Historia

Som av de större aktörerna i branschen står Diehl Metering för innovativ teknik och smart mätning. Vi skapar historia inom mätteknik. Och det har vi gjort ända sedan 1862. Vi har för dig sammanställt höjdpunkter från mer än 150 år av vår historia ...

Historia Historia

1989: Flödesmätare sätter en milstolpe

Ny teknisk standard Ny teknisk standard

Ny teknisk standard

En innovation som utvecklats internt sätter en ny teknisk standard för de kommande åren när Hydrometer får PTB-ackreditering (ackreditering för en elektronisk flödesmätare). Den 4 000 000:e vattenmätaren tillverkas i Ansbach.

1991: Hydrometer-koncernen bildas

Produktionsanläggning öppnas i Apolda Produktionsanläggning öppnas i Apolda

Produktionsanläggning öppnas i Apolda

År 1991 grundar Hydrometer GmbH en produktionsanläggning i Apolda för massproduktion av hushållsvattenmätare för att möta den ökande efterfrågan på mätare av hög kvalitet. Samma år certifieras ett testlaboratorium för hushållsvattenmätare för bostäder och enskilda hushållsvattenmätare i Apolda. 

Ultraljudstekniken föds Ultraljudstekniken föds

Ultraljudstekniken föds

År 1991 börjar Hydrometer utveckla den första generationen av sin ultraljudsteknik med hög precision.

Fjärravläsningar som lanserades av IZAR-radio Fjärravläsningar som lanserades av IZAR-radio

Fjärravläsningar som lanserades av IZAR-radio

IZAR-radiotekniken utvecklades först 1996 av Sappel i samarbete med Hydrometer. Den bidrar till att revolutionera branschen genom att göra det möjligt att avläsa mätare exakt på distans via radio. Tekniken utvecklas till att bli en föregångare till Internet of Things, vilket gör det möjligt att överföra en mängd data om nätverks prestanda - och utvecklas till en hörnsten i dagens smarta mätarlösningar.

Sappel (Frankrike) och Mirometr (Polen) ingår Sappel (Frankrike) och Mirometr (Polen) ingår

Sappel (Frankrike) och Mirometr (Polen) ingår

1998 går Hydrometer -koncernens strategiska expansion ut: det franska företaget Sappel och det polska dotterbolaget Mirometr övertas. Sappel bygger och producerar vattenmätare och radiobaserade lässystem.

Första ultraljudsmätaren lanseras Första ultraljudsmätaren lanseras

Första ultraljudsmätaren lanseras

1998 lanserar Hydrometer sin första ultraljudsmätare, en flödessensor som heter SHARKY. Den är dedikerad till värmemätningsmarknaden och erbjuder större noggrannhet, lång hållbarhet och bättre motståndskraft mot dålig vattenkvalitet.

EWT (Österrike) inkorporerad EWT (Österrike) inkorporerad

EWT (Österrike) inkorporerad

Den strategiska expansionen fortsätter 2001 med sammanslagningen av det österrikiska företaget ELIN Wasserwerkstechnik GmbH (EWT) samt den ungerska vattenmätartillverkaren MOM. Den Vienna-baserade marknadsledaren för vattenmätarteknik EWT är en pionjär inom den radiobaserade lässektorn. Den Mátészalka-baserade mätteknologspecialisten MOM har varit marknadsledande i Ungern i decennier och har en strategiskt viktig roll för den östeuropeiska marknaden.

SAPPEL do Brazil grundas i Brasilien SAPPEL do Brazil grundas i Brasilien

SAPPEL do Brazil grundas i Brasilien

Den första sydamerikanska siten grundas 2002. SAPPEL do Brazil hade sitt huvudkontor i hamnstaden Recife och ansvarade för tillverkning och försäljning av innovativ mätteknik till den sydamerikanska marknaden. Idag har vi ett väletablerat partnerskap med distributörer i Brasilien, vilket säkerställer vår närvaro på denna marknad.

