Historia

HistoriaHistoria

1862: Första början

Neptun grundas i WrocławNeptun grundas i Wrocław

Neptun grundas i Wrocław

Diehl Metering kan se tillbaka på en lång historia som sträcker sig ända till industrialiseringens tidiga år: År 1862 grundas Neptun i Wrocław som ett gjuteri med tillverkning av rörkopplingar för vatten- och gasinstallationer – det är även här som världens första Woltman-bulkvattenmätare utvecklas och tillverkas 1895.

Neptun blir HydrometerNeptun blir Hydrometer

Neptun blir Hydrometer

År 1912 byter företaget namn till Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik. Även idag betraktar industriexperter detta namn som en garanti för högkvalitativ mät- och avläsningsteknik.

Från Wrocław till AnsbachFrån Wrocław till Ansbach

Från Wrocław till Ansbach

Företaget tog ett avgörande steg 1951: Hydrometers huvudkontor flyttade till Ansbach i Franken, Tyskland. Flytten gav Hydrometer mer utrymme, tekniska möjligheter och strategiska utsikter att utvecklas till ett företag med internationellt anseende. Ca 480 medarbetare inom utveckling, produktion och försäljning arbetar än idag vid denna anläggning på tre hektar.

1970: Ett framgångsrikt decennium

1 000 000 vattenmätare1 000 000 vattenmätare

1 000 000 vattenmätare

Den miljonte vattenmätaren kommer ut från produktionslinjen i Ansbach 1970, vilket blir inledningen på ett framgångsrikt decennium. En kontinuerlig ökning av orderingången medför behov av att bygga ut produktionsanläggningarna.

1989: Flödesmätare blir en milstolpe

Ny teknisk standardNy teknisk standard

Ny teknisk standard

En innovation som utvecklats under eget tak sätter den nya tekniska standarden för åtskilliga år: Hydrometer får PTB-ackreditering för en elektronisk flödesmätare. Dessutom firas den 4 000 000:e bayersktillverkade vattenmätaren.

1991: Hydrometer-koncernen skapas

Produktionsanläggning öppnas i ApoldaProduktionsanläggning öppnas i Apolda

Produktionsanläggning öppnas i Apolda

Efter Tysklands återförening 1991 bygger Hydrometer GmbH en produktionsanläggning i Apolda för massproduktion av hushållsvattenmätare för att möta den ökande efterfrågan på högkvalitativa mätare. Samma år certifieras ett testlaboratorium för vattenmätare till bostadshus och enskilda hushåll i Apolda.

Sappel (Frankrike) och Mirometr (Polen) förvärvasSappel (Frankrike) och Mirometr (Polen) förvärvas

Sappel (Frankrike) och Mirometr (Polen) förvärvas

1998 sker Hydrometer-koncernens strategiska expansion: Det välkända franska företaget Sappel och det polska dotterbolaget Mirometr köps upp. Diehl Metering S.A.S., före detta Sappel, konstruerar och tillverkar vattenmätare och radiobaserade avläsningssystem.

EWT (Österrike) förvärvasEWT (Österrike) förvärvas

EWT (Österrike) förvärvas

Den strategiska expansionen fortsätter 2001 med förvärvet av det österrikiska företaget ELIN Wasserwerkstechnik GmbH och den ungerska vattenmätartillverkaren MOM. Den Wien-baserade marknadsledaren för vattenmätarteknik EWT är en pionjär i den radiobaserade avläsningssektorn. Den Mátészalka-baserade specialisten på mätteknik MOM har varit ungersk marknadsledare i decennier och har en nyckelposition vad gäller östeuropeiska marknader.

SAPPEL do Brasil grundas i BrasilienSAPPEL do Brasil grundas i Brasilien

SAPPEL do Brasil grundas i Brasilien

Den första sydamerikanska fabriken etableras år 2002: Med huvudkontor i hamnstaden Recife ansvarar SAPPEL do Brasil för produktion och försäljning av innovativ mätteknik för den sydamerikanska marknaden – och har därför en viktig strategisk funktion.

Hydrometer Metering, Jinan/ChinaHydrometer Metering, Jinan/China

Hydrometer Metering, Jinan/China

År 2004 grundas Hydrometer (Shandong) Metering i Jinan för att koordinera alla aktiviteter på tillväxtmarknaden i Kina. Etablering av det som nu är Diehl Metering (Jinan) Co. Ltd. år 2007 garanterar produktion och försäljning enligt europeisk och kinesisk standard – vilket främjas av en egen produktionsanläggning för ultraljudsvärmemätare.

Diehl Middle East, Dubai/UAEDiehl Middle East, Dubai/UAE

Diehl Middle East, Dubai/UAE

År 2006 grundas Diehl Middle East i Dubai för att utöka företagets närvaro i MENA-regionen. Numera är företaget känt som Diehl Metering FZE och levererar mätteknik och tjänster för vatten, värmeenergi, gas och el från en och samma leverantör i denna ekologiskt extremt krävande region.

2006: Frankrike firar 100 år

100-årsjubileum i Frankrike100-årsjubileum i Frankrike

100-årsjubileum i Frankrike

Sappel, numera känt som Diehl Metering S.A.S. firar sitt 100-årsjubileum år 2006: Det grundas i Paris 1906 som ”Paris Ignicole”och köps 1936 upp av det schweiziska företaget SIGNUM AG, varvid det byter namn till ”Sappel”. Detta specialistföretag för vatten-, energi- och gasmätning med huvudkontor i Saint-Louis, Frankrike, övertas av Hydrometer-koncernen 1998.

