SHARKY: En smart ultraljudsmätare med 5-stjärnig kvalitet

Under dessa osäkra tider behöver verksamheter och energiföretag lösningar de kan lita på. Detta tillhandahålls av SHARKY ultraljudsmätare.

Diehl Metering
Nyhetsmeddelande
SHARKY: En smart ultraljudsmätare med 5-stjärnig kvalitet SHARKY: En smart ultraljudsmätare med 5-stjärnig kvalitet

Alltsedan 2007 har SHARKY tilldelats 5 stjärnor för mätstabilitet av oberoende tester från AGFW. Testen är utformade för att ”nagelfara” och utvärdera mätarna utifrån flera kriterier. SHARKY uppnådde toppresultatet, vilket är en garanti för kvalitet och tillförlitlighet.

AGFW är en neutral och oberoende energieffektivitetsförening för värme, kyla och kombinerad värme och kraft. I 40 år har de främjat utvecklingen av högkvalitativ värme och kyla i Tyskland och Europa. Som en föregångare inom energibranschen redigerar AGFW även den professionella tidskriften ”EuroHeat & Power” och har över 500 DHC (District Heating Cooling) och industriföretag bland sina medlemmar. AGFW-testprogrammet är erkänt som ett internationellt riktmärke för mätsektorn.

Omfattande utvärdering

Under testningen är SHARKY föremål för en grundlig test eftersom den genomgår AGFW: s värmemätartest. Genom ett omfattande urval av utvärderingar, utvärderas alla aspekter av mätaren från mätnoggrannhet och stabilitet till reparationsalternativ för befintliga eller nya flödesgivare.

AGFW-testet har blivit ännu viktigare sedan EU skapade sitt europeiska mätinstrumentdirektiv (RK 2014/32 / EU - MID). Sedan det implementerades 2014, sätter MID obligatoriska standarder för mätning. Det verkställer dock inte långsiktigt test av värmemätare. Detta innebär att AGFW-testet är det enda sättet att jämföra hållbarhetsdata mellan olika mätare i framtiden.

Helt godkänd noggrannhet

I det senaste AGFW-testet, som slutfördes i december 2018, uppnådde SHARKY återigen 5 av 5 stjärnor för mätstabilitet och uppnådde även toppresultat för mätnoggrannhet tack vare sin exakta ultraljudsteknik. Mätaren ger en extremt tillförlitlig lösning för att mäta både små och stora mängder med utvalda nominella storlekar i det dynamiska området 1: 250. Den kan också mäta temperaturer från 5 ° C till 150 ° C, vilket gör den lämplig för mätning för värme och kyla.

Dessutom genomfördes ett framgångsrikt stresstest vid 50 ° C och 70 ° C för att visa mätkurvor och avvikelser vid båda temperaturerna. Testen visade också att SHARKY bibehöll en utmärkt mätnoggrannhet, även efter 4.800 timmars användning.

För att markera mätarens höga standarder tilldelade AGFW ett speciell sigill till Diehl Metering - en godkännandestämpel som skiljer SHARKY från andra mätare.

Komplett mätarlösning

SHARKYs långsiktiga stabilitet är ett bevis på Diehl Meterings engagemang för kvalitet. Genom att tillhandahålla lösningar som klarar testet hjälper Diehl Metering kunder att uppnå långsiktigt, lönsamt mervärde.

Som en av marknadens mest kompletta mätare ger SHARKY kunderna en solid grund för framtiden. Mätaren sänder kontinuerligt fram- och returtemperatur, flödeshastighet, effekt, energiförbrukning och larmmeddelanden via radio eller kabel, vilket ger en solid grund för ökad effektivitet. I ett Diehl Metering-fastnätverk kan mätarna läsas av automatiskt flera gånger i timmen och mätvärdena analyseras med hjälp av programvaran IZAR PLUS Portal / IZAR @ NET 2 Meter Data Management. Den djupgående analysen hjälper kunderna att förbättra sitt distributionsnätverk och öka kostnadseffektiviteten.

SHARKY genomgår sin nästa AGFW-test med resultaten som kommer att släppas i höst. Det förväntas än en gång att vi får 5 stjärnor.