Internationale Vrouwendag vieren met een expert in Diehl Metering-technologie

Internationale Vrouwendag, georganiseerd door de Verenigde Naties, valt op 8 maart in 2023 en is een kans om de prestaties van vrouwen te erkennen en mensen bewust te maken van de noodzaak van gelijkheid. De editie van dit jaar focust op vrouwen en technologie, met als thema “DigitALL: Innovatie en technologie voor gendergelijkheid.”

Internationale Vrouwendag vieren met een expert in Diehl Metering-technologie Internationale Vrouwendag vieren met een expert in Diehl Metering-technologie
Diehl Metering

Internationale Vrouwendag, georganiseerd door de Verenigde Naties, valt op 8 maart in 2023 en is een kans om de prestaties van vrouwen te erkennen en mensen bewust te maken van de noodzaak van gelijkheid. De editie van dit jaar focust op vrouwen en technologie, met als thema “DigitALL: Innovatie en technologie voor gendergelijkheid.”

Bij Diehl Metering geloven we sterk in gelijkheid. “We promoten onze werknemers ongeacht geslacht, afkomst of nationaliteit”, legt Claudia Keller, VP People Management, uit. “Elke werknemer is uniek en heeft dezelfde kansen om zich te ontwikkelen in overeenstemming met zijn of haar voorkeuren en capaciteiten.” Bovendien wil ons bedrijf, als ondertekenaar van het Global Compact van de VN, vrouwen empoweren in lijn met de vijfde doelstelling van de 17 Sustainable Development Goals van de VN.

Om het thema van de Internationale Vrouwendag van dit jaar te onderstrepen, vertelt Sigrid Heubeck, ons Head of Enterprise Resource Planning, hoe ze een succesvolle carrière van 40 jaar in technologie bij Diehl Metering heeft vormgegeven – en waarom vrouwen zich door technologie gesterkt zouden moeten voelen.

Hoe begon u te werken in de technologie bij Diehl Metering?

Ik begon in 1981 bij het bedrijf in een commerciële functie. Drie jaar later was ik betrokken bij de ontwikkeling van onze Enterprise Resource Planning (ERP). Het was het prille begin van ERP, dus ik had de kans om processen en nieuwe implementaties op te bouwen doorheen de tijd. In die tijd bestond het concept van IT niet, maar ik hield altijd al van cijfers en was natuurlijk aangetrokken tot computerwetenschap.

Welke kansen kreeg u om uw carrière op te bouwen?

Ik heb geluk gehad dat ik altijd een zeer bemoedigende manager had in de IT-afdeling. Hij steunde me altijd, vooral als het ging om flexibele werktijden. Toen ik 28 jaar geleden moeder werd, kreeg ik veel flexibiliteit met hoe en wanneer ik werkte. Achteraf gezien was ik vaak de enige vrouw op technische trainingen en conferenties, maar ik had nooit het gevoel dat ik werd beoordeeld vanwege mijn geslacht. De steun van mijn gezin heeft ook in grote mate bijgedragen tot mijn succes.

Wat is er veranderd sinds u uw carrière begon?

Digitalisering heeft voor ons allemaal veel veranderd. Ik denk dat technologie vrouwen sterker maakt en ons helpt om een beter evenwicht tussen werk en privéleven te vinden. Tegenwoordig kunnen zowel mannen als vrouwen van thuis uit op afstand werken en dat maakt het voor koppels makkelijker om huishoudelijke taken, zoals het verzorgen van de kinderen, te delen. En bij Diehl Metering zijn er nu veel vrouwen in mijn Enterprise Application-team. Bij IT is meer dan de helft van onze lijnmanagers vrouw, en er zitten vrouwelijke technici in al onze teams wereldwijd. Ik ben zeker niet meer de enige vrouw die in IT werkt!