IZAR@HOME: duurzaamheid in handen van de consument

Tegenwoordig dwingen de verwachtingen van de consument de nutsbedrijven om steeds milieuvriendelijker en minder verspillend te zijn. En nu heeft een wereldwijde pandemie duurzaamheid nog hoger op de agenda geplaatst.

Diehl Metering
News
IZAR@HOME: duurzaamheid in handen van de consument IZAR@HOME: duurzaamheid in handen van de consument

Tegenwoordig dwingen de verwachtingen van de consument de nutsbedrijven om steeds milieuvriendelijker en minder verspillend te zijn. En nu heeft een wereldwijde pandemie duurzaamheid nog hoger op de agenda geplaatst. In het licht van de recente ervaringen groeit het collectieve besef dat wij allemaal meer moeite moeten doen om de planeet te sparen, de bestaande hulpbronnen te beschermen en een betere toekomst voor iedereen te verzekeren.

Als nutsbedrijf kunt u uw netwerk bewaken en optimaliseren om efficiënter met water en energie om te gaan. Maar wat als u consumenten ook in staat zou stellen hun eigen verbruik te controleren en te optimaliseren? U zou hen in staat stellen om hun eigen bijdrage te leveren aan duurzaamheid en tegelijkertijd hun factureringskosten te verlagen, waardoor de tevredenheid toeneemt. En dat is precies wat Diehl Metering biedt met IZAR@HOME.

Gegevensgestuurde duurzaamheid

IZAR@HOME is een smartphone-app waarmee consumenten toegang kunnen krijgen tot allerlei statistieken over hun water- en energieverbruik. Het geeft hen de informatie die ze nodig hebben om hun gewoonten te veranderen en betere keuzes te maken voor de planeet en voor hun portemonnee.

De oplossing is gebaseerd op IZAR-radiotechnologie en slimme meters om gegevens over uw hele netwerk te verzamelen. Met IZAR Data Management software kunt u deze schat aan gegevens benutten om de efficiëntie van uw netwerk te vergroten en verspilling te verminderen; een belangrijke stap op weg naar meer duurzaamheid. De volgende stap? Deel de meest relevante informatie met consumenten en u stelt hen in staat om de duurzaamheid van individuele huishoudens te stimuleren, waardoor het hele systeem efficiënter en groener wordt.

Beter geïnformeerd voor betere gewoonten

IZAR@HOME wordt geleverd met een reeks functies die de consument inzicht geven in zijn verbruiksgewoonten en factureringsinformatie.

  • Stel consumenten in staat om natuurlijke hulpbronnen te sparen: consumenten kunnen het verbruik van hun huishouden in de loop der tijd raadplegen, hun efficiëntie vergelijken met vergelijkbare groepen en verbruiksprognoses bekijken. Ze kunnen zelfs hun Delta-T meten en de metingen van verschillende meters bekijken. Eenvoudige grafieken en verbruiksdoelen helpen hen de gegevens te begrijpen en hun gedrag aan te passen om een echte bijdrage te leveren aan energie- en waterbesparing.
  • Verhoog de tevredenheid door lagere rekeningen: IZAR@HOME geeft consumenten toegang tot al hun huidige en vroegere rekeningen. Het maakt het ook gemakkelijker om het verband te zien tussen verbruiksgewoonten en kosten, zodat ze hun rekeningen kunnen verlagen door hun gewoonten te veranderen. Voor u betekent dit een hogere klanttevredenheid.
  • Verminder waterverlies in uw netwerk: met de app kan een waarschuwing worden verstuurd wanneer een potentieel lek wordt gedetecteerd, zodat consumenten snel kunnen reageren en potentiële schade aan hun huis kunnen voorkomen. Een snelle reactietijd zal ook het waterverlies in uw netwerk verminderen en de duurzaamheid verder vergroten.

Een instrument voor deze tijd

Met IZAR@HOME stelt u consumenten in staat hun verbruiksgewoonten te veranderen, energie en water te besparen en kosten te verlagen. De app speelt in op de wens van de consument naar meer digitalisering, meer controle en meer duurzaamheid. En dit alles zonder extra werk van uw kant, omdat de consument zelf de regie heeft.

Weinig instrumenten zijn zo afgestemd op de trends en behoeften van vandaag, vooral in een tijd waarin het gewone leven op zijn kop is gezet en het besef groeit dat we allemaal meer respect moeten hebben voor de natuur als we de hulpbronnen van de planeet willen behouden voor toekomstige generaties.

Voor meer informatie:

IZAR@HOME