Diehl Metering stödjer Danmarks största vattenbolag, HOFOR, i deras ambition att skapa hållbara städer.

Diehl Metering har implementerat en lösning för fasta nät för att stödja HOFOR i dess vision att skapa hållbara städer och tätorter i Köpenhamnsområdet.

Diehl Metering stödjer Danmarks största vattenbolag, HOFOR, i deras ambition att skapa hållbara städer. Diehl Metering stödjer Danmarks största vattenbolag, HOFOR, i deras ambition att skapa hållbara städer.
Diehl Metering

Diehl Metering har implementerat en lösning för fasta nät för att stödja HOFOR i dess vision att skapa hållbara städer och tätorter i Köpenhamnsområdet. Nätverket har särskilt höga krav på hållbarhet och valde vår smarta mätlösning för områdena Rødovre och Herlev för att dra nytta av minskat vattenspill och effektiv resursförbrukning.

I Köpenhamnsområdet ansvarar HOFOR för att förse cirka en miljon konsumenter med dricksvatten och hantera deras avloppsvattenhantering. HOFOR förser också Köpenhamns invånare med fjärrvärme, fjärrkyla och stadsgas, huvudsakligen med hjälp av förnybara energikällor. För att öka effektiviteten i nätverket och öka hållbarheten ville företaget konsolidera sin befintliga installation genom att lägga till ett nätverk av ultraljudsvattenmätare. Diehl Metering valdes för att försörja områdena Rødovre och Herlev.

Vår lösning består av ett fast nätverk med IZAR RDC Premium radiomottagare och HYDRUS ultraljudsvattenmätare, kompletterat med vår webbaserade IZAR PLUS Portal som programvara för hantering av mätardata. Detta uppfyllde allmännyttans krav, inklusive dess krav på en batteritid på 14 år, och kapaciteten att generera timdata som avläses på distans. De nya HYDRUS 2.0-mätarna gör det till och med möjligt att samla in data på svåråtkomliga platser tack vare deras utmärkta radioprestanda och täckning. Vi tillhandahöll också konsulttjänster för installationsfasen av det nya nätverket. Som en bonus är IZAR PLUS Portal automatiskt kopplad till HOFOR:s faktureringssystem.

För Gorm Elikofer, Chief Customer Officer på HOFOR, ger fjärrmätning flera viktiga fördelar: "Fjärravläsning av mätare kommer att göra livet enklare för våra kunder, och det är också ett effektivt verktyg för att minimera resursförbrukningen", säger han. "Vi arbetar på att använda den för att snabbare upptäcka systemfel och avsevärt minska slöseriet med vatten. Detta kommer att gynna både våra kunder, vår ekonomi och framför allt klimatet."

För att tillverka HYDRUS-mätare och IZAR RDC-radiomottagare använder Diehl Meterings fabriker en energimix som huvudsakligen består av förnybara energikällor. Våra anläggningar i Ansbach och Nürnberg återvinner också överskottsvärme från produktionsprocessen och från kontor - vilket gör att helhetslösningen för HOFOR blev ännu mer hållbar.