IZAR: een oplossing die 100% geschikt is voor social distancing

In deze ongekende tijden moeten we allemaal opnieuw bedenken hoe we omgaan met klanten en welke eisen we stellen aan werknemers. Als u een nutsbedrijf bent, is uw bedrijf afhankelijk van het verzamelen van metergegevens van consumenten.

Diehl Metering
News
IZAR: een oplossing die 100% geschikt is voor social distancing IZAR: een oplossing die 100% geschikt is voor social distancing

In deze ongekende tijden moeten we allemaal opnieuw bedenken hoe we omgaan met klanten en welke eisen we stellen aan werknemers. Als u een nutsbedrijf bent, is uw bedrijf afhankelijk van het verzamelen van metergegevens van consumenten. Traditioneel gebeurt dit door woningen binnen te gaan en de meters handmatig uit te lezen. Maar vandaag vereist social distancing dat we fysiek contact met klanten beperken. Daarbij komt nog dat de verschuiving naar werken op afstand betekent dat medewerkers minder beschikbaar zijn om metingen ter plaatse uit te voeren.

Hoe kunt u deze uitdagingen overwinnen? Hoe kunt u gegevens verzamelen zonder contact met de klant? En hoe kunt u uw medewerkers en klanten beter beschermen? Het antwoord is IZAR-radiotechnologie, een oplossing die Automatic Meter Reading (AMR) en Automatic Metering Infrastructure (AMI) mogelijk maakt, zodat u gegevens op afstand kunt verzamelen. Door de meteruitlezing te digitaliseren, stelt IZAR uw bedrijf in staat zich aan te passen aan de huidige situatie.

4 manieren om meters op afstand uit te lezen

Met IZAR behoort handmatig uitlezen tot het verleden.

  • U hoeft geen afspraken te maken, zodat huurders niet het risico lopen afspraken te vergeten en u meerdere keren een nieuwe afspraak moet maken
  • Geen risico op fouten door handmatig uitlezen
  • Geen fysieke interactie nodig
  • Apparaten aanraken is niet nodig dankzij een volledig contactloos proces

Diehl Metering biedt u 4 verschillende methoden voor meteruitlezing.

Met de IZAR Walk-by-oplossing loopt een persoon met een tablet gewoon voor het huis van de consument langs om zijn gebruiksgegevens automatisch en draadloos te verzamelen. Evenzo kunnen met de IZAR Drive-by-oplossing metingen worden verricht vanuit voertuigen die met een snelheid tot 50 km/u rijden.

Bovendien maakt IZAR het gemakkelijk om over te schakelen van Drive-by naar een Passive Drive-by-oplossing zonder dat er een upgrade nodig is, waardoor u tijd en arbeidskosten bespaart. Radio-ontvangers kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd in een voertuig dat regelmatig langs de huizen van consumenten rijdt, zoals een vuilniswagen of een bestelbus van de postdienst. In tegenstelling tot soortgelijke systemen hoeft u bij IZAR geen specifieke route te programmeren om de gegevens in een bepaalde volgorde te verzamelen. Het voertuig kan gewoon zijn gebruikelijke rondes maken en de meterstanden verzamelen terwijl het van wijk naar wijk rijdt.

Tot slot kunt u eenvoudig upgraden naar een Fixed Network met AMI door IZAR RDC-ontvangers te installeren. Met IZAR AMI kunt u niet alleen meters op afstand uitlezen, maar ook al uw activiteiten op afstand beheren. Het is de ultieme oplossing voor social distancing.

IZAR-efficiëntie

De IZAR-technologie vormt de kern van de smart metering-oplossingen van Diehl Metering. Deze bewezen radiotechnologie biedt flexibiliteit en betrouwbaarheid en maakt gegevensoverdracht op afstand met AMI mogelijk, op elk moment en zo vaak als u wilt. Alle meters kunnen worden uitgerust met IZAR-radiomodules, of ze worden geleverd met geïntegreerde radiotechnologie in meters zoals de HYDRUS voor water of de SHARKY voor thermische energie. De metingen worden verzameld met een draagbaar toestel zoals een IZAR@MOBILE 2 TABLET of via een vaste ontvanger, afhankelijk van de oplossing die u kiest.

De gegevens worden vervolgens gesynchroniseerd met de krachtige meterbeheersoftware IZAR@NET van Diehl Metering, die op uw servers en pc's is geïnstalleerd. Als alternatief is ook de Software as a Service-oplossing met het onlineplatform IZAR PLUS PORTAL beschikbaar”.

Sneller, veiliger, betrouwbaarder

De voordelen? 100% van de meters is nauwkeurig en op veilige afstand af te lezen. U factureert uw klanten voor het werkelijke verbruik, waardoor de tevredenheid hoog blijft. En u beschermt zowel uw medewerkers als uw klanten door persoonlijke interactie te vermijden. Bovendien zijn metingen sneller en betrouwbaarder.

IZAR is zeer flexibel, waardoor u Walk-by-, Drive-by-, Passive Drive-by- en AMI-oplossingen kunt combineren. Een vast IZAR-netwerk kan bijvoorbeeld worden gebruikt om automatisch gegevens te verzamelen in een gebied met een hoge dichtheid, terwijl de Drive-by-oplossing kan worden gebruikt om meters op meer afgelegen locaties uit te lezen.

Met IZAR worden uw netwerkprocessen gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Dit betekent dat u uw middelen efficiënter kunt inzetten, uw werknemers kunt beschermen en uw bedrijf kunt aanpassen aan de behoeften van de huidige samenleving. Het is een oplossing die perfect past in onze tijd.