Levegőelosztó és -kezelő rendszerek

Levegőelosztó és -kezelő rendszerek Levegőelosztó és -kezelő rendszerek
 • Air Distribution

  Air Distribution Air Distribution
  Air Distribution Air Distribution
  Air Distribution Air Distribution

  A Diehl Aviationnél évek óta alkalmazzuk azokat a korszerű technológiákat, amelyek segítségével a legbonyolultabb alakzatokat is el tudjuk készíteni karbonszálas és üvegszálas műanyagból. Rendkívül hatékonyan alkalmazható rendszereket fejlesztünk a legszigorúbb minőségi követelmények szerint.

 • Fans

  Fans Fans

  A Diehl Aviation portfólióját elektromos hajtású, változó frekvenciájú tápegységgel működő, nagy sebességű ventilátorok alkotják, amelyek feladata az utastér levegőjének a repülőgép légkondicionáló rendszerén keresztül történő keringtetése. Ventilátoraink 40 000-es percenkénti fordulatszámra képesek 15 kVA energiafogyasztás és 1 100 l/s légtömegáram mellett.
  Többségüket 4-pólusú, kefe nélküli állandómágneses szinkronmotorral hajtott axiális, csatornába építhető ventilátorként alakítottuk ki. A ventilátor sebességét beépített szoftver vezérli, amely CAN-buszon keresztül kommunikál a repülőgép ECS-rendszerével, valamint állapotfigyelési és hibafigyelési támogatással is rendelkezik.

 • Air Cooling Unit

  Air Cooling Unit Air Cooling Unit

  A repülőgép konyhájában található étel és ital, a pilótafülke és az elektronikus berendezésekkel teli kis rekeszek hűtést igényelnek. A Diehl Aviation a következő részegységekből álló Air Cooling Unit léghűtő berendezéseket alkalmazza erre a célra:

  -egy változtatható sebességű ventilátort, amely egy rekeszkocsin keresztül kb. 120 l/sec sebességgel végtelen hurokba szivattyúzza a hűtött levegőt
  -egy hőcserélőt, amely a repülőgép folyadékhűtő hurokjába szállítja a felmelegedett levegőt
  -egy fűtőegységet, amely a hőcserélőt védi fagyás ellen
  -egy hűtőközeg-vezérlő szelepet a hűtőközeg-áramlás és a 115 VAC változtatható frekvenciájú hajtás szabályozására

  Az elektronikus vezérlés a hűtőközeg és a levegő áramlásának szabályozásával állítja be az ACU-ból kiáramló és az abba beáramló levegő hőmérsékletét.