Hjälp oss att flytta fram datumet för Earth Overshoot Day

Hjälp oss att flytta fram datumet för Earth Overshoot Day Hjälp oss att flytta fram datumet för Earth Overshoot Day
Diehl Metering

År 2022 är den 28 juli den dag då vi kommer att överkonsumera vår planets resurser för året. Detta datum är känt som Earth Overshoot Day och markerar det ögonblick då vår kollektiva efterfrågan på naturresurser överstiger planetens kapacitet att tillhandahålla dessa resurser.

Varje år beräknas Earth Overshoot Day av forskningsorganisationen Global Footprint genom att jämföra jordens biokapacitet med mänsklighetens användning av dess resurser. Detta innebär att man mäter, analyserar och förutspår vår efterfrågan på växtbaserad mat, fisk, boskap, trä osv. och sedan räknar man denna siffra mot planetens biologiskt produktiva land- och havsområden.

I år infaller Earth Overshoot Day tidigare än någonsin tidigare. Under mer än fem månader av 2022 kommer vi att fortsätta att kräva mer av vår planet än vad den kan tillhandahålla, vilket gör att jorden förbrukas på sina naturresurser.

För var och en av oss är Earth Overshoot Day en väckarklocka, en stark påminnelse om att vårt nuvarande sätt att leva är ohållbart och en uppmaning till oss att agera nu för att flytta tillbaka datumet.

Ett av de viktigaste sätten att uppnå detta är att använda vatten och energi på ett effektivare och mer ansvarsfullt sätt - och det är precis vad Diehl Metering ger sina kunder och samhällen möjlighet att göra. Från alltifrån företag och städer till enskilda konsumenter kan vi alla bidra till att spara vatten och energi.

År 2021 undertecknade Diehl Metering FN:s Global Compact, ett världsomspännande frivilligt initiativ för företag att bidra till en hållbar värld. Som en del av vårt åtagande vill vi öka medvetenheten om Earth Overshoot Day. I år har vi organiserat en intern kampanj där vi uppmuntrar våra anställda att lägga upp meddelanden om klimatförändringar på LinkedIn. Vi har särskilt bett dem att ta en selfie som visar handflatan med texten #MoveTheDate.

Ju fler människor som talar om Earth Overshoot Day, desto fler av oss kommer att agera. För det bästa svaret på klimatförändringen är att vi alla går samman för att åstadkomma en varaktig förändring.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.