IZAR@HOME: eko rozwój w rękach konsumentów

IZAR@HOME: eko rozwój w rękach konsumentów IZAR@HOME: eko rozwój w rękach konsumentów

W dzisiejszych czasach oczekiwania konsumenta powodują, iż media, czyli zużycie prądu i wody powinno być coraz bardziej przyjazne środowisku i bardziej oszczędne dla konsumenta. Co więcej, globalna pandemia korona-wirusa spowodowała, iż jeszcze bardziej eko-rozwój stał się priorytetowy. W świetle ostatnich doświadczeń wszyscy rozumieją, że musimy dołożyć wszelkich starań, aby szanować naszą planetę; co więcej, aby ratować (oszczędzać) zasoby naturalne i zapewnić lepszą przyszłość dla ludzi.

Już dziś jest możliwe monitorowanie oraz zoptymalizowanie sieci w celu bardziej oszczędnego zużycia energii i wody.  Co stanie się, kiedy będziemy w stanie umożliwić konsumentom monitorowanie i optymalizowanie ich własnego zużycia wody i energii? Byłbyś w stanie umożliwić im wkład własny w eko rozwój. W tym samym czasie koszt zużycia mediów również byłby mniejszy, nie mówiąc już o satysfakcji, jaką będą mieć z tego tytułu klienci. To właśnie jest IZAR@HOME, który oferuje Diehl Metering.

Zrównoważony rozwój ( eko rozwoj) oparty na danych

IZAR@HOME to aplikacja smart, która umożliwia konsumentom zdobycie wszelkich danych dotyczących zużycia wody i energii. Konsumenci otrzymują informacje, które pomogą im zmienić ich przyzwyczajenia związane z użytkowaniem wody lub energii, tak, aby w przyszłości móc dokonać lepszych wyborów, oszczędzając pieniądze i szanując naszą planetę.

Rozwiązanie to jest oparte na technologii radiowej IZAR oraz na wodomierzach smart, które to gromadzą dane z sieci. Korzystając z oprogramowania “zarządzanie danych” IZAR mamy dostęp do ogromnego bogactwa danych, dzięki którym bardzo zwiększona jest wydajność sieci. A obniżony poziom strat-, co jest znaczące, jeśli ktoś chce być przyjazny dla środowiska. Jaki jest kolejny krok? Należy udostępnić najbardziej istotne dane konsumentom i w ten sposób umożliwić klientom eko-rozwój w ich własnych domach. W ten sposób cały system stanie się bardziej wydajny i ekologiczny.

Lepiej poinformowani, lepsze przyzwyczajenia

IZAR@HOME posiada szereg funkcji, które umożliwiają konsumentom zrozumienie ich przyzwyczajeń konsumpcyjnych oraz informacji zawartych na fakturze.

• Należy umożliwić konsumentom chronienie zasobów naturalnych: konsumenci mogą na bieżąco konsultować zużycie wody i energii w swoich domach, porównać dane z grupą zbliżoną wiekowo do siebie, jak również śledzić prognozy. Istnieje możliwość pomiaru delta-t oraz podglądu odczytu z różnych liczników. Proste wykresy zarówno jak cele zużycia pomagają zrozumiale odczytać dane oraz pomagają w zmianie przyzwyczajeń w celu zaoszczędzenia energii i wody.
  • Poczucie satysfakcji dzięki niższym rachunkom: IZAR@HOME umożliwia konsumentom dostęp do obecnych oraz wcześniejszych rachunków. To również ułatwia zrozumienie powiązania pomiędzy przyzwyczajeniami konsumenta a wygenerowanymi kosztami. Dzięki IZAR@HOME konsumenci mogą zmniejszyć wysokość rachunku poprzez zmianę nawyków. Dla ciebie oznacza to: większą satysfakcję klienta.
  • Zmniejszenie utraty wody za pomocą sieci: aplikacja może być wykorzystana do wysłania alertu, kiedy potencjalny wyciek wody zostaje wykryty, co pozwala na szybką reakcję i uniknięcie pojawienia się wszelakich szkód. Szybki czas reakcji spowoduje zredukowanie strat wody w sieci i przez to zwiększy eko- rozwój.

Narzędzie na obence czasy

Dzięki IZAR@HOME umożliwiasz zmodyfikowanie przyzwyczajeń konsumentów, oszczędzanie energii i wody, co wiąże się z redukcją kosztów. Aplikacja jest odpowiedzią na życzenie konsumentów, aby wprowadzić cyfryzację, większą kontrolę oraz lepszy eko- rozwój. Aplikacja ta zapewnia to wszystko bez potrzeby większego nakładu pracy z twojej strony, ponieważ klienci są upoważnieni do korzystania z tego narzędzia bez pomocy z zewnątrz.

Niektóre narzędzia są świetnie dopasowane do trendów i potrzeb dzisiejszych czasów, zwłaszcza dzisiaj, kiedy świat został przewrócony do góry nogami i wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, iż musimy bardziej dbać o naszą planetę, jeśli chcemy zachować zasoby naturalne dla przyszłych pokoleń.

Więcej informacji znajduje się na:

IZAR@HOME