IZAR: rozwiązanie w 100% dostosowane do dystansu społecznego

IZAR: rozwiązanie w 100% dostosowane do dystansu społecznego IZAR: rozwiązanie w 100% dostosowane do dystansu społecznego

Tradycyjnie polega to na wchodzeniu do domów ludzi i dokonywaniu ręcznych odczytów. Ale dzisiaj dystans społeczny wymaga od nas ograniczenia kontaktu fizycznego z klientami. Ponadto przejście na pracę zdalną oznacza, że pracownicy są mniej dostępni do dokonywania odczytów w terenie.

Jak więc pokonać te wyzwania? Jak możesz zbierać dane bez kontaktu z klientem? Jak możesz lepiej chronić swoich pracowników i klientów? Odpowiedzią jest technologia radiowa IZAR, rozwiązanie umożliwiające automatyczny odczyt liczników (AMR) i automatyczną infrastrukturę pomiarową (AMI), dzięki czemu można zdalnie rejestrować dane. Dzięki cyfryzacji odczytu liczników IZAR umożliwia Twojej firmie dostosowanie się do aktualnego klimatu.

4 sposoby odczytu liczników na odległość

Dzięki IZAR ręczne odczyty należą już do przeszłości.

• Nie ma potrzeby umawiania się na spotkania, co eliminuje ryzyko utraty terminów przez lokatorów oraz konieczność kilkukrotnego zmiany terminu
  • Brak ryzyka błędów wynikających z ręcznego odczytu
  • Nie ma potrzeby fizycznej interakcji
  • Nie trzeba dotykać żadnych urządzeń dzięki całkowicie bezdotykowemu procesowi

Diehl Metering oferuje 4 różne metody zbierania dany z odczytów.

Dzięki rozwiązaniu IZAR Walk-by osoba wyposażona w tablet stoi przed domami konsumentów, aby automatycznie i bezprzewodowo rejestrować dane o użytkowaniu. Podobnie rozwiązanie IZAR
Drive-by umożliwia odczyt z pojazdów poruszających się z prędkością do 50 km / h.

Co więcej, IZAR ułatwia przejście z trybu Drive-by na pasywne rozwiązanie Drive-by bez potrzeby aktualizacji, co pozwala zaoszczędzić czas i koszty pracy. Odbiorniki radiowe można łatwo zamontować w pojeździe, który regularnie przejeżdża przed domami konsumentów, takim jak śmieciarka lub furgonetka. W przeciwieństwie do podobnych systemów, IZAR nie wymaga zaprogramowania specjalnej trasy do gromadzenia danych w określonej kolejności. Pojazd może po prostu wykonywać swoje zwykłe trasy, zbierając odczyty liczników podczas jazdy z sąsiedztwa do sąsiedztwa.

Wreszcie, możesz łatwo uaktualnić do stałej sieci z AMI, instalując odbiorniki IZAR RDC. Oprócz możliwości zdalnego odczytu liczników, IZAR AMI umożliwia zarządzanie wszystkimi operacjami na odległość. To najlepsze rozwiązanie w dystansie społecznym.

Wydajność IZAR

Technologia IZAR jest sercem inteligentnych rozwiązań pomiarowych Diehl Metering. Ta sprawdzona technologia radiowa zapewnia elastyczność i niezawodność, umożliwiając przesyłanie danych zdalnie i za pomocą AMI w dowolnym czasie i tak często, jak tylko chcesz. Wszystkie liczniki mogą być wyposażone w moduły radiowe IZAR  lub są wyposażone w zintegrowaną technologię radiową w licznikach takich jak HYDRUS dla wody lub SHARKY dla energii cieplnej - a odczyty są rejestrowane za pomocą urządzenia podręcznego, takiego jak IZAR @ MOBILE 2 TABLET lub za pomocą odbiorników, w zależności od wybranego rozwiązania.

Dane są następnie synchronizowane z potężnym oprogramowaniem do zarządzania licznikami IZAR @ NET firmy Diehl Metering zainstalowanym na twoich serwerach i komputerach. Alternatywnie możesz wybrać oprogramowanie jako usługę za pomocą platformy internetowej IZAR PORTAL.

Szybciej, bezpieczniej, pewniej

Korzyści? 100% liczników można odczytać dokładnie i na bezpiecznej odległości. Fakturujesz klientów za ich rzeczywistą konsumpcję, utrzymując wysoki poziom satysfakcji. Chronisz zarówno swoich pracowników, jak i klientów, eliminując potrzebę bezpośredniej interakcji. Odczyty są również szybsze i bardziej wiarygodne.

IZAR jest bardzo elastyczny, pozwalając łączyć rozwiązania Walk-by, Drive-by, Passive Drive-by i AMI. Na przykład sieć stacjonarna IZAR może być używana do automatycznego gromadzenia danych w obszarze o dużej gęstości, zaś Drive-by służy do odczytu liczników w bardziej odległych lokalizacjach.

Dzięki IZAR procesy sieciowe są digitalizowane i zautomatyzowane. Oznacza to, że będziesz efektywniej wykorzystywać swoje zasoby, będziesz chronić swoich ludzi i będziesz mógł dostosować swoją firmę do potrzeb obecnego klimatu. To rozwiązanie jest idealnie dostosowane do naszych czasów.