Diehl Metering uzyskuje certyfikaty dla wielu obszarów działalności

W 2019 roku Diehl Metering wprowadził zintegrowany system zarządzania (IMS), aby pomóc w standaryzacji naszych działań, zapewniając spełnienie wielu wymagań we wszystkich obszarach: prawnych, metrologicznych, ISO, BHP, bezpieczeństwa informacji, ATEX i innych. Nasi klienci mogą być pewni, że nasze produkty spełniają te same wysokie standardy na całym świecie.

Diehl Metering uzyskuje certyfikaty dla wielu obszarów działalności Diehl Metering uzyskuje certyfikaty dla wielu obszarów działalności

Korzyści z IMS

• Łącząc wszystkie procesy w jednym systemie, IMS czyni nas bardziej produktywnymi dla naszych klientów
  • IMS zapewnia, że ​​nasze produkty i rozwiązania spełniają oczekiwania i wymagania prawne wszystkich zainteresowanych stron
  • IMS czyni nas jedną firmą, która konsekwentnie przestrzega wysokich standardów jakości produktu, ochrony środowiska, zdrowia, bezpieczeństwa i ochrony.
  • IMS jest podstawą trwałego wzrostu, pomagając nam lepiej służyć naszym klientom w perspektywie długoterminowej i tworzyć nową wartość

Certyfikaty dla zakładów

Nowy system IMS ułatwia przeprowadzanie audytów i ocen we wszystkich lokalizacjach Diehl Metering. Niedawno zostaliśmy poddani audytowi przez LNE *, który potwierdził naszą zgodność z wymogami modułu D dyrektywy 2014/32 / UE, znanej również jako MID.

Ponadto, zgodnie z normami ISO 9001: 2015 i ISO 14001: 2015 w zakresie jakości i środowiska, otrzymamy certyfikaty dla wielu lokalizacji wydane przez Quality Austria **. Te certyfikaty pokazują, że działamy bardzo wydajnie, a pieczęć ISO otwiera nam możliwość wejścia na nowe rynki.

Oznaczenia produktu

Po naszej aprobacie produkcyjnej MID zauważysz niewielkie zmiany na opakowaniu produktu od 7 lipca 2020 r. Produkty będą teraz zawierać następujące informacje:

• Nasz unikalny numer laboratorium zatwierdzającego MID -> 0071
  • Nasz standardowy adres produkcyjny: Diehl Metering GmbH Donaustraße 120 DE-90451 Nürnberg
  • Zharmonizowana deklaracja UE obejmująca nasz nowy numer homologacji modułu D (produkcyjnego)

Dzięki IMS nasza organizacja jest silniejsza niż kiedykolwiek. Otwiera nowe możliwości dla nas, naszych partnerów i klientów.