Vízkezelő rendszerek

Vízkezelő rendszerek Vízkezelő rendszerek
 • Vacuum Toilet Assembly

  Vacuum Toilet Assembly Vacuum Toilet Assembly

  A Vacuum Toilet Assembly (vákuumos toalett-szerelőegység) egy önállóan alkalmazható teljes szerelőegység, amelyet csavarokkal lehet rögzíteni a mosdó oldalfalához. A felhasználó közvetlenül ezt az eszközt használja, és ez fogadja a szennyvizet is.
  A toalett az öblítési funkció működtetésekor elvégez egy öblítési ciklust, amely az utastér és a szennyvíztartály közötti nyomáskülönbség kihasználásával a csőrendszeren keresztül elvezeti a szennyvizet a szennyvíztartályokba.
  A toalett-szerelőegység az öblítés során a nyomás alatt levő ivóvízhálózatból vételezett tiszta vizet használja (súlymegtakarítás céljából legtöbbször 0,1 litert öblítésenként).
  Az egység CAN-buszos felületen keresztül kommunikál a repülőgép rendszereivel.

 • Waste Tank

  Waste Tank Waste Tank

  A repülőút során a Waste Tank Module (szennyvíztartály modul) tárolja a csőrendszerből összegyűjtött szennyvizet, amelyet a földet érés után ürítenek ki. A szennyvíztartály szintjelzővel van felszerelve.
  A tartály kialakításánál fontos követelmény, hogy a tartályba érkező, nagy sebességgel áramló szennyvizet úgy lehessen elvezetni, hogy a tartály szerkezete ne sérüljön meg, és a szennyvíz ne jusson vissza az utastérbe a tartály szellőzőcsatornáján keresztül.
  Rendes működési körülmények között a külső túlnyomás tölti fel a tartályt, ezért elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét.
  A súlycsökkentés érdekében a legtöbb esetben karbonszálas kompozit anyagból készül a tartály.


 • Vacuum Generator

  Vacuum Generator Vacuum Generator

  A személyzet számára az utastérvezérlő rendszer utaskísérői kezelőpanelje jelenti a fő kezelőfelületet. Az utaskísérők a kezelőpanelen keresztül tudják megállapítani a rendszer állapotát, és ezen vezérelhetnek olyan funkciókat, mint a világítás vagy az utasok számára szóló jelzések.
  A Diehl Aerospace elosztott architektúrájú rendszerében az utaskísérői kezelőpanel egyetlen bemeneti / kimeneti elosztó csomópontból (Input / Output Distribution Node, IODN) és az ahhoz csatlakozó érintőképernyőből áll. A Diehl Aerospace CMS-megoldása moduláris kialakításának köszönhetően igen kevés karbantartást igényel, az élettartama során kevés üzemeltetési költséggel jár, és emellett nagyfokú megbízhatóságot nyújt.

 • Potable Water Pump

  Potable Water Pump Potable Water Pump

  Az ivóvízszivattyú a hajtómű csapoltlevegő-rendszerének segítségével vagy anélkül tartja állandó nyomáson az ivóvíz-ellátó rendszert. A légcsatornába kötött járókerekes centrifugálszivattyút villanymotor hajtja, és legtöbbször folyamatos üzemre tervezik. A beépített nyomásérzékelő az aktuális légnyomást méri, és olyan módon vezérli a szivattyúmotor változtatható fordulatszámát, hogy felépüljön és meg is maradjon a kívánt nyomásérték. Amíg a szivattyú nem üzemel, fűtőrendszer védi meg a befagyástól.

 • Water Treatment Module

  Water Treatment Module Water Treatment Module

  A Diehl Aviation állította elő a világ legelső, repülőgépekhez készült és UV-sugárzással működő vízkezelő rendszerét, a Water Treatment Module-t. Az UV-fény hatékonyan és az emberi szervezetre ártalmatlan módon használható a káros mikroorganizmusok ellen. Az eljárás nem befolyásolja a víz ízét, szagát és színét, és nemkívánatos melléktermékek keletkezésével sem kell számolni. Két UV-fényforrást használó vízkezelő moduljaink komoly áteresztő kapacitást biztosítanak.

 • Ice Protection Control Unit

  Ice Protection Control Unit Ice Protection Control Unit

  Az Ice Protection Control Unit [IPCU] a víz- és szennyvízkezelő rendszereket jegesedés ellen védő külső fűtőegységek vezérlésének feladatát látja el. Ez az eszköz figyeli, védi és vezérli a repülőgép hideg zónáiban elhelyezkedő berendezésekre szerelt fűtőegységeket. Az IPCU teljesítményelektronikai kapcsolóelemekkel vezérli a fűtőegységek kapcsolását, és egy mikroprocesszoros kártya segítségével kapcsolódik a repülőgép karbantartási rendszerének buszkommunikációs rendszeréhez. A mikroprocesszoros kártya számos vezérlésmóddal és beépített tesztfunkcióval rendelkezik. Az IPCU a korszerű védelmi funkciók (túláram, magas hőmérséklet stb. elleni védelem) mellett átívelésérzékelővel (AFDS) is fel van szerelve, amelynek az a feladata, hogy a tűz keletkezésének megakadályozása céljából idejében érzékelje a downstream vezetékek és fűtőegységek átívelését.

 • Potable Water Tank

  Potable Water Tank Potable Water Tank

  Az ivóvíz tárolására szolgáló Potable Water Tank Module tartályt a földi kiszolgálás során töltik fel, így a teljes repülőút alatt tárolja a vizet, ameddig az el nem jut a megfelelő fogyasztási pontokra. Az ivóvíztartály szintjelzővel van felszerelve. A beépítési környezet adottságainak megfelelően a tartályok a szerkezeti szintű súlymegtakarítás céljából kör keresztmetszetűek, vagy a repülőgép törzséhez igazodik az alakjuk.
  A tartályban a kiválasztott rendszerfelépítésnek megfelelően vagy túlnyomás uralkodik, vagy pedig a környezeti nyomásnak felel meg a nyomása. A súlycsökkentés érdekében a tartály többnyire karbonszálas kompozit anyagból készül.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.