Smart Heating Lab helpt ons een aanbesteding in China te winnen

Het Smart Heating Lab is een belangrijk ontmoetingspunt gebleken voor lokale experts, vooral vanwege de reisbeperkingen door COVID-19 in China. We zijn ervan overtuigd dat deze aanbesteding de eerste is van vele oplossingen die onze teams in het lab zullen ontwikkelen!

Smart Heating Lab helpt ons een aanbesteding in China te winnen Smart Heating Lab helpt ons een aanbesteding in China te winnen
Diehl Metering

Na de officiële opening van ons Smart Heating Laboratory in Luoyang (China) vorig jaar heeft dit laboratorium ons geholpen om een belangrijke aanbesteding te winnen. Als innovatiecentrum speelde het lab een cruciale rol in de ontwikkeling en promotie van de Smart Heating Solution van Diehl Metering, die we nu aan Luoyang Heating Supply Company gaan leveren voor twee woningprojecten die in totaal 1.650 appartementen omvatten.

Via deze innovatieve oplossing digitaliseert dit nutsbedrijf zijn warmtenet, vooral het secundaire netwerk, zodat het de meest comfortabele kamertemperatuur kan instellen voor consumenten en tegelijk het energieverbruik kan optimaliseren. Dit heeft als doel om de hydraulische en thermische prestaties van het systeem perfect in evenwicht te brengen en de toevoer vanuit het warmtewisselstation af te stemmen op het werkelijke verbruik. Dit is een mijlpaal op het gebied van stadsverwarming in China, waarbij wordt overgestapt van de traditionele benadering (het leveren van energie aan het systeem) naar een benadering die gebaseerd is op het leveren van energie op aanvraag.

Door de thermische energiestroom te optimaliseren, kan Luoyang Heating Supply Company onevenwichtigheid in de warmtetoevoer, die vaak leidt tot lagere temperaturen in de appartementen die zich het verst van het warmtewisselstation bevinden, vermijden. Dit helpt om klachten van klanten te verminderen en de tevredenheid te vergroten en tegelijk tot 20% energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

De unieke end-to-endoplossing van Diehl Metering, inclusief diensten zoals een cloudservice, gebruikt SHARKY ultrasone warmtemeters in combinatie met IZAR@AIR temperatuur- en vochtigheidssensoren om een schat aan gegevens te verzamelen van het verwarmingssysteem, gebouwen en individuele appartementen. Deze gegevens worden vervolgens via IoT-communicatietechnologie doorgestuurd naar ons cloudgebaseerde IZAR-softwareplatform voor analyse. Als een onbalans in de warmtevoorziening wordt gedetecteerd, stelt de software voor de balansklep verder te openen of sluiten om de kamertemperatuur te optimaliseren. De mobiele IZAR@HOME-app geeft consumenten meer inzicht in hun verbruik, de binnentemperatuur en de vochtigheidsgraad.

Het Smart Heating Lab is een belangrijk ontmoetingspunt gebleken voor lokale experts, vooral vanwege de reisbeperkingen door COVID-19 in China. We zijn ervan overtuigd dat deze aanbesteding de eerste is van vele oplossingen die onze teams in het lab zullen ontwikkelen!