Ultraljudsmätare fortsätter att optimeras Ultraljudsmätare fortsätter att optimeras

Ultraljudsmätare fortsätter att optimeras

År 2003 presenterar företaget andra generationen av sina ultraljudsenergimätare, följt av tredje generationens ultraljuds kompakta energimätare SHARKY 773 2004. Denna modell integrerar flödessensorer med nya givare och elektronik, och är grunden för dagens ultraljudsmätare från Diehl Metering.

Hydrometer Metering, Jinan/China Hydrometer Metering, Jinan/China

Hydrometer Metering, Jinan/China

2004 grundades Hydrometer (Shandong) Metering i Jinan för att samordna all verksamhet på den kinesiska tillväxtmarknaden. Grundandet av det som nu är Diehl Metering (Jinan) Co. Ltd. 2007 säkerställer att produktion och försäljning uppfyller europeiska och kinesiska standarder - och att ytterligare en produktionsanläggning för ultraljudsvärmemätare tillkommer.

Diehl Middle East, Dubai/UAE Diehl Middle East, Dubai/UAE

Diehl Middle East, Dubai/UAE

2006 grundades Diehl Middle East i Dubai för att utöka företagets närvaro i MENA-regionen. Företaget, som numera heter Diehl Metering FZE, är en one-stop shop för mätteknik och tjänster för vatten, värmeenergi, gas och el i denna ekologiskt krävande region.

2006: Frankrike firar sitt 100:e år

100-årsjubileum, Frankrike 100-årsjubileum, Frankrike

100-årsjubileum, Frankrike

Sappel, som i dag är känt som Diehl Metering, firar sitt 100-årsjubileum 2006. Företaget grundades 1906 under namnet "Paris Ignicole" och köptes 1936 upp av det schweiziska företaget SIGNUM AG och bytte namn till "Sappel". Detta specialiserade företag för mätning av vatten, värmeenergi och gas har sitt huvudkontor i Saint-Louis i Frankrike och integreras i Hydrometer Group 1998.

Hållbarhet blir en prioritet Hållbarhet blir en prioritet

Hållbarhet blir en prioritet

Hydrometer stärker sitt engagemang för hållbarhet genom att införa ekodesign i produktutvecklingen 2006 och vinner ett pris från den franska regeringen för den ekologiska prestandan hos kompositmätaren ALTAIR V4 2008. Samma år får företaget en miljöcertifiering enligt ISO 14001 för sitt effektiva miljöledningssystem. Under de följande åren får företaget OHSAS 18001-certifiering för arbetsmiljöstandarder och ISO 26000-certifiering för socialt ansvarstagande.

Vattenmätare med ultraljud Vattenmätare med ultraljud

Vattenmätare med ultraljud

Företaget lanserar branschens första ultraljudsvattenmätare på marknaden 2008. HYDRUS-mätaren tillverkas i Ansbach och har fått sitt namn efter en kombination av Hydrometer, företagets namn, och US, förkortningen för "ultraljud".

2010: Diehl Metering som en företagsdivision

Diehl Metering blir en företagsdivision inom Diehl-koncernen Diehl Metering blir en företagsdivision inom Diehl-koncernen

Diehl Metering blir en företagsdivision inom Diehl-koncernen

2010 är ett mycket viktigt år i företagets historia: Diehl Metering blir en officiell företagsdivision i Diehl-koncernen vid sidan av de befintliga företagsdivisionerna Metal, Controls, Defence och Aviation. Familjeföretaget Diehl, som grundades som ett konstgjuteri i Nürnberg 1902, har nu cirka 16 300 anställda och en årlig omsättning på 3 miljarder euro.

Diehl Gas Metering Diehl Gas Metering

Diehl Gas Metering

I och med grundandet av Diehl Gas Metering 2010 fick företagsdivisionen ett eget kompetenscentrum för gasmätning i den tyska staden Ansbach. Diehl Gas Metering GmbH utvecklade och tillverkade gasmätare inom Diehl Metering Group, bland annat produktlinjen AERIUS, som baserades på mikrotermisk flödesmätning.

