Diehl Metering uruchamia laboratorium grzewcze w Chinach

Diehl Metering uruchamia laboratorium grzewcze w Chinach Diehl Metering uruchamia laboratorium grzewcze w Chinach

22 lipca 2021 r. Diehl Metering otworzył nowe laboratorium inteligentnego ogrzewania w Luoyang w Chinach. Dzięki laboratorium dążymy do przyspieszenia innowacji w inteligentnym ogrzewaniu, lepszej obsługi lokalnych klientów oraz koordynowania naszych działań w środkowych i zachodnich Chinach.

Otwarcie laboratorium jest kolejnym etapem w naszej strategii stania się wiodącym dostawcą rozwiązań grzewczych w Chinach. W otwarciu wzięło udział wielu przedstawicieli firm ciepłowniczych z całego kraju.

Jako najnowocześniejsze centrum badawczo-rozwojowe laboratorium będzie służyło przede wszystkim do opracowywania i testowania nowych inteligentnych rozwiązań grzewczych, obejmujących wszystko, od architektury systemu i sprzętu po oprogramowanie i strategie sterowania. Celem jest dostarczanie bardziej zróżnicowanych i przyjaznych dla użytkownika rozwiązań, aby sprostać pojawiającym się potrzebom naszych klientów.

Dodatkowo laboratorium będzie pełniło funkcję centrum obsługi klientów. Dzięki strategicznej lokalizacji nowy zakład zapewni szybsze i niezawodne usługi techniczne dla Luoyang i jego okolic.

Nowoczesna placówka

Wyposażenie laboratorium Smart Heating Lab obejmuje wszystkie główne procesy w scentralizowanym systemie grzewczym, w tym kocioł elektryczny, wymienniki ciepła i wielofunkcyjne wtórne sieci grzewcze.

Dzięki technologii IoT zdigitalizowaliśmy system testowy, aby był zarówno informacyjny, jak i inteligentny. W ten sposób możemy symulować różne metody równoważenia hydraulicznego i strategie regulacji źródła ciepła, co pozwala nam zidentyfikować najbardziej racjonalne rozwiązania grzewcze dla zapotrzebowania na ciepło w różnych scenariuszach zużycia ciepła.

Różnorodne działania

Laboratorium będzie obsługiwane przez zespół Diehl Metering z siedzibą w Jinan, a liderzy projektów i technicy będą tam regularnie pracować. W Luoyang będą również lokalni technicy odpowiedzialni za codzienną obsługę, konserwację i zarządzanie laboratorium.

Podczas gdy badania i rozwój będą głównym celem, nowy budynek będzie również wykorzystywany do spotkań oraz do szkolenia techników i klientów.