2010: Diehl Metering som koncerndivision

Diehl Metering blir en division i Diehl-koncernenDiehl Metering blir en division i Diehl-koncernen

Diehl Metering blir en division i Diehl-koncernen

2010 är ett mycket betydelsefullt år i företagets historia: Diehl Metering blir en officiell division i Diehl-koncernen vid sidan av de befintliga divisionerna Metal, Controls, Defence och Aerosystems. Familjeföretaget Diehl, som från början var ett hantverksgjuteri i Nürnberg startat 1902, har nu cirka 16 300 medarbetare och en årlig omsättning på 3 miljarder euro.

Diehl Gas MeteringDiehl Gas Metering

Diehl Gas Metering

Med etableringen av Diehl Gas Metering år 2010 har divisionen nu sitt eget kompetenscenter för gasmätning i den frankiska staden Ansbach. Diehl Gas Metering GmbH utvecklar och producerar gasmätare inom Diehl Metering-koncernen, till exempel produktserien AERIUS, som baseras på mikrotermisk flödesmätning.

Diehl Metering, DanmarkDiehl Metering, Danmark

Diehl Metering, Danmark

Den danska säljfilialen Diehl Metering ApS öppnas 2011. Det hade sitt ursprung i ett långt och intensivt samarbete med Hydrometer GmbH. De anställda i Diehl metering APS tar hand om den ökade efterfrågan från den danska marknaden för innovativa ultraljud teknik och systemteknik.

2012: Tyskland firar 150 år

150-årsjubileum i Tyskland150-årsjubileum i Tyskland

150-årsjubileum i Tyskland

År 2012 firar Hydrometer-koncernen sitt 150-årsjubileum – företaget har rötter från industrialiseringens början: Det grundas i Wrocław 1862, och världens första Woltman-mätare tillverkas 1895. År 1912 byter företaget namn till ”Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik”. Från 1951 har Hydrometer-koncernen – numera Diehl Metering – sitt säte i Ansbach.

Etablering av Diehl Metering, EnglandEtablering av Diehl Metering, England

Etablering av Diehl Metering, England

År 2013 etableras det brittiska säljkontoret, Diehl Metering Ltd., i Manchester, England, för att tillgodose de specifika tekniska kraven från kunder i Storbritannien. Diehl Metering Ltd. tillhandahåller innovativa mätlösningar, anpassar dem till lokala förhållanden och erbjuder även tjänster och teknisk support.

2015: Expansion till nya marknader

Diehl Metering är ett starkt varumärkeDiehl Metering är ett starkt varumärke

Diehl Metering är ett starkt varumärke

Företagets sammanslagning för att skapa det starka internationella varumärket Diehl Metering äger rum vid årsskiftet 2014/15. Sedan 2010 har Diehl Metering varit en division i Diehl-koncernen vid sidan av de befintliga divisionerna Metal, Controls, Defence och Aerosystems. Diehl Metering står för högkvalitativa, innovativa lösningar och även kostnadseffektiv och miljövänlig användning av naturresurser och energi.

Etablering av Diehl Metering, SingaporeEtablering av Diehl Metering, Singapore

Etablering av Diehl Metering, Singapore

År 2015 öppnas en filial i Singapore: Diehl Metering Pte. Ltd. ansvarar för att tillgodose marknaderna i Sydostasien. Den spektakulära byggnaden CapitaGreen i centrum av Singapore visar sig vara det idealiska valet för filialkontor eftersom detta smarta och miljövänliga komplex perfekt återspeglar Diehl Meterings filosofi. Singapores geografiskt fördelaktiga läge ger Diehl Metering Pte. Ltd. fördelen att kunna ge support till lokala kunder och samtidigt utveckla bättre förståelse för regionens krav.

2016: 20 år med IZAR RADIO

20 år av radioexpertis20 år av radioexpertis

20 år av radioexpertis

IZAR-radiosystemet firar sin 20-årsdag 2016. 1996 – 2016. Utvecklingen av vår egen radioteknik för tjugo år sedan av dåvarande Hydrometer GmbH skapade en helt ny marknad. Idag är IZAR RADIO en central komponent i alla framgångsrika systemlösningar från Diehl Metering. Från smarta mätare för vatten, energi, gas och el via programvara och systemprodukter till energitjänster är vår kontinuerligt vidareutvecklade IZAR RADIO-teknik en fast komponent i Diehl Meterings tjänsteportfölj.

Etablering av Diehl Metering, SverigeEtablering av Diehl Metering, Sverige

Etablering av Diehl Metering, Sverige

År 2016 öppnar Diehl Metering ett nytt säljkontor i Sverige med syftet att erövra fler attraktiva tillväxtmarknader. Tack vare intensivt samarbete med skandinaviska partners och kunder genom den danska säljfilialen Diehl Metering ApS, öppnad 2011, känner Diehl Metering väl till efterfrågan i denna region.

Stiftelse av Spanien försäljningskontorStiftelse av Spanien försäljningskontor

Stiftelse av Spanien försäljningskontor

Sedan början av 2016 blev Spaniens kontor i Madrid en enhet av Diehl Metering i sin egen rätt: Diehl Metering S.L. Diehl Metering / Spanien är främst ansvarig för spanska och portugisiska marknader.

Säljkontor öppnas i USASäljkontor öppnas i USA

Säljkontor öppnas i USA

Säljkontoret i Naperville i USA etableras år 2017 för att utöka företagets närvaro på den snabbt växande amerikanska marknaden. Nu när smarta nätverk är på stark uppgång i Nordamerika erbjuder säljbolaget Diehl Metering LLC kunderna hela processkedjan från mätare till datahantering från en och samma leverantör.