wordt de strategische expansie voortgezet met de integratie van het Oostenrijkse bedrijf Elin Wasserwerkstechnik GmbH en de Hongaarse fabrikant van watermeters MOM. De in Wenen gevestigde marktleider op het gebied van watermetertechnologie EWT is een pionier op het gebied van radiogestuurde uitlezing. De in Mátészalka gevestigde meettechniekspecialist MOM is al tientallen jaren marktleider in Hongarije en neemt een belangrijke strategische positie in voor de Oost-Europese markten.

SAPPEL do Brasil wordt opgericht in Brazilië SAPPEL do Brasil wordt opgericht in Brazilië

SAPPEL do Brasil wordt opgericht in Brazilië

De eerste vestiging in Zuid-Amerika wordt opgericht in 2002: SAPPEL do Brasil, gevestigd in de havenstad Recife in Brazilië zorgt voor de productie en distributie van innovatieve meettechnologie voor de Zuid-Amerikaanse markt - en heeft een navenant belangrijke strategische functie.

Hydrometer Metering, Jinan/China Hydrometer Metering, Jinan/China

Hydrometer Metering, Jinan/China

In 2004 is Hydrometer (Shandong) Metering opgericht in Jinan, met als doel alle activiteiten op de groeiende Chinese markt te coördineren. Door de oprichting van het huidige Diehl Metering (Jinan) Co. Ltd. in 2007 zijn zowel de productie als de verkoop gegarandeerd volgens Europese en Chinese normen, mede door een eigen productiefaciliteit voor ultrasone warmtemeters.

Diehl Midden-Oosten, Dubai/VAE Diehl Midden-Oosten, Dubai/VAE

Diehl Midden-Oosten, Dubai/VAE

In 2006 wordt Diehl Middle East opgericht in Dubai om de aanwezigheid van het bedrijf in de MENA-regio uit te breiden. Het huidige Diehl Metering FZE, levert meettechnologieën en diensten voor water, thermische energie, gas en elektriciteit van één bron in deze ecologisch zeer veeleisende regio.

2006: Frankrijk viert 100 jaar

100-jarig bedrijfsjubileum, Frankrijk 100-jarig bedrijfsjubileum, Frankrijk

100-jarig bedrijfsjubileum, Frankrijk

In 2006 viert Sappel, het huidige Diehl Metering, zijn 100-jarige bestaan. Het bedrijf werd in 1906 opgericht onder de naam "Paris Ignicole” en in 1936 gekocht door het Zwitserse SIGNUM AG en omgedoopt tot "Sappel". In 1998 wordt deze in Saint-Louis, Frankrijk gevestigde specialist in het meten van water-, thermische energie- en gas overgenomen door de Hydrometer-groep.

2010: Diehl Metering als bedrijfsdivisie

Diehl Metering wordt een bedrijfsdivisie van de Diehl-groep.. Diehl Metering wordt een bedrijfsdivisie van de Diehl-groep..

Diehl Metering wordt een bedrijfsdivisie van de Diehl-groep..

2010 is een zeer belangrijk jaar in de geschiedenis van het bedrijf: Diehl Metering wordt een officiële bedrijfsdivisie van de Diehl-groep naast de bestaande bedrijfsdivisies Metal, Controls, Defense en Aerosystems. Het familiebedrijf Diehl werd in 1902 opgericht als kunstgieterij in Neurenberg en behaalt vandaag de dag met ongeveer 16.300 medewerkers een jaaromzet van 3 miljard euro.

Diehl Gas Metering Diehl Gas Metering

Diehl Gas Metering

Met de oprichting van Diehl Gas Metering in 2010, heeft de bedrijfsdivisie nu een eigen competentiecentrum voor gasmetingen in de Midden-Frankische stad Ansbach. Diehl Gas Metering GmbH ontwikkelt en produceert binnen de Diehl Metering-groep gasmeters, zoals de AERIUS-productlijn, die gebaseerd is op microthermische debietmeting.

Diehl Metering, Denemarken Diehl Metering, Denemarken

Diehl Metering, Denemarken

In 2011 wordt de Deens verkooptak Diehl Metering ApS opgericht. Dit is het resultaat van vele jaren intensieve samenwerking met Hydrometer GmbH. Het team van Diehl Metering ApS bedient de sterk toegenomen vraag van de Deense markt naar innovatieve ultrasone technologie en systeemtechnologie.

