Smart Heating Lab möjliggör en stor anbudsvinst i Kina

Efter invigningen förra året har vårt laboratorium för smart uppvärmning i Luoyang, Kina hjälpt oss att vinna en viktig upphandling.

Smart Heating Lab möjliggör en stor anbudsvinst i Kina Smart Heating Lab möjliggör en stor anbudsvinst i Kina
Diehl Metering

Efter invigningen förra året har vårt laboratorium för smart uppvärmning i Luoyang, Kina hjälpt oss att vinna en viktig upphandling. Som ett nav för innovation hade laboratoriet en avgörande roll i utvecklingen och främjandet av Diehl Meterings smarta värmelösning som vi nu kommer att leverera till Luoyang Heating Supply Company för två bostadsprojekt med sammanlagt 1 650 lägenheter.

Med hjälp av den innovativa lösningen kommer företaget att digitalisera sitt värmedistributionsnät, särskilt det sekundära nätet, vilket gör det möjligt att ställa in den mest behagliga rumstemperaturen för konsumenterna och samtidigt optimera energiförbrukningen. Målet är att balansera systemet perfekt när det gäller hydraulisk och termisk prestanda, och att justera tillförseln från värmeväxlingsstationen i enlighet med den verkliga förbrukningen. Detta är en milstolpe för fjärrvärme i Kina, som innebär att man går från den traditionella metoden att bara tillföra energi till systemet till en metod som bygger på att leverera energi efter behov.

Genom att optimera flödet av värmeenergi kan Luoyang Heating Supply Company undvika obalans i värmeförsörjningen, vilket ofta kan leda till lägre temperaturer i de lägenheter som ligger längst bort från värmeväxlingsstationen. Detta kommer att bidra till att minska kundklagomålen och öka tillfredsställelsen samtidigt som man sparar upp till 20 % energi och minskar koldioxidutsläppen2 .

Den unika End-to-end-lösningen från Diehl Metering, inklusive tjänster som en molntjänst, använder SHARKY ultraljudsvärmemätare i kombination med IZAR@AIR-sensorer för temperatur och luftfuktighet för att samla in en mängd data från värmesystemet, byggnader och enskilda lägenheter. Dessa data överförs sedan via IoT-kommunikationsteknik till vår molnbaserade IZAR-programvaruplattform för analysändamål. Om en obalans upptäcks i värmetillförseln föreslår programvaran en justering av balansventilens öppningsgrad för att optimera rumstemperaturen. Mobilappen IZAR@HOME ger konsumenterna större insyn i förbrukning, inomhustemperatur och luftfuktighet.

Smart Heating Lab har visat sig vara en viktig mötesplats för lokala experter, särskilt på grund av COVID-19:s reserestriktioner i Kina. Vi är övertygade om att denna anbudsvinst är den första av många lösningar som utvecklas av våra team i labbet!