Witryna Saint-Louis osiągnęła poziom Gold na platformie EcoVadis CSR

Witryna Saint-Louis osiągnęła poziom Gold na platformie EcoVadis CSR Witryna Saint-Louis osiągnęła poziom Gold na platformie EcoVadis CSR

Witryna Diehl Metering Saint-Louis we Francji otrzymała Złoty poziom uznania na platformie audytu CSR EcoVadis. Dzięki temu nasza francuska spółka znajduje się w grupie najlepszych 5% firm ocenianych we wszystkich kategoriach.

EcoVadis ocenia firmy na 100pkt według ich wyników w 21 kryteriach CSR pogrupowanych w cztery tematy: środowisko, praca i prawa człowieka, etyka
i zrównoważone zamówienia. W odniesieniu do wszystkich kryteriów platforma ocenia zasady, działania i wyniki organizacji. Diehl Metering Saint-Louis uzyskał ocenę 66/100pkt w 2020, co oznacza znaczny wzrost w stosunku do 2018 roku, kiedy przyznano mu poziom srebrny.

Wprowadzone ulepszenia oraz ostatnie działania CSR zostały nagrodzone. Szczególnie mocno oceniono Diehl Metering Saint-Louis w zakresie pracy i praw człowieka oraz środowiska, nadając 70/100pkt w obu obszarach. Poziom Złoty przyznawany jest firmom wykazującym się ustrukturyzowanym i proaktywnym podejściem do CSR, konkretnymi działaniami dotyczącymi głównych problemów oraz znaczącą sprawozdawczością.

Aby uzyskać więcej informacji na temat ocen Ecovadis, obejrzyj ten film