IZAR bewijst zijn schaalbaarheid in Amiens

For ten years, Diehl Metering has been working closely with the Amiens metropolitan area in northern France to gradually scale up its solutions and continually bring new improvements to its water network.

IZAR bewijst zijn schaalbaarheid in Amiens IZAR bewijst zijn schaalbaarheid in Amiens
Diehl Metering

Al tien jaar lang werkt Diehl Metering nauw samen met de metropoolregio Amiens in Noord-Frankrijk om haar oplossingen geleidelijk op te schalen en voortdurend nieuwe verbeteringen aan te brengen in haar waternet.

De Amiens-regio heeft een oppervlakte van 350 km2, telt meer dan 178.000 inwoners en voorziet ongeveer 55.000 gezinnen van water. Onze relatie met Amiens begon in 2012, toen we ons eerste aanbestedingsproject in de wacht sleepten. Dit eerste project, met een duur van vier jaar, betrof de levering van ALTAIR volumetrische meters in combinatie met IZAR R4-radiotechnologie om de gegevens over te dragen.

In 2018 hebben we een Fixed Network geïmplementeerd, zodat de klant beschikte over verschillende manieren om meterstanden te verzamelen. Eerst installeerden we IZAR RDC PREMIUM- en IZAR Battery-ontvangers met antennes op watertorens om automatische gegevensoverdracht in een groot gebied mogelijk te maken. Vervolgens rustten we lokale vuilniswagens uit met IZAR-ontvangers en verstrekten we IZAR@MOBILE 2-tablets aan het personeel. Met deze passieve Drive-by-oplossing kunnen de meterstanden gemakkelijk worden verzameld door vuilniswagens tijdens hun gebruikelijke rondes.

Dit jaar maakt de metropoolregio Amiens haar netwerk nog beter door over te stappen op HYDRUS BULK 2.0, een statische ultrasone bulkwatermeter die zal helpen bij het opsporen van lekken. In 2020 was Amiens al overgeschakeld op onze nieuwe generatie IZAR-radiocommunicatie, waarvan het bereik en de nauwkeurigheid het mogelijk maken om op moeilijk toegankelijke plaatsen gegevens te verzamelen.

Door steeds te vertrouwen op de meetoplossingen van Diehl Metering heeft Amiens ervaren dat haar netwerk moeiteloos kan worden opgeschaald, met volledige compatibiliteit met bestaande installaties. Nu kunnen alle watermeters in de metropoolregio in één maand worden uitgelezen met behulp van slechts drie vuilniswagens. Dit betekent dat Amiens veel tijd en geld bespaart.