Wirtualna Wycieczka po Fabryce oraz Wirtualny Salon Wystawowy

Wirtualna Wycieczka po Fabryce oraz Wirtualny Salon Wystawowy Wirtualna Wycieczka po Fabryce oraz Wirtualny Salon Wystawowy

W ramach naszej strategii ciągłego doskonalenia naszej oferty cyfrowej, stworzyliśmy dwa wirtualne narzędzia, aby poprawić doznania klienta. Wirtualna Wycieczka po Fabryce oraz Wirtualny Salon Wystawowy oferują zdalny dostęp do zakładów i produktów Diehl Metering.

Wirtualna Wycieczka po Fabryce

W 2021 r., kiedy ograniczenia COVID-19 utrudniały klientom odwiedzanie naszych zakładów, postanowiliśmy opracować wirtualne narzędzie, dzięki któremu nasi klienci będą mogli zobaczyć nasze zakłady. Jako projekt pilotażowy wybrano nasz zakład w Saint-Louis we Francji i zlecono specjalnej agencji zajmującej się tworzeniem wideo 360° sfilmowanie wszystkich najważniejszych punktów na terenie zakładu.

Uruchomiona latem ubiegłego roku Wirtualna Wycieczka po Fabryce pozwala odwiedzającym swobodnie poruszać się w trybie wirtualnym 360° po hali fabrycznej i zapoznać się z obiektem w zaciszu własnego biura lub domu, korzystając z komputera, tabletu lub telefonu. Dodatkowe informacje są wyświetlane na ekranie, aby podkreślić główne punkty zainteresowania. Obecnie wizyta jest dostępna w języku angielskim, francuskim, niemieckim i hiszpańskim. Naszym kolejnym celem jest powielenie koncepcji Virtual Factory Tour w naszych zakładach, m.in. w Polsce, Niemczech i Chinach.

Klienci, którzy chcieliby wypróbować to narzędzie, mogą zamówić wycieczkę z przewodnikiem u swojego przedstawiciela handlowego.

Wirtualny Salon Wystawowy

Również w 2021 r. stworzyliśmy wirtualny salon wystawowy. Tym razem chcieliśmy dać klientom możliwość poznania naszych produktów, aby zrekompensować fakt, że większość targów została odwołana. Aby zrealizować ten pomysł, współpracowaliśmy z tą samą agencją wideo.

Koncepcja ta została początkowo opracowana i przetestowana w odniesieniu do modelu HYDRUS 2.0 BULK oraz DOMESTIC. Od tego czasu została rozszerzona na segment energetyczny, z SHARKY 775 i ALTAIR V4, oraz na produkty systemowe, takie jak IZAR RDC PREMIUM 2, IZAR RDC VEHICLE i moduły radiowe IZAR. Wirtualny salon wystawowy zostanie udostępniony na naszej stronie internetowej w maju 2022 r., dzięki czemu każdy będzie mógł skorzystać z ulepszonego doświadczenia cyfrowego podczas zapoznawania się z naszymi produktami.