2012: Duitsland viert 100 jaar

150-jarig bedrijfsjubileum in Duitsland 150-jarig bedrijfsjubileum in Duitsland

150-jarig bedrijfsjubileum in Duitsland

In 2012 viert de Hydrometer-groep zijn 150-jarig jubileum. Het bedrijf dateert uit de beginjaren van de industrialisatie. Het werd in 1862 opgericht in Wrocław. In 1895 werd 's werelds eerste Woltman-meter geproduceerd. In 1912 wordt het bedrijf omgedoopt tot “Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik”. Vanaf 1951 is de Hydrometer-groep, nu Diehl Metering, gevestigd in Ansbach.

Oprichting van Diehl Metering, Groot-Brittannië Oprichting van Diehl Metering, Groot-Brittannië

Oprichting van Diehl Metering, Groot-Brittannië

In 2013 wordt het Britse verkoopkantoor, Diehl Metering Ltd., opgericht in Manchester, Engeland, om te voldoen aan de specifieke technologische eisen van klanten in het VK. Diehl Metering Ltd. biedt innovatieve metering-oplossingen, past deze aan de lokale omstandigheden aan en levert ook diensten en technische ondersteuning.

2015: Uitbreiding naar nieuwe markten

Diehl Metering als een sterk merk Diehl Metering als een sterk merk

Diehl Metering als een sterk merk

De fusie van het bedrijf om het sterke internationale merk Diehl Metering te creëren, vindt plaats rond de jaarwisseling 2014/15. Al sinds 2010 is Diehl Metering een bedrijfsdivisie van de Diehl-groep, naast de bestaande bedrijfsdivisies Metal, Controls, Defense en Aerosystems. Diehl Metering staat voor hoogwaardige, innovatieve oplossingen en het economische en milieuvriendelijke gebruik van natuurlijke hulpbronnen en energie.

Oprichting van Diehl Metering, Singapore Oprichting van Diehl Metering, Singapore

Oprichting van Diehl Metering, Singapore

In 2015, wordt een vestiging geopend in Singapore: Diehl Metering Pte. Ltd. is verantwoordelijk voor de markten in Zuidoost-Azië. Het spectaculaire CapitaGreen-gebouw in het centrum van Singapore blijkt de ideale keuze voor de vestiging, aangezien dit slimme en milieuvriendelijke complex de filosofie van Diehl Metering perfect weerspiegelt. De geografisch gunstige ligging van Singapore biedt Diehl Metering Pte. Ltd. het voordeel dat we ondersteuning kunnen bieden aan lokale klanten en tegelijkertijd een beter begrip ontwikkelen van de behoeften in de regio.

2016: 20 jaar IZAR RADIO

20 jaar radio-expertise 20 jaar radio-expertise

20 jaar radio-expertise

In 2016 viert het radiosysteem IZAR zijn 20e verjaardag. 1996 – 2016. De ontwikkeling van onze eigen radiotechnologie twintig jaar geleden door wat toen Hydrometer GmbH was, creëerde een geheel nieuwe markt. Nu vormt IZAR RADIO basis van alle succesvolle systeemoplossingen van Diehl Metering. Van intelligente meters voor water, thermische energie, gas en elektriciteit, software en systeemproducten tot energiediensten, onze voortdurend verder ontwikkelde IZAR-radiotechnologie is een vast onderdeel van Diehl Meterings serviceportfolio.

Oprichting van Diehl Metering, Zweden Oprichting van Diehl Metering, Zweden

Oprichting van Diehl Metering, Zweden

In 2016 opende Diehl Metering een nieuw verkoopkantoor in Zweden met als doel verdere aantrekkelijke groeimarkten te veroveren. Dankzij intensieve samenwerking met Scandinavische partners en klanten via de Deense verkooptak Diehl Metering ApS, die werd opgericht in 2011, is Diehl Metering goed op de hoogte van de eisen van deze regio.

Oprichting verkoopkantoor Spanje Oprichting verkoopkantoor Spanje

Oprichting verkoopkantoor Spanje

Sinds begin 2016 is de Spaanse vestiging in Madrid een zelfstandige onderneming van Diehl Metering: Diehl Metering SL Diehl Metering/Spanje is voornamelijk verantwoordelijk voor de Spaanse en Portugese markt.

Oprichting verkoopkantoor in de VS Oprichting verkoopkantoor in de VS

Oprichting verkoopkantoor in de VS

Het verkoopkantoor in Naperville in de VS werd in 2017 opgericht om de aanwezigheid van het bedrijf op de snel groeiende Amerikaanse markt uit te breiden. Aangezien slimme netwerken in Noord-Amerika steeds populairder worden, biedt het verkoopbedrijf Diehl Metering LLC klanten de volledige procesketen van meetapparatuur tot gegevensbeheer vanuit één enkele bron.