Klantenservice versterkt door IZAR Passive Drive-By oplossing in Oost-Frankrijk

Klantenservice versterkt door IZAR Passive Drive-By oplossing in Oost-Frankrijk Klantenservice versterkt door IZAR Passive Drive-By oplossing in Oost-Frankrijk
Diehl Metering

Dankzij een oplossing van Diehl Metering, kan het metropoolgebied van Nancy in het noordoosten van Frankrijk nu op afstand en regelmatig watermeters uitlezen door gebruik te maken van een vloot vuilniswagens. De oplossing levert snellere en zeer betrouwbare gegevens, zodat de lokale inwoners correcte factureren ontvangen en hun waterverbruik nauwkeurig kunnen bijhouden.

Onze samenwerking met de regio Nancy dateert uit 2016, toen we een aanbesteding wonnen om watermeters te leveren aan de metropoolregio van Nancy, waar 270.000 mensen wonen. In 2019 zijn we begonnen met het testen van onze IZAR Passive Drive-By-oplossing in de 20 gemeenten van de regio, die uit meer dan 62.000 huishoudens bestaat. 

Deze eerste pilot was een succes en het jaar daarop besloot de metropoolregio de oplossing in haar hele grondgebied in te voeren door 22 vuilniswagens uit te rusten met radio-ontvangers en haar netwerk uit te rusten met onze slimme volumetrische ALTAIR-watermeters, uitgerust met een IZAR-G4-radio. De klant had veel waardering voor de prestaties van onze meters en onze radiotechnologie, evenals de compatibiliteit ervan met zijn IT-systeem. 

Tijdens hun wekelijkse ronde, vergaren de vuilniswagens van de regio Nancy nu tot 97% van de gegevens van de slimme meters van het netwerk. Zo kunnen medewerkers hun tijd besteden aan waardevollere taken zoals databeheer en lekdetectie. Bovendien krijgen eindgebruikers nu een hoger serviceniveau, omdat afwijkingen in gegevens sneller dan voorheen kunnen worden gedetecteerd en opgelost.

Momenteel is meer dan de helft van de 62.000 huishoudens voorzien van de slimme meters van Diehl Metering. De doelstelling voor de regio Nancy is om de dekking te verhogen naar 100% in 2023, zodat ze de Passive Drive-By- oplossing kunnen uitbreiden naar het hele grondgebied.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.