Diehl Metering viert 30 jaar hulpverlening in Polen

Eerder deze maand hield Diehl Metering een speciaal evenement ter gelegenheid van 30 jaar hulpverlening in Polen. Ondertussen heeft onze Poolse vestiging zich ontwikkeld van een lokale assemblagefabriek tot een belangrijke internationale hub van de Diehl Metering Group.

Diehl Metering viert 30 jaar hulpverlening in Polen Diehl Metering viert 30 jaar hulpverlening in Polen
Diehl Metering

Eerder deze maand hield Diehl Metering een speciaal evenement ter gelegenheid van 30 jaar hulpverlening in Polen. Ondertussen heeft onze Poolse vestiging zich ontwikkeld van een lokale assemblagefabriek tot een belangrijke internationale hub van de Diehl Metering Group. De verjaardagsviering, die vorig jaar werd uitgesteld, bood de gelegenheid terug te blikken op de opkomst van onze Poolse dochteronderneming.

Het verhaal van Diehl Metering in Polen begon op 21 november 1991, toen het Franse bedrijf Sappel samenwerkte met Poolse vertegenwoordigers om Mirometr te vinden. Vanaf het begin maakte het bedrijf zich sterk voor kwaliteit, en specialiseerde zich in watermeters van de hoogste metrologische categorie. Alle producten werden ter plaatse vervaardigd en geassembleerd in Cieszyn, een stad nabij de Tsjechische grens.

In 2011, na jaren van snelle groei, verhuisde ons Poolse team naar onze huidige productiefaciliteiten en kantoren in Bażanowice. De productie nam snel toe en er werden regelmatig nieuwe werknemers aangeworven. De naam van het bedrijf werd in 2015 veranderd in Diehl Metering, en de bedrijfspanden werden verder uitgebreid. Nu is de vestiging een vooraanstaande productielocatie voor de Poolse watersector.

De afgelopen drie decennia kende veel hoogtepunten. De vestiging begon in 2013 met de productie van componenten voor statische meters, haar eerste warmtemeters en radiomodules in 2018, en haar eerste volledige elektrostatische meter in 2020. Momenteel speelt Bażanowice een belangrijke rol in de bevoorrading van Diehl Metering-landen wereldwijd en is het verantwoordelijk voor 16 miljoen euro aan externe verkoop, tegenover slechts 1 miljoen euro in 2003. Het personeelsbestand is gegroeid van slechts een dozijn werknemers in de jaren 1990 tot ongeveer 350 op dit moment. En de jaarlijkse productie is gestegen van 100.000 meters in 2003 tot 2,4 miljoen meters nu, evenals bijna een miljoen radiomodules.

Bażanowice is niet alleen de drijvende kracht achter ons succes in de regio, maar is ook een van de hoekstenen geworden van de wereldwijde activiteiten van Diehl Metering, door de uitzonderlijke kwaliteitsnormen te handhaven waarvoor ons merk wereldwijd bekendstaat. We zijn trots op de inzet van onze teams in Polen en we kijken uit naar de voortzetting van Bażanowice’s dynamische groei door nieuwe innovaties aan te bieden aan onze klanten en hen te helpen aan een duurzamere toekomst te bouwen.