Studenten doen virtuele ervaring op tijdens volledig digitale Praxisstage

Eerder deze maand gaf Diehl Metering Duitse studenten een virtueel kijkje in het beroepsleven bij het bedrijf als onderdeel van de "Praxisstage", een jaarlijks evenement dat is ontworpen om studenten praktijkervaring te bieden.

Studenten doen virtuele ervaring op tijdens volledig digitale Praxisstage Studenten doen virtuele ervaring op tijdens volledig digitale Praxisstage
Diehl Metering
News

Eerder deze maand gaf Diehl Metering Duitse studenten een virtueel kijkje in het beroepsleven bij het bedrijf als onderdeel van de "Praxisstage", een jaarlijks evenement dat is ontworpen om studenten praktijkervaring te bieden. Voor het eerst in zijn 10-jarige geschiedenis ging het evenement digitaal, maar het concept bleef hetzelfde: het doel was om studenten van 14 universiteiten in de grootste regio van Duitsland, Beieren, in contact te brengen met bedrijven die jong talent willen werven.

Praxistage wordt georganiseerd door de Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm en gewoonlijk verwelkomt de HR-afdeling van Diehl Metering Duitsland studenten bij het bedrijf om studenten engineering, informatica, economie en sociale wetenschappen een dag praktijkervaring te bieden. Dit jaar werden zo'n 23 studenten getrakteerd op een exclusieve digitale dag achter de schermen bij Diehl Metering.

Deelnemers leerden over de belangrijkste uitdagingen die van invloed zijn op de industrie en hoe Diehl Metering hiermee omgaat, inclusief een sessie over "Megatrends & Innovation Management @ Diehl Metering". Ze werden meegenomen op een digitale productietour en uitgenodigd om deel te nemen aan 'active break'-sessies. Er was ook gelegenheid om te netwerken met medewerkers en andere studenten tijdens een rondetafelgesprek, en om insidertips te krijgen over hoe je een carrière bij Diehl Metering kunt beginnen en laten slagen.

Tijdens het evenement kregen de studenten een goed beeld van het werken bij Diehl Metering en konden ze ook hun netwerk uitbreidden en hun horizon voor de toekomst verbreden.