Obsługa klienta usprawniona dzięki rozwiązaniu IZAR Passive Drive-By we wschodniej Francji Obsługa klienta usprawniona dzięki rozwiązaniu IZAR Passive Drive-By we wschodniej Francji

Dzięki rozwiązaniu Diehl Metering, obszar metropolitalny Greater Nancy w północno-wschodniej Francji może teraz odczytywać wodomierze zdalnie i regularnie. Wykorzystuje przy tym flotę śmieciarek. Rozwiązanie dostarcza szybszych i bardziej wiarygodnych danych, oferując lokalnym mieszkańcom dokładne rozliczenia i aktualny wgląd w zużycie wody.

Nasze relacje z Greater Nancy sięgają 2016 roku, kiedy wygraliśmy przetarg na dostarczenie wodomierzy do obszaru metropolitalnego regionu Greater Nancy, który zamieszkuje 270 000 osób. W 2019 roku rozpoczęliśmy testowanie naszego rozwiązania IZAR Passive Drive-By w 20 gminach regionu, składających się z ponad 62 000 gospodarstw domowych.

Ten pierwszy pilotaż okazał się sukcesem i w następnym roku metropolia zdecydowała się przyjąć rozwiązanie na całym swoim terytorium, wyposażając 22 śmieciarki w odbiorniki radiowe i wyposażając swoją sieć w nasze inteligentne wodomierze objętościowe ALTAIR wyposażone w radio IZAR G4. Doceniono wydajność naszych liczników, technologię radiową, a także ich kompatybilność z jego systemem informatycznym.

Podczas cotygodniowego obchodu, śmieciarki Greater Nancy zbierają teraz do 97% danych z inteligentnych liczników sieci. Dzięki temu pracownicy mogą skupić swój czas na bardziej wartościowych zadaniach, takich jak zarządzanie danymi i wykrywanie wycieków. Ponadto odbiorcy końcowi mogą teraz korzystać z wyższego poziomu usług, ponieważ anomalie w danych można wykryć i zająć się nimi szybciej niż wcześniej.

Obecnie ponad połowa z 62 000 gospodarstw domowych jest wyposażona w inteligentne liczniki Diehl Metering. Celem dla Greater Nancy jest zwiększenie tego zasięgu do 100% do 2023 roku, co pozwoli im rozszerzyć rozwiązanie Passive Drive-By na całe terytorium.