Geautomatiseerde uitlezing, klanttevredenheid en interoperabiliteit in Turkije

Al meer dan 10 jaar werken Diehl Metering en zijn partner Madenerj Inc. samen met Izmir Jeotermal om het netwerk, de monitoring en de facturering van het nutsbedrijf voortdurend te optimaliseren.

Geautomatiseerde uitlezing, klanttevredenheid en interoperabiliteit in Turkije Geautomatiseerde uitlezing, klanttevredenheid en interoperabiliteit in Turkije
Diehl Metering
News

Al meer dan 10 jaar werken Diehl Metering en zijn partner Madenerj Inc. samen met Izmir Jeotermal om het netwerk, de monitoring en de facturering van het nutsbedrijf voortdurend te optimaliseren. Het bedrijf exploiteert een van de grootste geothermische districtsverwarmingsnetwerken ter wereld en profiteert van de hoge mate van geothermische activiteit in en rond de op twee na grootste stad van Turkije.

In 2011 bestond het netwerk van Izmir Jeotermal nog uit meters van verschillende fabrikanten. Aangezien elk merk zijn eigen radiosysteem gebruikte met eigen protocollen voor het verzamelen van metergegevens, had het nutsbedrijf moeite met de invoering van automatische meteruitlezingen. Dit betekende dat de gegevens handmatig moesten worden verzameld, maar dit was tijdrovend, arbeidsintensief en vatbaar voor factureringsfouten. In datzelfde jaar lanceerde Diehl Metering zijn SHARKY 775 warmtemeters in Turkije, en bestelde Izmir Jeotermal 2500 eenheden om voor het eerst gegevens op afstand te kunnen uitlezen.

Twee jaar later voegde het nutsbedrijf nog eens 11.000 SHARKY-meters toe, waardoor het volledig kon profiteren van de communicatiestandaard Open Metering System (OMS) die door onze meters wordt gebruikt. Dankzij de interoperabiliteit die OMS biedt, kunnen meters en apparaten van andere merken eenvoudig in het netwerk worden geïntegreerd.

Na verloop van tijd was Izmir Jeotermal zo onder de indruk van de kwaliteit en prestaties van onze SHARKY-warmtemeters dat ze besloten uitsluitend op onze meters te vertrouwen. Tegenwoordig heeft het nutsbedrijf ongeveer 30.000 SHARKY-meters in zijn netwerk, en de metergegevens worden op afstand verzameld via een Walk-by-oplossing. Hierdoor kan het bedrijf een betrouwbare maandelijkse facturering leveren, waardoor klachten van klanten worden verminderd en het imago van het nutsbedrijf wordt verbeterd. Doordat de gegevens frequenter beschikbaar zijn, kan Izmir Jeotermal zijn netwerk ook beter bewaken en de efficiëntie verbeteren door geoptimaliseerde debieten en lekdetectie.

De klant is bijzonder tevreden over de robuustheid van onze SHARKY-meters. Zelfs onder de barre omstandigheden van geothermisch water zijn de meters ontworpen om lang mee te gaan. Wij zullen blijven samenwerken met Izmir Jeotermal om hun netwerk verder te optimaliseren.

Lees het volledige verhaal