Gör det möjligt för Kigali att vara en afrikansk ledare inom hållbar vattenförvaltning

För att fullfölja sina ambitioner inom hållbarhet har Water and Sanitation Corporation (WASAC) i Rwandas huvudstad Kigali litat på Diehl Metering-tekniken för att vara en del av uppgraderingsprojektet av sitt nätverk.

Gör det möjligt för Kigali att vara en afrikansk ledare inom hållbar vattenförvaltning Gör det möjligt för Kigali att vara en afrikansk ledare inom hållbar vattenförvaltning
Diehl Metering

För att fullfölja sina ambitioner inom hållbarhet har Water and Sanitation Corporation (WASAC) i Rwandas huvudstad Kigali litat på Diehl Metering-tekniken för att vara en del av uppgraderingsprojektet av sitt nätverk. WASAC insåg att AURIGA är rätt mätare för att uppnå sitt huvudmål att minska vattenförluster genom att installera pålitliga mätare, vilket kan vara deras framtida riktmärke för en AMR-lösning.

Rwanda har en av de högsta befolkningstätheterna i Afrika söder om Sahara. Befolkningen i huvudstaden Kigali förväntas öka från 1,1 miljoner 2012 till 3,8 miljoner 2050. Detta innebär att WASAC står inför en massiv ökning av efterfrågan på vatten med ett åldrande nätverk av rör och mätare, vilket resulterar i höga NRW-priser, lågt tryck, uppblåsta energikostnader och betydande vattenbrist.

WASAC är medvetet om behovet av åtgärder och har siktet inställt på höjden. Det syftar till att bli det mest hållbara vatten- och sanitetsverktyget i Afrika, med planer på att möjliggöra allmän tillgång till säkert vatten senast 2024, i linje med både Rwandas nationella strategi för omvandling och FN: s mål för hållbar utveckling. För att uppnå detta vill bolaget minska NRW-hastigheten från 44% till 25% genom att byta ut trasiga rör och investera i effektivitetsåtgärder med pålitliga och smarta mätare.

WASAC blev intresserade av vår URIGA-mätare tack vare ett referensprojekt som genomfördes i Rwanda 2021 av vår regionala distributör, Danco Capital Limited. Tidigare i år beställde bolaget 22 400 AURIGA DN20-mätare som skulle installeras runt Kigali, med ytterligare 50 000 meter planerade för framtiden.

Som en del av piloten besökte WASAC vår produktionsanläggning i Saint-Louis (Frankrike) och fick veta mer om våra radio- och fjärravläsningssystem. Genom ett nära samarbete strävar vi efter att hjälpa bolaget att hantera NRW och övergå till hållbar vattenförvaltning för att möta befolkningens framtida behov.