CHARTRES - Fixed Network

CHARTRES - Fixed Network CHARTRES - Fixed Network

Vinna konsumenternas förtroende genom automatisk avläsning och tillförlitlig fakturering

Greater Chartres-området ligger cirka 88 km (cirka 55 miles) sydväst om Paris och är hem för 140 000 människor. Sedan 2016 har regionens offentliga vattentjänst för vattenproduktion och vattenförsörjning letts av ett privat-offentligt partnerskap som heter Cm Eau. Denna typ av halvoffentligt företag, som är ett partnerskap mellan Chartres lokala myndigheter och det privata vattenbolaget Aqualter, är på franska känt som en SemOp, och dess unika struktur för delad styrning hjälper till att främja sömlöst samarbete.

Genom att arbeta med Diehl Metering för att uppgradera sina vattenmätare och automatisera mätaravläsningar tog Cm Eau framgångsrikt itu med många av distributionsnätets historiska utmaningar, inklusive arbetsintensiv datainsamling, bortkastat vatten och opålitlig fakturering. Uppgraderingen bidrog också till att öka tillfredsställelsen bland slutanvändarna och förbättra deras övergripande uppfattning om Chartres lokala myndigheter.

  • 140,000 invånare i Greater Chartres-området
  • 50,000+ mätare byts ut under en period på 1,5 år
  • 95% av mätarna avläses automatiskt med hjälp av ett fast nätverk och passiv drive-by
  • UTMANINGEN: OMVANDLA FAKTURERING OCH MÄTARAVLÄSNING FÖR ATT ÅTERFÅ KUNDERNAS FÖRTROENDE

    UTMANINGEN: OMVANDLA FAKTURERING OCH MÄTARAVLÄSNING FÖR ATT ÅTERFÅ KUNDERNAS FÖRTROENDE UTMANINGEN: OMVANDLA FAKTURERING OCH MÄTARAVLÄSNING FÖR ATT ÅTERFÅ KUNDERNAS FÖRTROENDE

    Innan Cm Eau grundades 2016 var faktureringsprocessen en av de största utmaningarna för Greater Chartres-myndigheterna. Räkningar skickades ut två gånger om året till områdets 50 000 hushåll och baserades delvis på uppskattningar. Eftersom varje räkning representerade ett års vattenförbrukning var det totala beloppet som skulle betalas relativt högt. Detta skapade en känsla av förbittring hos konsumenterna, som ofta uppfattade vattenpriserna som höga och faktureringen som orättvis på grund av uppskattningar.

    Att läsa av mätare var också en tidskrävande verksamhet. Manuell datainsamling är hårt arbete och Chartres-myndigheterna kämpade för att rekrytera rätt personer. Dessutom krävde manuell avläsning att konsumenterna var hemma, vilket gjorde det svårt att samla in mätdata under dagen när de flesta är på jobbet. Dessa begränsningar, i kombination med risken för mänskliga fel, gjorde manuell läsning till en ineffektiv och kostsam process.

    Med skapandet av Cmu Eau var målet att förbättra faktureringsprocessen samtidigt som servicenivåerna till konsumenterna stärktes och ett rimligt pris upprätthölls. En ytterligare utmaning var att vatten ofta var en begränsad resurs på sommaren, när regionens många bönder behövde bevattna sina grödor.

  • LÖSNINGEN: EN MÅNGSIDIG METOD FÖR ATT AUTOMATISERA AVLÄSNINGAR I HELA REGIONEN

    LÖSNINGEN: EN MÅNGSIDIG METOD FÖR ATT AUTOMATISERA AVLÄSNINGAR I HELA REGIONEN LÖSNINGEN: EN MÅNGSIDIG METOD FÖR ATT AUTOMATISERA AVLÄSNINGAR I HELA REGIONEN

    I samarbete med Diehl Metering bytte Cm Eau ut alla vattenmätare i sitt distributionsnät under en period av ett och ett halvt år. Majoriteten av nätverket består nu av ALTAÏR mässing DN15 och ALTAÏR V3 DN20-40 volymetriska vattenmätare, med några bulk enkelstrålemätare AQUILA DN50. Alla mätare är utrustade med IZAR-radioteknik, vilket gör det möjligt att fjärravläsa. Det primära syftet med denna uppgradering var att förbättra tillförlitligheten och rättvisan i faktureringen.

