Varför ett välplanerat IoT-nätverk är en språngbräda för framtida framgång

I dagens alltmer uppkopplade värld har digitaliseringen blivit en viktig framgångsfaktor inom praktiskt taget alla sektorer. För städer, allmännyttiga företag och företag som vill ha en konkurrensfördel kan ett välplanerat IoT-nätverk göra hela skillnaden - både nu och i framtiden.

Diehl Metering
Nyhetsmeddelande

I dagens alltmer uppkopplade värld har digitaliseringen blivit en viktig framgångsfaktor inom praktiskt taget alla sektorer. För städer, allmännyttiga företag och företag som vill ha en konkurrensfördel kan ett välplanerat IoT-nätverk göra hela skillnaden - både nu och i framtiden.

The Internet of Things förändrar företag, städer och industrier överallt. Genom att göra det möjligt för flera fjärranordningar att kommunicera och utbyta data kan man utnyttja den sammankopplade tekniken till fullo. Genom sin rikedom av samlade data kan IoT avslöja nya insikter som skapar nya affärsmöjligheter. Det kan förutsäga trender så att du kan reagera snabbare på konsumenter och medborgare. Och det kan avsevärt förbättra övervakning och underhåll för att ge verkliga vinster i nätverksresultatet.

Varje IoT-lösning är byggd för ett specifikt syfte - och för att planera ditt eget IoT-nätverk krävs en rad val. Vilken teknik gör det möjligt för dig att få exakt den information du behöver så ofta du behöver den? Hur kan du kombinera en robust, högpresterande infrastruktur med sömlös konnektivitet och rätt räckvidd? Vilka rättsliga och regulatoriska krav måste du respektera? Och vilka protokoll och standarder kommer att säkerställa att ditt nätverk fungerar långt in i framtiden?


Vad vill du ha av ditt IoT-nätverk?

Planeringsfasen för ett IoT-nätverk är avgörande. De beslut som fattas i detta skede formar nätverkets framtida kapacitet - och definierar dess potential för kommande år. Därför är den första frågan du måste ställa dig: Vad vill jag att mitt nätverk ska uppnå på lång sikt?

Nätverk kanske vill prioritera driftseffektivitet och ett mer hållbart nätverk. Ett IoT-nätverk kan också hjälpa dem att öppna upp marknaden för smarta städer och öka sin attraktionskraft för konsumenterna genom mervärdestjänster. Städerna kan utnyttja sitt IoT-nätverk för att öka sitt rykte och förbättra medborgarnas livskvalitet genom nya tekniska möjligheter och större hållbarhet. Och industriföretag kan vilja optimera sina processer, minska driftskostnaderna eller ta tillvara nya affärsmöjligheter.

Hur kan man kombinera strategi och teknik?

Om du är borgmästare, chef för ett industriföretag eller ansvarig för ett allmännyttigt företag har du förmodligen en god uppfattning om vilken strategisk strategi du vill ha för framtiden. Men vet du hur ett IoT-nätverk kan göra din vision till verklighet - eller hur det potentiellt kan utvidga och förbättra den visionen?

Ett IoT-nätverk är en skattkammare med framtida möjligheter, men det måste konstrueras noggrant för att frigöra de specifika möjligheter som passar din strategi. Nyckeln till planeringen av ditt IoT-nätverk är att förena dina långsiktiga ambitioner med rätt teknik. Utmaningen för beslutsfattare är att de ofta saknar teknisk expertis för att välja de protokoll och standarder som gör att deras vision blir verklighet.

Så hur kan du vara säker på att investera i ett IoT-nätverk som lever upp till din vision? Genom att vara välinformerad och få bra stöd från de allra tidigaste skedena av ditt IoT-nätverksprojekt.

Vägen till oberoende vägledning

Expertrådgivning är det säkraste sättet att minska dina risker och spara kostnader genom effektiv planering - men vilka alternativ finns det?

De flesta företag som erbjuder sådana tjänster använder sin egen infrastruktur och sina egna produkter. Även om deras expertis inte är tveksam, hur kan du vara säker på att deras specifika IoT-protokoll och programvara är rätt matchning för dig?

Den ideala rådgivaren är oberoende och objektiv. Och det är precis vad som utlovas av en ny tjänst från Diehl Metering. Denna specialist på smarta mätare har just lanserat en IoT-planeringstjänst som är öppen för allmännyttiga företag, städer och företag från alla sektorer. Erbjudandet bygger på att identifiera och planera det bästa IoT-nätverket för varje kund, oberoende av Diehl Meterings egen teknik, produkter och lösningar.

Undervisning och stöd

Diehl Metering-tjänsten börjar med workshops som leds av experttekniker. Under dessa sessioner kan du lära dig allt om standarder som NB-IoT, Sigfox, LoRaWAN® och mioty®. Du får en bättre förståelse för nya affärsmodeller och kostnadseffektiv budgetering. Framför allt är sessionerna utformade för att ge dig viktiga insikter om potentialen för att skapa nya och mer hållbara tjänster.

Under programmets gång kommer du att samarbeta med IoT-specialister för att skapa en fullständig bild av var du befinner dig, vart du vill åka och hur du kan ta dig dit. En av styrkorna i denna nya tjänst är den djupa expertis som Diehl Metering tillhandahåller. Företaget har genomfört hundratals framgångsrika IoT-projekt och har varit med och utvecklat mioty®, ett banbrytande protokoll för massiv IoT.

Minskade risker och personlig anpassning av nätverket

Genom Diehl Meterings IoT-nätverksplaneringstjänst kan du skapa en personlig färdplan för ditt IoT-nätverk utan någon skyldighet att köpa företagets produkter. Programmet handlar om att ge dig möjlighet att fatta riskfria beslut om teknik, förenkla budgetplaneringen och optimera din totala investeringskostnad.

I slutändan är den verkliga fördelen med tjänsten att du kan planera ett helt kompatibelt och framtidssäkert nätverk som är anpassat till dina individuella önskemål, behov och förväntningar. Detta är de avgörande ingredienserna för ett välplanerat IoT-nätverk - och de är nyckeln till att öppna affärsmöjligheter och bli mer reaktiva, mer hållbara och mer användarorienterade under många år framöver.