Dubaj: nasze rozwijające się centrum regionalne

Założona w 2006 r. filia firmy Diehl Metering w Dubaju odnotowała znaczny wzrost w ostatnich latach. Na początku 2020 r. zespół przeprowadził się do nowej siedziby, aby umocnić swoją pozycję w regionie, gdzie jest odpowiedzialny za naszą działalność w 70 krajach.

Dubaj: nasze rozwijające się centrum regionalne Dubaj: nasze rozwijające się centrum regionalne

Kiedy Diehl Metering założył biuro w Dubaju w 2006 roku, zespół składał się z 2 osób zajmujących się niewielkim budżetem. Dziś spółka zależna, znana jako Diehl Metering FZE (Free Zone Company), zatrudnia 18 osób i zarządza przychodami o wartości ponad 50 milionów euro.

Specjalizacja zespołu obejmuje zarządzanie, sprzedaż, wsparcie techniczne i finanse dla 70 obsługiwanych krajów. Dotyczy to Bliskiego Wschodu, Afryki, Turcji, Indii i Pakistanu. Głównymi klientami są zakłady wodociągowe, sieci chłodnicze, deweloperzy i wykonawcy.

Jedną z cech charakterystycznych zespołu jest różnorodność narodowości. Być może to tylko 18 osób, ale personel ma przedstawicieli z Filipin, Indii, Libanu, Egiptu, Jordanii, Pakistanu, Niemiec, Francji i Meksyku. „Jesteśmy prawdopodobnie najbardziej wielokulturowym regionem w Diehl Metering”, mówi Jairo Rojas, wiceprezes odpowiedzialny za rozwój tego regionu.

Flagowe sukcesy

Od 2006 roku zespół dostarczył swoim klientom około 3 milionów wodomierzy HYDRUS i 100 tysięcy ciepłomierzy SHARKY. Zrealizował także kilka najnowocześniejszych projektów w zakresie zaopatrzenia w wodę, chłodzenia sieci i energii geotermalnej.

W Dubaju spółka zależna współpracowała z wiodącym dostawcą District Cooling Systems z Emirates w celu stworzenia innowacyjnej stałej sieci M-BUS, agregującej dane i automatyzującej odczyty z liczników wielu producentów. W Arabii Saudyjskiej dostarczyła jedną z największych w kraju infrastruktur inteligentnych systemów pomiarowych, aby zminimalizować niepochodną wodę i spełnić wysokie oczekiwania klientów.

„Nasz sukces zawsze zależał od pasji i motywacji naszych zespołów”, wyjaśnia Jairo Rojas. „To dzięki ich wyjątkowemu wsparciu i obsłudze przekraczamy oczekiwania klientów”.

Rozbudowa biura

Dzisiaj filia ma przedstawicieli w Saint-Louis we Francji i Ansbach w Niemczech. Zespół z siedzibą w Dubaju stale się powiększa. Po znakomitych wynikach w 2019 r. w ciągu ostatniego roku przeprowadzono kilka nowych rekrutacji. Aby pomieścić rosnący zespół, na początku 2020 r. Zakupiono nowe pomieszczenia w tym samym budynku, co istniejące biuro.

W nowym biurze JAFZA View 18, na 24 piętrze, znajdą się regionalne oddziały ds. komunikacji, sprzedaży i rozwoju biznesu. Dzięki przeprowadzce zespół jest dobrze przygotowany do poprawy wsparcia sprzedaży, rozszerzenia zarządzania roszczeniami i dalszego wspierania zwiększenia penetracji rynku. Nowe biura zapewnią mnóstwo nowego wzrostu!