Raport Diehl Metering dotyczący działań na rzecz zrównoważonym rozwoju i lepszego świata Raport Diehl Metering dotyczący działań na rzecz zrównoważonym rozwoju i lepszego świata

Diehl Metering opublikował Raport Zrównoważonego Rozwoju, który jest już dostępny na stronie internetowej. Raport wyjaśnia co robimy, aby pomóc w kształtowaniu bardziej sprawiedliwej, etycznej i odpowiedzialnej przyszłości zgodnie z 17 Celami Zrównoważonego Rozwoju (SDGs) Organizacji Narodów Zjednoczonych.

Do tej pory zrównoważony rozwój był naszym priorytetem. Dzisiaj jest częścią naszej tożsamości, ponieważ pracujemy z klientami, społecznościami i partnerami, aby wzmocnić zrównoważoną przyszłość dla wszystkich. W naszym nowym Raporcie Zrównoważonego Rozwoju mogą Państwo odkryć działania, które podejmujemy, aby tak się stało.

W 2021 roku zostaliśmy oficjalnym sygnatariuszem Global Compact Organizacji Narodów Zjednoczonych, dobrowolnej inicjatywy, która określa 10 zasad zrównoważonego biznesu w 4 kluczowych obszarach. W raporcie dowiesz się, co robimy w każdym z tych obszarów - Prawa człowieka, Praca, Środowisko i Przeciwdziałanie korupcji - oraz w jaki sposób nasza firma wprowadza zmiany.

Zachęcamy również do zaznajomienia się z naszymi 7 Priorytetowymi Programami dotyczącymi kluczowych działań, których celem jest zapewnienie zrównoważonego i etycznego rozwoju wraz z naszymi partnerami biznesowymi. Obejmują one następujące zagadnienia: innowacje wspierające naszych klientów, zrównoważone zarządzanie dostawcami, wykorzystanie eko-projektu do zarządzania całym cyklem życia naszych produktów i rozwiązań, lokalne dostawy i lokalną produkcję, odpowiedzialne zarządzanie zasobami w naszych zakładach oraz sposób, w jaki inwestujemy w długoterminową przyszłość.

Raport stanowi podsumowanie tego, co udało nam się zrobić do tej pory - oraz tego, w jaki sposób będziemy nadal wzmacniać nasze wysiłki we wszystkich obszarach zrównoważonego rozwoju.

Przeczytaj raport tutaj