SHARKY: een slimme ultrasone meter gebaseerd op 5-sterrenkwaliteit

In deze onzekere tijden hebben bedrijven en nutsbedrijven oplossingen nodig waarop ze kunnen vertrouwen. Dat is precies wat de SHARKY ultrasone meter biedt.

Diehl Metering
News
SHARKY: een slimme ultrasone meter gebaseerd op 5-sterrenkwaliteit SHARKY: een slimme ultrasone meter gebaseerd op 5-sterrenkwaliteit

Sinds 2007 heeft het van het onafhankelijke testorgaan AGFW 5 sterren gekregen voor meetstabiliteit. De tests zijn bedoeld om meters op de proef te stellen en ze te beoordelen op basis van verschillende criteria. De topscore die de SHARKY behaalt, is een garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
De AGFW is een neutrale en onafhankelijke organisatie voor energie-efficiëntie op het gebied van verwarming, koeling en warmtekrachtkoppeling. Zij bevordert al 40 jaar de ontwikkeling van hoogwaardige verwarming en koeling in Duitsland en Europa. Als voorloper in de sector is zij mede-uitgever van het vakblad “EuroHeat&Power” en telt zij meer dan 500 bedrijven uit de sector waterverwarming en industrie onder haar leden. Het AGFW-testprogramma wordt beschouwd als een internationale benchmark voor de metering-sector.

Uitgebreide beoordeling

Als onderdeel van de test wordt de SHARKY intensief onderzocht terwijl deze de AGFW-warmtemetertest ondergaat. Door middel van een uitgebreide reeks beoordelingen wordt elk aspect van de meter geëvalueerd, van meetnauwkeurigheid en stabiliteit tot reparatiegemak van gewone of nieuwe debietsensoren.
De AGFW-test is nog belangrijker geworden sinds de EU de Europese richtlijn meetinstrumenten (RK 2014/32/EU, kortweg: MID) in het leven heeft geroepen. De meetinstrumentenrichtlijn, die in 2014 is ingevoerd, stelt de vereiste normen voor metingen vast. Er zijn echter geen langetermijntests voor warmtemeters vereist. Dit betekent dat de AGFW-test de enige manier is om in de toekomst duurzaamheidsgegevens vab verschillende meters met elkaar te vergelijken.

Volledig goedgekeurde nauwkeurigheid

In de laatste AGFW-test, die in december 2018 werd afgerond, behaalde de SHARKY opnieuw 5 van de 5 sterren voor meetstabiliteit en behaalde hij ook de hoogste score voor meetnauwkeurigheid, dankzij de nauwkeurige ultrasone technologie. De meter biedt een uiterst betrouwbare oplossing voor het meten van zowel kleine als grote hoeveelheden, met geselecteerde nominale maten in het dynamische bereik van 1:250. Hij is geschikt voor een temperatuurbereik van 5°C tot 150°C, waardoor hij geschikt is voor verwarming en koeling.
Bovendien is de meter met succes onderworpen aan een belastingstest bij 50°C en 70°C om meetcurves en afwijkingen bij beide temperaturen weer te geven. Uit de tests bleek ook dat de SHARKY zelfs na 4.800 gebruiksuren een uitstekende meetnauwkeurigheid behield.
Als erkenning voor de hoge normen die door de meter werden bereikt, heeft de AGFW Diehl Metering een speciaal grafisch zegel toegekend: een keurmerk dat de SHARKY onderscheidt.

Complete metering-oplossing

De stabiliteit op lange termijn van de SHARKY is een bewijs van het streven naar kwaliteit van Diehl Metering. Met oplossingen die de tand des tijds doorstaan, helpt het bedrijf klanten om op lange termijn winstgevende toegevoegde waarde te creëren.
Als een van de meest complete meters op de markt biedt de SHARKY nutsbedrijven een solide basis voor de toekomst. Hij verzendt continu de aanvoer- en retourtemperatuur, het debiet, het huidige vermogen, het energieverbruik en de alarmmeldingen via radio of kabel, en vormt zo een solide basis voor een grotere efficiëntie. In een Diehl Metering Fixed Network worden deze meetwaarden automatisch meerdere keren per uur verzameld en geanalyseerd met behulp van het IZAR PLUS Portal / de IZAR@NET 2 Meter Data Management-software. De diepgaande analyse helpt klanten om hun distributienetwerk te verbeteren en hun kostenefficiëntie te verhogen.
De SHARKY staat op het punt zijn volgende AGFW-inspectie te ondergaan, waarvan de resultaten dit najaar zullen worden bekendgemaakt. Verwacht wordt dat hij opnieuw 5 sterren zal krijgen.