Wodomierze HYDRUS fundamentem sieci wodociągowej AMI w północnych Emiratach

Wodomierze HYDRUS fundamentem sieci wodociągowej AMI w północnych Emiratach Wodomierze HYDRUS fundamentem sieci wodociągowej AMI w północnych Emiratach

Federalny Urząd ds. Elektryczności i Wody (FEWA), który dostarcza energię elektryczną i wodę pitną do północnych Emiratów, wybrał wodomierze ultradźwiękowe HYDRUS firmy Diehl Metering do modernizacji swojej sieci. Ten nowy kontrakt wzmacnia naszą obecność w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, gdzie również mamy swój zespół z siedzibą w Dubaju.

Założona w 1999 roku firma FEWA obsługuje populacje czterech północnych Emiratów: Ajman, Ras Al Khaimah, Fujairah i Umm Al Quwain. W ostatnich latach rozpoczęła proces transformacji w celu zastąpienia istniejących liczników w swojej sieci wodociągowej inteligentnymi licznikami ultradźwiękowymi. Biorąc pod uwagę trudne warunki klimatyczne i środowiskowe w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, liczniki muszą być solidne i trwałe.

Współpraca Diehl Metering z FEWA rozpoczęła się w 2018 roku, kiedy nasze biuro regionalne podjęło strategiczną decyzję o nawiązaniu współpracy z Mac Al Gurg, lokalnym dostawcą rozwiązań sanitarnych, hydraulicznych i odwadniających, a także produktów budowlanych i armatury gazowej. Pozycjonując się jako dystrybutor współpracujący z firmą Mac Al Gurg, zrealizowaliśmy pierwszą część projektu na dostawę 36 000 wodomierzy HYDRUS w 2018 r. Wodomierze zapewniły wysoki poziom niezawodności i dokładności, którego poszukiwał FEWA.

Wcześniej w tym samym roku FEWA ogłosiła przetarg na duży pięcioletni projekt. Po udanym przeglądzie techniczno-handlowym Mac Al Gurg wygrał przetarg. W ramach naszego stałego partnerstwa dostarczymy około 127,500 wodomierzy HYDRUS i będziemy wspierać FEWA, przygotowując się do wdrożenia wielkoskalowej sieci AMI (Advanced Metering Infrastructure) dla rozwiązań przewodowych i bezprzewodowych we wszystkich czterech północnych Emiratach.