Studenter erbjöds virtuell upplevelse på all-digital Praxistage

Tidigare denna månad gav Diehl Metering tyska studenter en virtuell glimt av arbetslivet i företaget som en del av "Praxistage", ett årligt evenemang som är utformat för att erbjuda studenter praktisk erfarenhet.

Studenter erbjöds virtuell upplevelse på all-digital Praxistage Studenter erbjöds virtuell upplevelse på all-digital Praxistage
Diehl Metering
Nyhetsmeddelande

Tidigare denna månad gav Diehl Metering tyska studenter en virtuell glimt av arbetslivet i företaget som en del av "Praxistage", ett årligt evenemang som är utformat för att erbjuda studenter praktisk erfarenhet. För första gången i sin tioåriga historia gick evenemanget digitalt - men konceptet förblev detsamma: Syftet var att förena studenter från 14 universitet i Tysklands största region Bayern med företag som vill rekrytera unga talanger.

Praxistage organiseras av University of Applied Sciences i Nürnberg (Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm) och vanligtvis Diehl Metering HR-avdelningen i Tyskland välkomnar studenter på företaget för att erbjuda en dag med praktisk erfarenhet för studenter inom teknik, datavetenskap, ekonomi och samhällsvetenskap. I år bemöttes cirka 23 studenter på en exklusiv digital dag bakom kulisserna på Diehl Metering.

Deltagarna lärde sig om viktiga utmaningar som påverkar branschen och hur Diehl Metering hanterar dem, inklusive en session om ”Megatrends & Innovation Management @ Diehl Metering”. De togs på en digital produktionsturné och blev inbjudna att delta i "aktiva paus" -sessioner. Det fanns också en chans att nätverka med personal och andra studenter i en rundabordsdiskussion - och att höra insidertips om hur man startar och lyckas med en karriär på Diehl Metering.

Genom evenemanget kunde eleverna få en bra förståelse för hur det är att arbeta på Diehl Metering, samtidigt som de utvidgade sitt nätverk och deras horisonter för framtiden.