ELDOWAS - Fixed Network

ELDOWAS - Fixed Network ELDOWAS - Fixed Network

Banebrydende kundetilfredshed i Kenya ved at tackle vandledningstab.

Banebrydende kundetilfredshed i Kenya ved at tackle vandledningstab.

Eldoret Water and Sanitation Company Limited (ELDOWAS) er en vandserviceudbyder til byen Eldoret i Rift Valley i Kenya. Virksomheden var den første vandserviceudbyder i Kenya, der opnåede ISO 9001:2008-certificering i internationale kvalitetsstyringsstandarder. De var altid ambitiøse og planlagde at fortsætte med at sætte nationale standarder, som en pioner inden for kundetilfredshed. Deres netværk stod dog over for en række udfordringer, herunder omfattende lækager og vandledningstab.

Ved at indgå partnerskab med Diehl Metering for at implementere et pilot AMR-projekt, har ELDOWAS formået at overvinde disse udfordringer. Takket være regelmæssige og nøjagtige dataaflæsninger, kan virksomheden nu hurtigt løse netværksproblemer og har øget den samlede interessenttilfredshed. Yderligere målere er indstillet til at blive tilføjet, for yderligere at udvide netværket.

 • 74% af netværket

  netværket var påvirket af problemer i forbindelse med aflæsninger, estimeringer og dækning.

 • 6% mod 42% vandledningstab

  6% vandledningstab blev rapporteret efter implementering af AMR-løsningen, sammenlignet med de 42% i områder, der ikke var omfattet af løsningen.

 • 700 målere i 2020

  500 Altair V4 volumetriske målere og 200 Aquila V5 enkeltstrålemålere var blevet installeret ved udgangen af 2020.

   

   

 • UDFORDRINGEN: FORBEDRE NETVÆRKSSERVICE FOR STØRRE KUNDETILFREDSHED

  UDFORDRINGEN: FORBEDRE NETVÆRKSSERVICE FOR STØRRE KUNDETILFREDSHED UDFORDRINGEN: FORBEDRE NETVÆRKSSERVICE FOR STØRRE KUNDETILFREDSHED

  Den langsigtede ambition for ELDOWAS har altid været at yde enestående kundeservice til alle dets interessenter, inklusive slutbrugere og deres hovedaktionær, Amtsregeringen i Uasin Gishu. For at blive anerkendt som førende inden for kundetilfredshed, var det nødvendigt at løse en række netværksproblemer.

  Omkring 42% vandledningstab var en betydelig udfordring. Svindel og vandtyveri betød, at ELDOWAS var nødt til at overvåge sit netværk betydeligt mere. Derudover stod virksomheden over for omfattende dækningsproblemer, samt unøjagtige aflæsninger og skøn. Vandlækager var også almindelige, især i høje områder med trykproblemer.

  DANCO

  Baseret i Ruiru, Kenya, er DANCO en førende rørproducent, med over 40 års erfaring med at levere holdbare og bæredygtige løsninger i Østafrika. En del af Spinners and Spinners Group er partner og leverandør af Diehl Metering vandmålere.

  Takket være ELDOWAS’ progressive vision, har pilotprojektet AMR været en stor succes. Efter at have valgt et nyt sted, så de med det samme effektivitetsfordelene ved automatisering, uden at medbringe de tidligere problemer. Projektet har hjulpet dem med at overvåge forbruget, bygge nye forbindelser og holde vandledningstab nede på 6% for det pågældende distrikts målte område.

  Sachin Dhanani, Co-CEO & Founder, Danco

   

 • LØSNING: ET AMR-NETVÆRK TIL FJERNE- OG NØJAGTIGE LÆSNINGER

  LØSNING: ET AMR-NETVÆRK TIL FJERNE- OG NØJAGTIGE LÆSNINGER LØSNING: ET AMR-NETVÆRK TIL FJERNE- OG NØJAGTIGE LÆSNINGER

  I oktober 2018 begyndte Diehl Metering at arbejde sammen med ELDOWAS om at implementere et pilot AMR-projekt, der gør det muligt for virksomheden at fjernaflæse målere. Dette var et af de første AMR-projekter i Kenya og omfattede oprindeligt 100 målere.

  Netværket blev derefter udvidet og består nu af 500 Altair V4 volumetriske vandmålere og 3 WESAN Bulk målere. Aflæsninger transmitteres ved hjælp af 500 IZAR RCi G4 radiomoduler og 2 RDC Standard modtagere. Alle netværksdata kan derefter nemt tilgås af ELDOWAS ved hjælp af IZAR PLUS PORTAL-softwaren.

  Yderligere 200 målere blev tilføjet inden udgangen af 2020, hvilket bragte det samlede antal målere og radiomoduler op på 700, med aflæsninger foretaget på daglig basis. 

  Gennem hele projektet har Diehl Metering-teamet i Afrika arbejdet tæt sammen med sin partner Eastern Africa DANCO Limited, for at yde den nødvendige støtte og ekspertise til ELDOWAS-teknikere.

 • FORDELENE: VANDLEDNINGSTAB REDUCERET TIL 6% OG ØGET KUNDETILFREDSHED

  FORDELENE: VANDLEDNINGSTAB REDUCERET TIL 6% OG ØGET KUNDETILFREDSHED FORDELENE: VANDLEDNINGSTAB REDUCERET TIL 6% OG ØGET KUNDETILFREDSHED

  Den mest slående effekt af løsningen har været en reduktion i vandledningstabet. I det nye miljø under AMR-projektet, er vandledningstabsniveauet på 6%, sammenlignet med niveauer så høje som 42% i de miljøer, der ikke er omfattet af projektet. På få måneder har kvaliteten af fjernaflæsningen gjort det muligt for ELDOWAS, dramatisk at reducere ulovlig vandtrafik, svindel og tyveri i løbet af natten.

  Data genereres nu eksternt på daglig basis, hvilket giver ELDOWAS mulighed for at levere mere nøjagtig faktureringsdata og opdage lækager meget hurtigere. Som følge heraf er der betydeligt færre kundeklager.

  Takket være netværksalarmer for lækager og hardwareproblemer, har ELDOWAS formået at reducere den tid, der kræves til vedligeholdelsesarbejde. Tidligere kunne det tage måneder at løse netværksproblemer. I dag er de fleste problemer rettet inden for en uge.

  Ifølge Verdensbanken skal Vandledningstab udgøre mindre end 25% af det samlede producerede vand. ELDOWAS er nu i stand til at leve op til disse internationale anbefalinger, hvilket gør dem i stand til at betjene deres kunder bedre og samtidig sikre virksomhedens bæredygtighed og bevarelsen af vandressourcer.