Vízkezelő rendszerek

Vízkezelő rendszerek Vízkezelő rendszerek
 • Vacuum Toilet Assembly

  Vacuum Toilet Assembly Vacuum Toilet Assembly

  A Vacuum Toilet Assembly (vákuumos toalett-szerelőegység) egy önállóan alkalmazható teljes szerelőegység, amelyet csavarokkal lehet rögzíteni a mosdó oldalfalához. A felhasználó közvetlenül ezt az eszközt használja, és ez fogadja a szennyvizet is.
  A toalett az öblítési funkció működtetésekor elvégez egy öblítési ciklust, amely az utastér és a szennyvíztartály közötti nyomáskülönbség kihasználásával a csőrendszeren keresztül elvezeti a szennyvizet a szennyvíztartályokba.
  A toalett-szerelőegység az öblítés során a nyomás alatt levő ivóvízhálózatból vételezett tiszta vizet használja (súlymegtakarítás céljából legtöbbször 0,1 litert öblítésenként).
  Az egység CAN-buszos felületen keresztül kommunikál a repülőgép rendszereivel.

 • Waste Tank

  Waste Tank Waste Tank

  A repülőút során a Waste Tank Module (szennyvíztartály modul) tárolja a csőrendszerből összegyűjtött szennyvizet, amelyet a földet érés után ürítenek ki. A szennyvíztartály szintjelzővel van felszerelve.
  A tartály kialakításánál fontos követelmény, hogy a tartályba érkező, nagy sebességgel áramló szennyvizet úgy lehessen elvezetni, hogy a tartály szerkezete ne sérüljön meg, és a szennyvíz ne jusson vissza az utastérbe a tartály szellőzőcsatornáján keresztül.
  Rendes működési körülmények között a külső túlnyomás tölti fel a tartályt, ezért elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét.
  A súlycsökkentés érdekében a legtöbb esetben karbonszálas kompozit anyagból készül a tartály.


 • Vacuum Generator

  Vacuum Generator Vacuum Generator

  A személyzet számára az utastérvezérlő rendszer utaskísérői kezelőpanelje jelenti a fő kezelőfelületet. Az utaskísérők a kezelőpanelen keresztül tudják megállapítani a rendszer állapotát, és ezen vezérelhetnek olyan funkciókat, mint a világítás vagy az utasok számára szóló jelzések.
  A Diehl Aerospace elosztott architektúrájú rendszerében az utaskísérői kezelőpanel egyetlen bemeneti / kimeneti elosztó csomópontból (Input / Output Distribution Node, IODN) és az ahhoz csatlakozó érintőképernyőből áll. A Diehl Aerospace CMS-megoldása moduláris kialakításának köszönhetően igen kevés karbantartást igényel, az élettartama során kevés üzemeltetési költséggel jár, és emellett nagyfokú megbízhatóságot nyújt.

 • Potable Water Pump

  Potable Water Pump Potable Water Pump

  Az ivóvízszivattyú a hajtómű csapoltlevegő-rendszerének segítségével vagy anélkül tartja állandó nyomáson az ivóvíz-ellátó rendszert. A légcsatornába kötött járókerekes centrifugálszivattyút villanymotor hajtja, és legtöbbször folyamatos üzemre tervezik. A beépített nyomásérzékelő az aktuális légnyomást méri, és olyan módon vezérli a szivattyúmotor változtatható fordulatszámát, hogy felépüljön és meg is maradjon a kívánt nyomásérték. Amíg a szivattyú nem üzemel, fűtőrendszer védi meg a befagyástól.

 • Water Treatment Module

  Water Treatment Module Water Treatment Module

  A Diehl Aviation állította elő a világ legelső, repülőgépekhez készült és UV-sugárzással működő vízkezelő rendszerét, a Water Treatment Module-t. Az UV-fény hatékonyan és az emberi szervezetre ártalmatlan módon használható a káros mikroorganizmusok ellen. Az eljárás nem befolyásolja a víz ízét, szagát és színét, és nemkívánatos melléktermékek keletkezésével sem kell számolni. Két UV-fényforrást használó vízkezelő moduljaink komoly áteresztő kapacitást biztosítanak.

 • Ice Protection Control Unit

  Ice Protection Control Unit Ice Protection Control Unit

  Az Ice Protection Control Unit [IPCU] a víz- és szennyvízkezelő rendszereket jegesedés ellen védő külső fűtőegységek vezérlésének feladatát látja el. Ez az eszköz figyeli, védi és vezérli a repülőgép hideg zónáiban elhelyezkedő berendezésekre szerelt fűtőegységeket. Az IPCU teljesítményelektronikai kapcsolóelemekkel vezérli a fűtőegységek kapcsolását, és egy mikroprocesszoros kártya segítségével kapcsolódik a repülőgép karbantartási rendszerének buszkommunikációs rendszeréhez. A mikroprocesszoros kártya számos vezérlésmóddal és beépített tesztfunkcióval rendelkezik. Az IPCU a korszerű védelmi funkciók (túláram, magas hőmérséklet stb. elleni védelem) mellett átívelésérzékelővel (AFDS) is fel van szerelve, amelynek az a feladata, hogy a tűz keletkezésének megakadályozása céljából idejében érzékelje a downstream vezetékek és fűtőegységek átívelését.

 • Potable Water Tank

  Potable Water Tank Potable Water Tank

  Az ivóvíz tárolására szolgáló Potable Water Tank Module tartályt a földi kiszolgálás során töltik fel, így a teljes repülőút alatt tárolja a vizet, ameddig az el nem jut a megfelelő fogyasztási pontokra. Az ivóvíztartály szintjelzővel van felszerelve. A beépítési környezet adottságainak megfelelően a tartályok a szerkezeti szintű súlymegtakarítás céljából kör keresztmetszetűek, vagy a repülőgép törzséhez igazodik az alakjuk.
  A tartályban a kiválasztott rendszerfelépítésnek megfelelően vagy túlnyomás uralkodik, vagy pedig a környezeti nyomásnak felel meg a nyomása. A súlycsökkentés érdekében a tartály többnyire karbonszálas kompozit anyagból készül.