Sociale acties in het hart van Diehl Metering Bażanowice

Op onze locatie in Bażanowice, Polen, leidt het team van Diehl Metering een aantal sociale acties voor hulpbehoevende mensen. Naast een tweejaarlijkse geldinzameling georganiseerd door de Ondernemingsraad.

Sociale acties in het hart van Diehl Metering Bażanowice Sociale acties in het hart van Diehl Metering Bażanowice
Diehl Metering

Op onze locatie in Bażanowice, Polen, leidt het team van Diehl Metering een aantal sociale acties voor hulpbehoevende mensen. Naast een tweejaarlijkse geldinzameling georganiseerd door de Ondernemingsraad, speelt Bażanowice nu een belangrijke rol in het coördineren van de inspanningen van ons bedrijf om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.

Elke zes maanden organiseert Diehl Metering Bażanowice een evenement dat bekend staat als "Kropelka" ("druppel" in het Pools) om lokale mensen te ondersteunen in moeilijke situaties, vooral mensen met gezondheids- of financiële problemen. Leden van de Ondernemingsraad identificeren een individu of familie die specifieke liefdadige en economische hulp behoeft. In de fabriek in Bażanowice worden posters opgehangen om hun uitdagingen te benadrukken en de campagne te promoten. Iedereen die op de vestiging werkt, wordt dan uitgenodigd om geld te doneren om de hulp en ondersteuning te financieren. Diehl Metering vult het fonds aan door nog eens twee derde toe te voegen aan alle donaties van werknemers.

Onlangs werd met de donaties een 3-jarig meisje geholpen dat lijdt aan meerdere neurologische ziekten die haar ontwikkeling belemmeren. De vorige 'Kropelka' was gericht op een lokaal gezin waarvan het huis was afgebrand. Deze kleine “druppels” maken een groot verschil voor het leven van individuen, en de volgende geldinzameling wordt gehouden in juni.

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, had onze vestiging in Bażanowice een andere focus op haar sociale acties. Gezien de geografische ligging, bevindt de fabriek zich op geringe afstand van de vluchtelingencrisis. Zo'n 2,3 miljoen Oekraïners zijn hun land al ontvlucht om Polen te bereiken, en verschillende opvangkampen op slechts 10 kilometer van onze Poolse vestiging bieden momenteel onderdak aan vluchtelingen. Het team van Bażanowice wil de 400 kinderen in de opvangkampen ondersteunen.

Bovendien hebben veel teams van Diehl Metering wereldwijd initiatieven georganiseerd om vluchtelingen te ondersteunen door hen pakketten met essentiële levensmiddelen te sturen. Ons Bażanowice-team zal deze acties de komende maanden graag coördineren met andere vestigingen.