HYDRUS-meters geselecteerd om fundamenten van AMI-netwerk in Noord-Emiraten te leggen

De Federal Electricity & Water Authority (FEWA), die elektriciteit en drinkwater levert aan de noordelijke Emiraten, heeft gekozen voor de HYDRUS-ultrasone meters van Diehl Metering om haar netwerk te upgraden.

Diehl Metering
News
HYDRUS-meters geselecteerd om fundamenten van AMI-netwerk in Noord-Emiraten te leggen HYDRUS-meters geselecteerd om fundamenten van AMI-netwerk in Noord-Emiraten te leggen

De Federal Electricity & Water Authority (FEWA), die elektriciteit en drinkwater levert aan de noordelijke Emiraten, heeft gekozen voor de HYDRUS-ultrasone meters van Diehl Metering om haar netwerk te upgraden. Dit nieuwe contract versterkt onze aanwezigheid in de VAE, waar Diehl Metering een team heeft dat in Dubai is gevestigd.

De in 1999 opgerichte FEWA levert aan de bevolking van de vier noordelijke Emiraten: Ajman, Ras Al Khaimah, Fujairah en Umm Al Qaywayn. In de afgelopen jaren is de FEWA een transformatieproces gestart om bestaande meters in het waternetwerk te vervangen door slimme statische ultrasone meters. Gezien de barre klimatologische en milieuomstandigheden in de VAE, moeten de meters robuust en duurzaam zijn.

De samenwerking tussen Diehl Metering en de FEWA ging in 2018 van start, toen ons regionale kantoor de strategische beslissing nam om samen te werken met Mac Al Gurg, een lokale leverancier van sanitaire, loodgieters- en afvoeroplossingen, bouwproducten en gasfittingen. Door ons te positioneren als een distributeur die samenwerkt met Mac Al Gurg, hebben we ons eerste project voor de levering van 36.000 HYDRUS-meters in 2018 veiliggesteld. Onze meters boden de hoge mate van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid waar de FEWA naar op zoek was.

Eerder dit jaar schreef de FEWA een aanbesteding uit voor een groot project met een looptijd van 5 jaar. Na een succesvol technisch en commercieel onderzoek werd de opdracht aan Mac Al Gurg gegund. Als onderdeel van onze lopende samenwerking zullen wij daarom ongeveer 127.500 HYDRUS-meters leveren en de FEWA ondersteunen bij de voorbereiding van de implementatie van een grootschalig Advanced Metering Infrastructure (AMI)-netwerk voor bedrade en draadloze oplossingen in alle vier de Emiraten.