IZAR: en lösning som är 100% lämplig för social distansering

Under dessa tider måste vi alla tänka på hur vi interagerar med kunderna och de krav vi ställer på anställda. Om du är ett energiföretag behöver ditt företag samla in mätdata från konsumenterna.

Diehl Metering
Nyhetsmeddelande
IZAR: en lösning som är 100% lämplig för social distansering IZAR: en lösning som är 100% lämplig för social distansering

Under dessa tider måste vi alla tänka på hur vi interagerar med kunderna och de krav vi ställer på anställda. Om du är ett energiföretag behöver ditt företag samla in mätdata från konsumenterna. Traditionellt innebär detta att man kommer in i människors hem och läser mätarna manuellt. Men idag kräver sociala distans att vi begränsar fysisk kontakt med kunderna. Dessutom innebär övergången till distansarbete att anställda är mindre tillgängliga för att göra mätningar på plats.

Så hur kan du övervinna dessa utmaningar? Hur kan du samla in data utan kundkontakt? Och hur kan du bättre skydda dina anställda och kunder? Svaret är IZAR-radioteknologi, en lösning som möjliggör automatisk mätaravläsning (AMR) och automatisk mätinfrastruktur (AMI) så att du kan läsa data på distans. Genom att digitalisera mätaravläsningar tillåter IZAR ditt företag att anpassa sig till den aktuella situationen.

4 sätt att fjärravläsa mätare på

Med IZAR är manuella läsningar ett minne blott.

  • Inget behov av att boka möten, med risk för att  mötet uteblir eller behöver planera om flera gånger
  • Ingen risk för fel på grund av manuell läsning
  • Inget behov av fysisk interaktion
  • Inget behov av att röra enheter, tack vare en helt kontaktlös process

Diehl Metering erbjuder dig fyra olika metoder för att inhämta avläsningar.

Med IZAR Walk-by-lösningen går en person utrustad med en surfplatta helt enkelt förbi konsumentens hem för att fånga deras förbrukningsdata automatiskt och trådlöst. På liknande sätt gör IZAR Drive-by-lösning det möjligt att ta avläsningar från fordon som kör upp till 50 km/h.

Dessutom gör IZAR det enkelt att byta från Drive-by till en Passive Drive-by-lösning utan behov av en uppgradering - vilket sparar tid och arbete. Radiomottagare kan enkelt monteras på ett fordon som regelbundet passerar förbrukarnas hem, t.ex. en sopbil eller en skåpbil. Till skillnad från liknande system kräver IZAR inte att du programmerar en specifik rutt för att samla in data i en specifik ordning. Fordonet kan helt enkelt utföra sina vanliga varv och samla in mätaravläsningar när det reser från grannskap till stadsdel.

Slutligen kan du enkelt uppgradera till ett trådbundet nätverk med AMI genom att installera IZAR RDC-mottagare. Förutom att du kan läsa mätare på distans kan IZAR AMI kontrollera alla dina funktioner på distans. Det är den ultimata lösningen för social distans.

IZAR effektivitet

IZAR-tekniken är kärnan i Diehl Meterings smarta mätlösningar. Denna väl testade radioteknik ger flexibilitet och tillförlitlighet så att data kan överföras på distans och med AMI, när som helst och så ofta du vill. Alla mätare kan utrustas med IZAR-radiomoduler - eller de har integrerad radioteknologi i mätare, till exempel HYDRUS för vatten eller SHARKY för värme, och avläsningar fångas med en handhållen enhet, till exempel en IZAR @ MOBILE 2-TABLET eller via fast telefon, beroende på vald lösning.

Uppgifterna synkroniseras sedan med Diehl Meterings smarta mäthanteringsprogramvara IZAR @ NET, som är installerad på din server och dator. Alternativt kan du välja programvara som en tjänst med onlineplattformen IZAR PORTAL.

Snabbare, mer pålitligt och säkrare

Fördelarna? 100% av mätare kan läsas exakt och på säkert avstånd. Du fakturerar kunderna för deras faktiska konsumtion och håller en hög tillfredsställelsen. Och du skyddar både dina anställda och kunder genom att eliminera behovet av ansikte-till-ansikte-interaktion. Avläsningarna är också snabbare och mer pålitliga.

IZAR är mycket flexibel, så att du kan kombinera Walk-by, Drive-by, Passive Drive-by och AMI-lösningar. Till exempel kan ett IZAR-fasta nätverk användas för att automatiskt samla in data i ett område med hög täthet, medan Drive-by används för att läsa mätare på mer avlägsna platser.

Med IZAR digitaliseras och automatiseras dina nätverksprocesser. Det betyder att du kommer att använda dina resurser mer effektivt, du kommer att skydda dina människor och att du kan anpassa ditt företag till behoven i det nuvarande klimatet. Det är en lösning som är perfekt anpassad till våra tider.