Diehl Graduate Program: Conflicten die ons razend kunnen maken

Ontdek hoe deelnemers aan het Diehl Graduate Program leerden omgaan met conflicten tijdens een driedaagse workshop.

Diehl Metering
News
Diehl Graduate Program: Conflicten die ons razend kunnen maken Diehl Graduate Program: Conflicten die ons razend kunnen maken

Hoe gaan we om met conflicten op de werkvloer? Hoe kunnen we de impact ervan verminderen? En wat helpt ons om muren weer af te breken? Dit waren de vragen waarmee deelnemers van het Diehl Graduate Program te maken kregen tijdens een driedaagse workshop, die werd gehouden van 14-16 oktober 2019.

Strategieën voor conflicthantering zijn onder meer vechten, integreren, onderhandelen, vermijden en toegeven. Elke methode werd zorgvuldig geanalyseerd en getest door de 24 afgestudeerden die deelnamen aan een speciale workshop op het hoofdkantoor van de Diehl Group in Neurenberg, Duitsland. De deelnemers, waaronder drie vertegenwoordigers van Diehl Metering: Maximilian Oberndörfer, Kevin Wittrich en Florian Einzinger, hadden verschillende technische en commerciële achtergronden.

Heroverweging van het conflict

De workshop was gericht op het uitwisselen van ervaringen en deskundigheid, en op de gezamenlijke ontwikkeling van instrumenten en methoden voor conflicthantering. Aan de hand van casestudy's en rollenspellen, probeerden de deelnemers methoden voor conflictbeheersing uit en werden zij aangespoord na te denken over hun eigen gedrag in conflictsituaties. De belangrijkste vragen waren: hoe gedragen wij ons in in conflictsituaties en hoe kunnen wij discussies verschuiven van een emotioneel niveau naar een meer feitelijk en objectief niveau?

Een ander hoogtepunt van de workshop was een haardvuurgesprek met Wolfgang Weggen, Chief Financial Officer van de Diehl Group. De deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om de heer Weggen vragen te stellen over zijn persoonlijke carrière maar ook over actuele problemen en uitdagingen van de Diehl Group.

Van conflict naar netwerken

Een van de kernideeën van het Diehl Graduate Program is het samenbrengen van verschillende Diehl-bedrijfseenheden. Om het netwerker tussen de deelnemers te verbeteren, werd aan het einde van het seminar Conflictbeheersing een diner georganiseerd met Nathalie Haschberger, hoofd van het Commercial Graduate Program.