    För att förverkliga fjärravläsning för alla mätare utarbetade Diehl Metering en trio lösningar för att täcka behoven i olika stads- och landsbygdssamhällen. Ett fast nätverk upprättades med hjälp av IZAR RDC Premium- och RDC BATTERY-mottagare. Detta nätverk täcker 90% av stadsområdet i Greater Chartres och 50% av förortsområdena. För att komplettera detta fasta nätverk implementerades en passiv Drive-By-lösning genom att montera IZAR PASSIVE DRIVE-BY BOX och RDC VEHICLE-mottagare på lokala sopbilar. När lastbilarna gör sina veckorundor samlas mätaravläsningar automatiskt in från isolerade mätare utanför det fasta nätet, främst i förorts- och landsbygdsområden. Slutligen använder Cm Eau också ett Walk-By-system för att samla avläsningar från de få återstående mätarna som inte täcks av de andra två lösningarna eller som inte kan läsas på grund av tillfälligt arbete. För att hjälpa Cm Eau att upptäcka läckor i sitt nätverk monterade Diehl Metering WOLTMAN DN100-400 bulkmätare utrustade med IZAR RCI G4-radio.

    Tidigare hade läckagedetektering varit nästan omöjligt i ett nätverk som är 100 km långt (cirka 60 miles) och har mer än 50 000 meter. Nu ger bulkmätarna en möjlighet att beräkna nätverksprestanda, kartlägga mätaranvändningar och lättare hitta läckor. Som en sista touch till den övergripande lösningen gör IZAR@BRIDGE att all data från IZAR RDC-mottagare kan integreras i kundens databas, som sedan kan användas av deras faktureringsprogramvara.

  • FÖRDELARNA: TILLFÖRLITLIG DATA FÖR REGELBUNDEN FAKTURERING OCH ÖKAD KONSUMENTNÖJDHET

    FÖRDELARNA: TILLFÖRLITLIG DATA FÖR REGELBUNDEN FAKTURERING OCH ÖKAD KONSUMENTNÖJDHET FÖRDELARNA: TILLFÖRLITLIG DATA FÖR REGELBUNDEN FAKTURERING OCH ÖKAD KONSUMENTNÖJDHET

    Tack vare kombinationen av fasta nätverk och passiva Drive-By-lösningar kan Cm Eau nu automatiskt läsa av 95% av mätarna i sitt nätverk. Data samlas in varje vecka, eller till och med två gånger i veckan i vissa områden, och är extremt tillförlitliga nu när risken för mänskliga fel har eliminerats.

    Diehl Meterings lösning har gjort det möjligt för Cm Eau att implementera korrekt kvartalsfakturering. Detta innebär att hushållen kan konsultera sina vattenutgifter mer regelbundet, så att de kan anpassa sina konsumtionsvanor därefter. Eftersom fakturering nu uteslutande baseras på faktisk förbrukning är det mindre troligt att användarna uppfattar tjänsten som dyr. Det är också mycket lättare för konsumenter att öppna eller överföra ett konto när de flyttar. Dessutom kan de varnas i händelse av läckage i sina hem. Som ett resultat av dessa många fördelar har kundnöjdheten ökat.

    Genom det fasta nätverket har Cm Eau tillgång till många insikter i dess nätverksprestanda. Den kan nu automatiskt identifiera alla mätare som inte används efter ett byte av passagerare - medan detta tidigare krävde att en anställd manuellt undersökte vilken mätare som var inaktiv. Dessutom hjälper systemvarningar företaget att identifiera och åtgärda läckor mycket snabbare, vilket ger det möjlighet att bevara områdets värdefulla vattenresurser samtidigt som det tillhandahåller en ny läckagedetekteringstjänst till konsumenterna.