Jean-Claude Luttringer benoemd tot nieuwe COO en lid van de Division Board

In het kader van een organisatorische evolutie naar meer klantgerichtheid heeft Diehl Metering Jean-Claude Luttringer benoemd tot nieuwe Chief Operations Officer (COO) en lid van de Division Board. Als ervaren leider en manager zal hij toezien op de ontwikkeling van technische oplossingen en aangepaste diensten om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten.

Jean-Claude Luttringer benoemd tot nieuwe COO en lid van de Division Board Jean-Claude Luttringer benoemd tot nieuwe COO en lid van de Division Board
Diehl Metering

In het kader van een organisatorische evolutie naar meer klantgerichtheid heeft Diehl Metering Jean-Claude Luttringer benoemd tot nieuwe Chief Operations Officer (COO) en lid van de Division Board. Als ervaren leider en manager zal hij toezien op de ontwikkeling van technische oplossingen en aangepaste diensten om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten.

Sinds 2019 kiest Diehl Metering in toenemende mate voor een functionele organisatie met uniforme processen. Het doel is om hoogwaardige technische producten en oplossingen te creëren waardoor onze klanten over één enkele bron beschikken voor al hun behoeften.

Vandaag de dag wordt de meetindustrie gedreven door externe factoren die bekendstaan als de ‘4Ds’: decarbonisatie, digitalisering, decentralisatie en demografie. Nutsbedrijven van elke omvang staan onder toenemende druk om hun operationele prestaties te optimaliseren met behulp van geavanceerde hulpmiddelen zoals lekdetectie en verbruiksvoorspellingen. Bij Diehl Metering willen we de klanten hiervoor de allerbeste hulpmiddelen bieden, en we werken er actief aan om één bron voor de ondersteuning te worden door relevante adviesvaardigheden en gegevensanalyse aan te bieden. De creatie van de nieuwe functie van COO maakt deel uit van deze strategie.

Jean-Claude Luttringer neemt zijn verantwoordelijkheden als COO in de Division Board vanaf 1 augustus 2022 op zich. Zijn rol bestaat erin onze operationele en supplychain organisatie aan te passen aan de uitdagingen van de globalisering. Hierdoor kunnen we ons concentreren op onze belangrijkste doelstellingen: nieuwe markten aanboren, de Time To Market verkorten en kostenverlaging.

Jean-Claude Luttringer startte in 1988 bij het bedrijf. Na zijn studie productiemanagement aan het University Institute of Technology in Mulhouse, Frankrijk, werkte hij in de chemische installatiebouw en voor een jong Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in satellietontvangst. Bij Diehl Metering werkte hij onvermoeibaar aan de ontwikkeling en verbetering van werkmethoden, waarbij de mens centraal staat bij alles wat we doen. In de loop der jaren werden zijn verantwoordelijkheden uitgebreid met logistiek en strategische inkoop, en hij hielp de afdeling industrialisatie oprichten. In 2016 werd hij CTO (Chief Technical Officer) van Diehl Metering France en in 2019 werd hij benoemd tot VP Solution Supply, verantwoordelijk voor Operations, Supply Chain en Industrialization voor de hele Metering-divisie.

Als COO brengt hij zijn expertise in op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. Recente gebeurtenissen zoals herhaalde hittegolven en droogte hebben ons eraan herinnerd dat het van essentieel belang is om de manier waarop we water en energiebronnen beheren te optimaliseren. “Het is duidelijk dat we onze energiesystemen snel koolstofvrij moeten maken”, zegt Jean-Claude Luttringer, “en dat vereist een beter energiebeheer en aangepaste netwerken. Dit zijn twee cruciale gebieden waar Diehl Metering technische oplossingen en aangepaste diensten kan leveren. Ik heb vertrouwen in ons vermogen om te slagen en ik ben er ook erg trots op deel uit te maken van de oplossing voor het behoud van de hulpbronnen van onze planeet.”