Dlaczego IZAR przygotowuje Twój biznes na każdą okoliczność

Pierwsze miesiące 2020 r. zmieniły wiele aspektów działalności - w tym zdolność przedsiębiorstw do zarządzania ich sieciami i zapewnienia optymalnej obsługi przez cały czas. Ponieważ w terenie dostępnych jest mniej osób, coraz trudniej jest uzyskać niezbędne informacje o stanie sieci.

Dlaczego IZAR przygotowuje Twój biznes na każdą okoliczność Dlaczego IZAR przygotowuje Twój biznes na każdą okoliczność

Ostatnie wydarzenia podkreśliły jak ważna jest pilna potrzeba cyfryzacji części sieci. Żyjemy w niepewnych czasach - niezależnie od tego, czy jest to pandemia, czy ekstremalna pogoda, woda i energia są niezbędnymi zasobami, których ludzie potrzebują przez cały czas, a od mediów zależy, czy infrastruktura krytyczna spełni swoją rolę w utrzymaniu ciągłych dostaw. A zatem, w obliczu nieprzewidzianego zdarzenia, w jaki sposób dostawcy wody mogą szybko zidentyfikować źródło pęknięcia rury lub wycieku? W jaki sposób dostawcy ogrzewania i chłodzenia mogą szybko rozwiązać problem awarii? I w jaki sposób narzędzia mogą zapewnić ciągłość usługi, gdy napotykają nieoczekiwane problemy z siecią?

Dzięki technologii radiowej IZAR możesz sprostać tym wyzwaniom, wdrażając zautomatyzowaną infrastrukturę pomiarową (AMI). Oprócz umożliwienia zdalnego odczytu liczników, IZAR automatycznie wykryje problemy lub nieefektywności w twojej sieci. Będziesz mógł zarządzać operacjami na odległość, jednocześnie chroniąc swoich pracowników. Jakie jest lepsze rozwiązanie na te niepewne czasy?

Chroń swój biznes

Dzięki technologii radiowej IZAR możesz zdalnie i niezawodnie zbierać dane z sieci w celu wydajnej analizy danych. W sieci stacjonarnej liczniki wyposażone w moduły radiowe IZAR automatycznie przesyłają dane do odbiorników IZAR RDC, które z kolei przesyłają je do portalu IZAR Plus za pomocą technologii GPRS lub LAN, a sieć może gromadzić dane - bez potrzeby ludzkiej interwencji.

Z ultradźwiękowym licznikiem ciepła SHARKY zintegrowane jest radio IZAR, które umożliwia zbieranie danych, takich jak temperatura zasilania i powrotu, natężenia przepływu, moc wyjściowa, zużycie energii i komunikaty alarmowe. Podobnie ultradźwiękowy wodomierz HYDRUS może wykrywać powietrze w rurach, odwracać przepływ i precyzyjnie mierzyć faktyczne zużycie. Wszystkie te informacje są następnie przesyłane w celu analizy i wglądu do oprogramowania Diehl Metering, IZAR Portal Plus. Alternatywnie możesz zainstalować IZAR @ NET 2 na własnych serwerach w swoim centrum danych. Wybór należy do Ciebie.

System AMI oznacza, że ​​nie musisz wysyłać zespołu w celu sprawdzenia parametrów lub zbadania, gdzie Twoja sieć wymaga naprawy. IZAR Portal Plus działa dla Ciebie. A to oznacza, że ​​rozwiązanie idealnie pasuje do bieżącej potrzeby ochrony pracowników i lepszego zarządzania zasobami ludzkimi.

Zoptymalizuj bezpieczeństwo dostaw

Dzięki sieci stacjonarnej opartej na IZAR zawsze będziesz w stanie zapewnić bezpieczne dostawy energii i wody - pomagając zwiększyć zadowolenie klientów i akcjonariuszy.

Portal IZAR Plus natychmiast ostrzega o potencjalnych wyciekach, manipulacjach, kradzieży lub anomaliach w Twojej sieci. Poznasz lepiej stan różnych zasobów w swojej sieci - dzięki czemu będziesz wiedział, gdzie i kiedy potrzebne są naprawy lub aktualizacje. Będziesz mógł monitorować każdy aspekt swojej sieci w dowolnym momencie i w każdej sytuacji dzięki potężnym możliwościom analitycznym portalu IZAR Plus. Co więcej, analityka oprogramowania cały czas się poprawia. Dzięki przyszłym udoskonaleniom będziesz w stanie przewidywać problemy z siecią, zanim się one pojawią.

W tych niepewnych czasach IZAR oferuje ci spokój ducha. Twoje procesy sieciowe zostaną zdigitalizowane, dzięki czemu Twoja firma będzie w pełni operacyjna i wydajna - bez względu na wyzwania.

Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje techniczne zobacz na: