Diehl Metering firar 30 års verksamhet i Polen

Tidigare den här månaden höll Diehl Metering ett speciellt evenemang för att fira 30 års verksamhet i Polen. Under denna tid har vår polska anläggning utvecklats från att ha varit en lokal monteringsanläggning till att bli ett viktigt internationellt nav för Diehl Metering Group.

Diehl Metering firar 30 års verksamhet i Polen Diehl Metering firar 30 års verksamhet i Polen
Diehl Metering

Tidigare den här månaden höll Diehl Metering ett speciellt evenemang för att fira 30 års verksamhet i Polen. Under denna tid har vår polska anläggning utvecklats från att ha varit en lokal monteringsanläggning till att bli ett viktigt internationellt nav för Diehl Metering Group. Jubileumsevenemanget, som sköts upp från förra året, var en möjlighet att se tillbaka på vårt polska dotterbolags framväxt.

Historien om Diehl Metering i Polen började den 21 november 1991 när det franska företaget Sappel slog sig samman med polska representanter för att bilda Mirometr. Från början satsade företaget på kvalitet och specialiserade sig på vattenmätare av högsta metrologiska klass. Alla produkter tillverkades och monterades på plats i Cieszyn, en stad nära den tjeckiska gränsen.

Efter år av snabb tillväxt flyttade vårt polska team 2011 till våra nuvarande produktionsanläggningar och kontor i Bażanowice. Produktionen ökade snabbt och nya medarbetare rekryterades regelbundet. Företaget bytte namn till Diehl Metering 2015 och lokalerna utökades ytterligare, och platsen är nu fast etablerad som en tillverkningsreferens för Polens vattenindustri.

Under de senaste tre decennierna har det funnits många höjdpunkter. Anläggningen började producera komponenter till statiska mätare 2013, de första värmemätarna och radiomodulerna 2018 och de första kompletta statiska mätarna 2020. I dag har Bażanowice en viktig roll i leveransen till Diehl Metering-länder runt om i världen och står för 16 miljoner euro i extern försäljning, jämfört med endast 1 miljon euro 2003. Antalet anställda har ökat från ett dussin på 1990-talet till cirka 350 i dag. Och den årliga produktionen har skjutit upp från 100 000 meter 2003 till 2,4 miljoner meter i dag, liksom nästan en miljon radiomoduler.

Bażanowice har inte bara drivit vår framgång i regionen, utan har också blivit en av hörnstenarna i Diehl Meterings globala verksamhet och upprätthåller den exceptionella kvalitetsstandard som vårt varumärke är känt för världen över. Vi är stolta över engagemanget hos våra team i Polen, och vi ser fram emot att se Bażanowice fortsätta sin dynamiska tillväxt när vi för med oss nya innovationer till våra kunder och fortsätter att hjälpa dem att forma en mer hållbar framtid.