ELDOWAS - Fixed Network

ELDOWAS - Fixed Network ELDOWAS - Fixed Network

Banbrytande kundtillfredsställelse i Kenya genom att ta itu med Non-Revenue Water

Banbrytande kundtillfredsställelse i Kenya genom att ta itu med Non-Revenue Water

Eldoret Water and Sanitation Company Limited (ELDOWAS) är en vattenleverantör för staden Eldoret i Rift Valley i Kenya. Företaget var den första vattenleverantör i Kenya som fick ISO 9001:2008-certifiering enligt internationella kvalitetsnormer. Företaget är alltid ambitiöst och planerar att fortsätta att sätta nationella standarder som en pionjär när det gäller kundtillfredsställelse. Nätet stod dock inför ett antal utmaningar, bland annat omfattande läckor och vatten som inte kommer in.

Genom att samarbeta med Diehl Metering för att genomföra ett AMR-pilotprojekt har ELDOWAS lyckats övervinna dessa utmaningar. Tack vare regelbundna och exakta dataavläsningar kan företaget nu snabbt åtgärda nätverksfrågor och har ökat den totala nöjdheten hos intressenterna. Ytterligare mätare kommer att läggas till för att ytterligare utöka nätverket.

 • 74 % av nätet

  påverkades av problem med avläsningar, uppskattningar och täckning.

 • 6 % vs 42 % Vatten utan intäkter

  6 % icke-inkomligt vatten rapporterades efter införandet av AMR-lösningen, jämfört med 42 % i områden som inte omfattades av lösningen.

 • 700 mätare år 2020

  500 Altair V4 volymetriska mätare och 200 Aquila V5 mätare med enkelstråle hade installerats i slutet av 2020.

 • UTMANINGEN: FÖRBÄTTRA NÄTVERKSSERVICEN FÖR ATT ÖKA KUNDNÖJDHETEN

  UTMANINGEN: FÖRBÄTTRA NÄTVERKSSERVICEN FÖR ATT ÖKA KUNDNÖJDHETEN UTMANINGEN: FÖRBÄTTRA NÄTVERKSSERVICEN FÖR ATT ÖKA KUNDNÖJDHETEN

  ELDOWAS långsiktiga ambition har alltid varit att tillhandahålla exceptionell kundservice till alla intressenter, inklusive slutkonsumenter och dess huvudägare, landskapsregeringen i Uasin Gishu. För att bli erkänd som ledande när det gäller kundtillfredsställelse behövde företaget ta itu med ett antal nätverksproblem.

  Non-Revenue Water, som låg på cirka 42 %, var en stor utmaning. Bedrägerier och vattenstölder innebar att ELDOWAS behövde övervaka sitt nät mycket noggrannare. Dessutom hade företaget omfattande problem med täckningsgrad samt felaktiga avläsningar och uppskattningar. Vattenläckor var också vanliga, särskilt i områden på hög höjd med tryckproblem.

  DANCO

  DANCO, som är baserat i Ruiru, Kenya, är en ledande rörtillverkare med över 40 års erfarenhet av att tillhandahålla hållbara och hållbara lösningar i Östafrika. Företaget ingår i Spinners and Spinners Group och är partner och leverantör av vattenmätare från Diehl Metering.

  Tack vare ELDOWAS progressiva vision har AMR-pilotprojektet blivit en stor framgång. Efter att ha valt en ny plats såg de omedelbart prestandafördelarna med automatisering utan några tidigare problem. Projektet har hjälpt dem att övervaka förbrukningen, bygga nya anslutningar och hålla nere NRW till 6 % för det distriktsmätningsområdet.

  Sachin Dhanani, Co-CEO och grundare, Danco

   

 • LÖSNINGEN: ETT AMR-NÄTVERK FÖR FJÄRRAVLÄSNING OCH NOGGRANNA AVLÄSNINGAR

  LÖSNINGEN: ETT AMR-NÄTVERK FÖR FJÄRRAVLÄSNING OCH NOGGRANNA AVLÄSNINGAR LÖSNINGEN: ETT AMR-NÄTVERK FÖR FJÄRRAVLÄSNING OCH NOGGRANNA AVLÄSNINGAR

  I oktober 2018 började Diehl Metering samarbeta med ELDOWAS för att genomföra ett pilotprojekt för AMR, vilket gör det möjligt för företaget att läsa av mätare på distans. Detta var ett av de första AMR-projekten i Kenya och omfattade inledningsvis 100 mätare.

  Nätet utökades sedan och består nu av 500 volymetriska vattenmätare Altair V4 och 3 WESAN Bulk Meter. Avläsningarna överförs med hjälp av 500 IZAR RCi G4 radiomoduler och 2 RDC Standard-mottagare. Alla nätverksdata kan sedan enkelt nås av ELDOWAS med hjälp av programvaran IZAR PLUS PORTAL.

  Ytterligare 200 mätare kommer att läggas till i slutet av 2020, vilket innebär att det totala antalet mätare och radiomoduler kommer att uppgå till 700, med dagliga avläsningar. 

  Under hela projektet har Diehl Metering-teamet i Afrika haft ett nära samarbete med sin partner Eastern Africa DANCO Limited för att ge ELDOWAS tekniker det stöd och den expertis som krävs.

 • FÖRDELARNA: MINSKADE TILL 6 % OCH KUNDNÖJDHETEN ÖKADE

  FÖRDELARNA: MINSKADE TILL 6 % OCH KUNDNÖJDHETEN ÖKADE FÖRDELARNA: MINSKADE TILL 6 % OCH KUNDNÖJDHETEN ÖKADE

  Den mest slående effekten av lösningen har varit en minskning av Non-Revenue Water. I den nya miljö som omfattas av AMR-projektet är nivåerna av Non-Revenue Water 6 %, jämfört med så höga nivåer som 42 % i den miljö som inte omfattades av projektet. På bara några månader har kvaliteten på fjärravläsningen av data gjort det möjligt för ELDOWAS att dramatiskt minska olaglig vattentrafik, bedrägerier och stölder under natten.

  Data genereras nu dagligen på distans, vilket gör det möjligt för ELDOWAS att leverera mer exakta fakturor och upptäcka läckor mycket snabbare. Som ett resultat av detta har kundklagomålen minskat betydligt.

  Tack vare nätverkslarm för läckor och hårdvaruproblem har ELDOWAS lyckats minska den tid som krävs för underhållsarbete. Tidigare kunde det ta månader att lösa nätverksproblem. I dag åtgärdas de flesta problem inom en vecka.

  Enligt Världsbanken bör NRW vara mindre än 25 % av det totala producerade vattnet. ELDOWAS kan nu uppfylla dessa internationella rekommendationer, vilket gör det möjligt för företaget att bättre betjäna sina kunder och samtidigt säkerställa företagets hållbarhet och bevarandet av vattenresurserna.