COVID-19:Diehl Metering chroni swoich pracowników oraz utrzymuje produkcję

W efekcie szybkiej reakcji na wirusa zabezpieczyliśmy nasze zakłady, ochroniliśmy naszych ludzi i utrzymujemy naszą działalność.

Komunikacja korporacyjna
rzeka otoczona lasem rzeka otoczona lasem

Jak wszystkie firmy, Diehl Metering musiała dostosować swoje działania do niespotykanych dotąd okoliczności COVID-19. Dzięki dobrej organizacji, szybkiej i skutecznej reakcji udało nam się utrzymać naszą aktywność, chronić naszych pracowników i zabezpieczyć nasze zakłady.

W ciągu ostatnich kilku tygodni wprowadziliśmy wiele środków, aby sprostać wyzwaniom związanym z pandemią. Dzięki tym działaniom jesteśmy w stanie utrzymać 95% naszej zwykłej zdolności produkcyjnej. Z przyjemnością informujemy, że w żadnym z naszych zakładów na całym świecie nie ma przypadków wirusa oraz, że wszyscy nasi pracownicy są zdrowi i kontynuują pracę.

Jesteśmy teraz dobrze przygotowani do produkcji oraz dostarczania produktów zgodnie z naszymi wysokimi standardami, zapewniając jednocześnie ich integralność i bezpieczeństwo. Klienci mogą składać nowe zamówienia w dowolnym momencie, a wszystkie dostawy będą realizowane z pełnym poszanowaniem wymaganych wytycznych higienicznych.

W tych trudnych czasach chcielibyśmy podziękować naszym pracownikom za ich wysiłki i zaangażowanie. Ich poświęcenie pozwala nam kontynuować działalność. Chcielibyśmy również podziękować naszym klientom za ich ciągłe wsparcie. Naprawdę doceniamy ich elastyczność i zrozumienie w tych wyjątkowych okolicznościach.

Jesteśmy głęboko przekonani, że współpracując w czasie tego kryzysu, wszyscy wyjdziemy z niego silniejsi i bardziej zaangażowani niż kiedykolwiek.

Thank you.

Dr Christof Bosbach,