Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen gepromoot tijdens de Europese Week voor Duurzame Ontwikkeling

In het kader van de European Sustainable Development Week (ESDW) organiseerde Diehl Metering in verschillende vestigingen personeelsevenementen. De ESDW vond dit jaar plaats van 18 september tot 8 oktober 2022.

Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen gepromoot tijdens de Europese Week voor Duurzame Ontwikkeling Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen gepromoot tijdens de Europese Week voor Duurzame Ontwikkeling
Diehl Metering

In het kader van de European Sustainable Development Week (ESDW) organiseerde Diehl Metering in verschillende vestigingen personeelsevenementen. De ESDW vond dit jaar plaats van 18 september tot 8 oktober 2022. Het thema was klimaatactie (Duurzaam Ontwikkelingsdoel 13) en onze activiteiten waren gericht op de bewustmaking omtrent broeikasgassen en onze inspanningen om de uitstoot ervan te verminderen.

De ESDW is een belangrijk evenement op onze kalender. We ondersteunen het in Frankrijk al meer dan 10 jaar en meer recentelijk hebben we onze activiteiten uitgebreid naar alle Europese vestigingen om duurzaamheid bij onze medewerkers te promoten.

De ESDW van dit jaar vormde een welkome terugkeer naar evenementen op locatie na twee jaar van virtuele webinars. Al onze Europese vestigingen waren officiële deelnemers en we vroegen onze vestigingen in de VS en China om samen met de Europese medewerkers workshops te organiseren om onze acties ter vermindering van de uitstoot van broeikasgassen te promoten.

In 2022 hebben we de uitstoot van broeikasgassen door ons bedrijf zorgvuldig geëvalueerd. Daarbij hebben we gekeken naar alle zeven gassen en niet alleen naar CO2. We hebben nu gegevens verzameld van onze zes productielocaties en ons logistieke centrum, met betrekking tot directe uitstoot door bronnen die wij bezitten of controleren, en indirecte uitstoot door gekochte elektriciteit, stoom, verwarming en koeling. We hebben ook alle andere indirecte uitstoot van onze waardeketen meegenomen. Onze prioriteit is het verzamelen van hoogwaardige gegevens die wij kunnen gebruiken als basis voor het controleren en verminderen van onze koolstofvoetafdruk en om een positief effect te hebben op klimaatverandering.

Tijdens de ESDW-evenementen konden onze medewerkers kennismaken met deze acties en hun ideeën en feedback geven via live en online workshops en andere initiatieven op alle locaties. Daarnaast werd in Duitsland voor elke deelnemer aan het evenement een boom geplant, wat neerkomt op een totaal van 550 bomen (PLANT-MY-TREE®) Onze Oostenrijkse en Poolse teams hingen interactieve posters op en vroegen werknemers hier stickers op te plakken om meer over de uitstoot van broeikasgassen te leren. In Frankrijk werden brainstormsessies gehouden om ideeën te verzamelen over wat we als individu kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lees meer over onze duurzaamheidsacties in onze COP