Dubai: onze groeiende regionale hub

De dochteronderneming van Diehl Metering in Dubai, die is opgericht in 2006, heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Begin 2020 verhuisde het team om zijn positie in de regio te versterken naar een nieuw pand, waar het verantwoordelijk is voor onze activiteiten in 70 landen.

Diehl Metering
News
Dubai: onze groeiende regionale hub Dubai: onze groeiende regionale hub

Toen Diehl Metering in 2006 een kantoor oprichtte in Dubai, bestond het team uit 2 personen met een klein budget. Tegenwoordig heeft de dochteronderneming, die bekend staat als Diehl Metering FZE (Free Zone Company), 18 mensen in dienst en een omzet van meer dan 50 miljoen euro.

De expertise van het team omvat accountbeheer, verkoop, technische ondersteuning en financiën voor de 70 landen die het bedient. Hiertoe behoren het Midden-Oosten, Afrika, Turkije, India en Pakistan. De belangrijkste klanten zijn waterbedrijven, districtskoelingsbedrijven, projectontwikkelaars en aannemers.

Een van de belangrijkste kenmerken van het team is de verscheidenheid aan nationaliteiten. Hoewel het team uit slechts 18 personen bestaat, omvat het vertegenwoordigers uit de Filippijnen, India, Libanon, Egypte, Jordanië, Pakistan, Duitsland, Frankrijk en Mexico. "Wij zijn misschien wel de meest multiculturele regio binnen Diehl Metering", zegt Jairo Rojas, de vicevoorzitter die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van deze regio.

Successen

Sinds 2006 heeft het team ongeveer 3 miljoen HYDRUS-watermeters en 100 duizend SHARKY-meters aan zijn klanten geleverd. Het heeft ook verschillende ultramoderne projecten opgeleverd op het gebied van watervoorziening, districtskoeling en geothermische energie.

In Dubai werkte de dochteronderneming samen met de toonaangevende leverancier van districtkoelsystemen in de Emiraten om een innovatief vast M-BUS-netwerk op te zetten dat gegevens aggregeert en de uitlezing van meters van meerdere fabrikanten automatiseert. In Saoedi-Arabië leverde zij een van de grootste smart-metering-infrastructuren van het land om het waterverbruik te minimaliseren en aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

"Ons succes is altijd te danken aan de passie en motivatie van onze teams", legt Jairo Rojas uit. "Door hun uitstekende ondersteuning en service overtreffen wij de verwachtingen van onze klanten."

Uitbreiding van het kantoor

Vandaag heeft de dochteronderneming vertegenwoordigers in Saint-Louis, Frankrijk en Ansbach, Duitsland. En het team in Dubai blijft groeien. Na uitstekende prestaties in 2019 zijn vorig jaar verschillende nieuwe medewerkers aangenomen. Om het groeiende team te huisvesten, werd begin 2020 extra ruimte verworven hetzelfde gebouw als het bestaande kantoor.

Het nieuwe kantoor bevindt zich op de 24e verdieping van JAFZA View 18 en zal onderdak bieden aan de afdelingen Communication, Sales en Business Development van de regio. Dankzij de verhuizing is het team goed toegerust om de verkoopondersteuning te verbeteren, het klachtenbeheer uit te breiden en de toenemende marktpenetratie verder te ondersteunen. De nieuwe kantoren beloven volop nieuwe groei!