Diehl Metering, Danmark Diehl Metering, Danmark

Diehl Metering, Danmark

Den danska försäljningsfilialen Diehl Metering ApS grundas 2011. Detta är resultatet av ett långt och intensivt samarbete med Hydrometer GmbH. Teamet på Diehl Metering ApS hjälper till att svara på den danska marknadens ökade efterfrågan på innovativ ultraljudsteknik och systemteknik.

2012: Tyskland firar sitt 150:e år

150 års företagsjubileum i Tyskland 150 års företagsjubileum i Tyskland

150 års företagsjubileum i Tyskland

Under 2012 firar Hydrometer Group, numera känt som Diehl Metering, sitt 150-årsjubileum.

Grundandet av Diehl Metering, Storbritannien Grundandet av Diehl Metering, Storbritannien

Grundandet av Diehl Metering, Storbritannien

År 2013 grundas det brittiska försäljningskontoret Diehl Metering Ltd. i Halifax, England, för att möta de specifika tekniska kraven från kunderna i Storbritannien. Diehl Metering Ltd. tillhandahåller innovativa mätlösningar, anpassar dem till lokala behov och tillhandahåller även tjänster och teknisk support.  

Passiv drive-by gör datainsamlingen enklare Passiv drive-by gör datainsamlingen enklare

Passiv drive-by gör datainsamlingen enklare

Under 2014 lanseras lösningen "passiv drive-by". Den bygger på IZAR-radioteknik och gör det möjligt att samla in mätardata med hjälp av en sopbil eller underhållsbil utrustad med radiomottagare.

2015: Expansion till nya marknader

Diehl Metering som ett starkt varumärke Diehl Metering som ett starkt varumärke

Diehl Metering som ett starkt varumärke

Företagets fusion för att skapa det starka internationella varumärket Diehl Metering äger rum vid årsskiftet 2014. Sedan 2010 har Diehl Metering varit en företagsdivision inom Diehl-koncernen vid sidan av de befintliga företagsdivisionerna Metal, Controls, Defence och Aviation. Diehl Metering står för högkvalitativa, innovativa lösningar samt ekonomisk och miljövänlig användning av naturresurser och energi.

Grundandet av Diehl Metering, Singapore Grundandet av Diehl Metering, Singapore

Grundandet av Diehl Metering, Singapore

År 2015 öppnas en filial i Singapore. Diehl Metering Pte. Ltd. ansvarar för marknaderna i Sydostasien. Singapores geografiskt fördelaktiga läge erbjuder Diehl Metering Pte. Ltd. fördelen att kunna stödja lokala kunder samtidigt som man utvecklar en bättre förståelse för regionens krav.

2016: 20 år av IZAR RADIO

20 år av radiokompetens 20 år av radiokompetens

20 år av radiokompetens

IZAR-radiosystem firar 20-årsjubileum 2016 och är nu en central komponent i alla Diehl Meterings systemlösningar, inklusive intelligenta mätare för vatten, värmeenergi, gas och el samt mjukvaru- och systemprodukter. Samma år lanseras den nya generationen IZAR RC i G4 som svar på den växande efterfrågan. Den integrerar kommunikationsstandarden Open Metering Standard (OMS) och möjliggör driftskompatibilitet i ett mobilt eller fast nätverk för enkel konfiguration och effektiv automatiserad avläsning.

Grundandet av Diehl Metering, Sverige Grundandet av Diehl Metering, Sverige

Grundandet av Diehl Metering, Sverige

Under 2016 öppnade Diehl Metering ett nytt försäljningskontor i Sverige med målet att erövra ytterligare tillväxtmarknader. Tack vare ett intensivt samarbete med skandinaviska partners och kunder genom den danska försäljningsfilialen Diehl Metering ApS, som grundades 2011, är Diehl Metering väl förtrogen med kraven i denna region.

