Levegőelosztó és -kezelő rendszerek

Levegőelosztó és -kezelő rendszerek Levegőelosztó és -kezelő rendszerek
  • Air Distribution

    Air Distribution Air Distribution
    Air Distribution Air Distribution
    Air Distribution Air Distribution

    A Diehl Aviationnél évek óta alkalmazzuk azokat a korszerű technológiákat, amelyek segítségével a legbonyolultabb alakzatokat is el tudjuk készíteni karbonszálas és üvegszálas műanyagból. Rendkívül hatékonyan alkalmazható rendszereket fejlesztünk a legszigorúbb minőségi követelmények szerint.

  • Fans

    Fans Fans

    A Diehl Aviation portfólióját elektromos hajtású, változó frekvenciájú tápegységgel működő, nagy sebességű ventilátorok alkotják, amelyek feladata az utastér levegőjének a repülőgép légkondicionáló rendszerén keresztül történő keringtetése. Ventilátoraink 40 000-es percenkénti fordulatszámra képesek 15 kVA energiafogyasztás és 1 100 l/s légtömegáram mellett.
    Többségüket 4-pólusú, kefe nélküli állandómágneses szinkronmotorral hajtott axiális, csatornába építhető ventilátorként alakítottuk ki. A ventilátor sebességét beépített szoftver vezérli, amely CAN-buszon keresztül kommunikál a repülőgép ECS-rendszerével, valamint állapotfigyelési és hibafigyelési támogatással is rendelkezik.

  • Air Cooling Unit

    Air Cooling Unit Air Cooling Unit

    A repülőgép konyhájában található étel és ital, a pilótafülke és az elektronikus berendezésekkel teli kis rekeszek hűtést igényelnek. A Diehl Aviation a következő részegységekből álló Air Cooling Unit léghűtő berendezéseket alkalmazza erre a célra:

    -egy változtatható sebességű ventilátort, amely egy rekeszkocsin keresztül kb. 120 l/sec sebességgel végtelen hurokba szivattyúzza a hűtött levegőt
    -egy hőcserélőt, amely a repülőgép folyadékhűtő hurokjába szállítja a felmelegedett levegőt
    -egy fűtőegységet, amely a hőcserélőt védi fagyás ellen
    -egy hűtőközeg-vezérlő szelepet a hűtőközeg-áramlás és a 115 VAC változtatható frekvenciájú hajtás szabályozására

    Az elektronikus vezérlés a hűtőközeg és a levegő áramlásának szabályozásával állítja be az ACU-ból kiáramló és az abba beáramló levegő hőmérsékletét.