Grundande av ett försäljningskontor i Spanien Grundande av ett försäljningskontor i Spanien

Grundande av ett försäljningskontor i Spanien

I början av 2016 blir det spanska kontoret i Madrid en egen enhet för Diehl Metering. Diehl Metering S.L. Diehl Metering/Spanien ansvarar huvudsakligen för den spanska och portugisiska marknaden.

Grundande av försäljningskontoret i USA Grundande av försäljningskontoret i USA

Grundande av försäljningskontoret i USA

Försäljningskontoret i Naperville USA grundas 2017 för att utöka företagets närvaro på den snabbt växande amerikanska marknaden. Eftersom intelligenta nätverk är mycket på frammarsch i Nordamerika erbjuder försäljningsbolaget Diehl Metering LLC kunderna hela processkedjan från mätare till datahantering från en enda källa.

Femstjärnig kvalitet för SHARKY Femstjärnig kvalitet för SHARKY

Femstjärnig kvalitet för SHARKY

Under 2018 tilldelas ultraljudsenergimätaren SHARKY 775 5 stjärnor av 5 för mätstabilitet och mätnoggrannhet av den oberoende testaren AGFW, ett tecken på den kvalitet som Diehl Metering är stolta över.

2019: Stärker vår globala organisation

Omorganisation och certifiering Omorganisation och certifiering

Omorganisation och certifiering

Från och med den 1 januari 2019 är Diehl Metering strukturerad kring ett unikt ledningssystem med 2 kundsegment (vatten och energi) och 5 försäljningsregioner som täcker alla marknader världen över.

EcoVadis Gold-klassificering har uppnåtts EcoVadis Gold-klassificering har uppnåtts

EcoVadis Gold-klassificering har uppnåtts

År 2020 tilldelas Diehl Meterings anläggning i Saint-Louis i Frankrike EcoVadis Gold-klassificering, den högsta nivån av erkännande för Corporate Social Responsibility (CSR). Betyget erkänner företagets åtgärder inom etiska och ansvarsfulla anställnings- och affärsmetoder, hållbar upphandling och miljöledning.

Certifiering av multisite Certifiering av multisite

Certifiering av multisite

Efter sin globala omorganisation uppnår Diehl Metering framgångsrikt en multisite certifiering för direktivet om mätinstrument (MID), ett godkännande som visar på högkvalitativ tillverkning. Vi har också tilldelats multisite-certifieringar av Quality Austria** efter att ha uppfyllt kraven i ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 för kvalitet och miljö.

2021: Empower a sustainable future

HYDRUS-sortimentet utökas  HYDRUS-sortimentet utökas

HYDRUS-sortimentet utökas

Lanseringen av HYDRUS 2.0 och HYDRUS 2.0 BULK under 2020-21 innebär ytterligare förbättringar av Diehl Meterings sortiment av smarta vattenmätare. Med ultraljudsteknik och ett förbättrat dynamiskt område på upp till R1000 kommer de nya mätarna med optimerad batterilivslängd, vilket gör det möjligt för kunderna att skapa större effektivitet och hållbarhet i sina vattennätverk. 

Global Compact undertecknas Global Compact undertecknas

Global Compact undertecknas

År 2021 är undertecknandet av FN:s Global Compact en viktig milstolpe i Diehl Meterings engagemang för hållbarhet. Som undertecknare av världens största företagsinitiativ för hållbarhet ger företaget synlighet och transparens åt sitt stöd för FN:s 17 mål för hållbar utveckling och tar ytterligare ett steg mot att uppfylla sin vision om att stärka en hållbar framtid.

Ett nytt varumärkesanspråk Ett nytt varumärkesanspråk

Ett nytt varumärkesanspråk

Som en del av en ny varumärkesvision med fokus på hållbarhet presenterar Diehl Metering ett nytt varumärkesanspråk: "Empower a sustainable future". Påståendet bygger på och utvidgar vårt långvariga uppdrag att göra energi- och vattennätverk mindre slösaktiga och effektivare. Det är vårt löfte att stödja alla överallt genom att ge dem de verktyg de behöver för att bygga en bättre framtid tillsammans.