De nieuwe IZAR@HOME consumenten-app is nu beschikbaar – Bied uw klanten nieuwe serviceoplossingen

Fixed Network voor volledige transparantie over verbruik, anomalieën en apparaatstatus in het hele distributienetwerk was slechts de eerste stap. Nu gaan we een stap verder. In tijden van optimalisatie is informatie van essentieel belang. Waarom uw klanten daar niet van laten profiteren?

Diehl Metering
News
De nieuwe IZAR@HOME consumenten-app is nu beschikbaar – Bied uw klanten nieuwe serviceoplossingen De nieuwe IZAR@HOME consumenten-app is nu beschikbaar – Bied uw klanten nieuwe serviceoplossingen

Fixed Network voor volledige transparantie over verbruik, anomalieën en apparaatstatus in het hele distributienetwerk was slechts de eerste stap. Nu gaan we een stap verder. In tijden van optimalisatie is informatie van essentieel belang.  Waarom uw klanten daar niet van laten profiteren?

Neem de IZAR@HOME-app op in uw aanbod en stel uw klanten in staat om hun water- en thermische energieverbruik in hun huishouden op elk moment gemakkelijk te controleren en aan te passen via hun smartphone. De gedetailleerde (dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse) verbruiksgeschiedenis en een prognose worden transparant gevisualiseerd en helpen bij het vergroten van het bewustzijn over het eigen verbruiksgedrag.

De verbruikbenchmark stelt uw klanten in staat hun eigen verbruik te vergelijken met dat van vergelijkbare huishoudens. Dit biedt uw klanten een gedetailleerde informatiebasis en een stimulans om verantwoord om te gaan met hulpbronnen, geld te besparen en bij te dragen aan duurzaamheid.

Op basis van de doorgegeven meterstanden en verbruikswaarden ontvangen uw klanten hun laatste factureringsgegevens in een duidelijke en begrijpelijke vorm.

Bovendien worden uw klanten via geïntegreerde alarmmeldingen van de app in een vroeg stadium geïnformeerd over afwijkingen zoals mogelijke lekkages. Daardoor kunnen problemen snel worden opgelost en kan ernstige schade worden voorkomen voordat de kosten escaleren.

Als direct contactplatform tussen de klant en het nutsbedrijf, zorgt de IZAR@HOME-app ook voor een grotere klantenbinding en de Help Center-functie met de FAQ's vermindert de behoefte aan persoonlijke ondersteuning aanzienlijk.

Uw klanten hebben overal en altijd alle relevante informatie binnen handbereik op hun mobiele telefoon. De eerste stap naar verbruiksoptimalisatie vanaf de bank van de klant wordt zo werkelijkheid.

De IZAR@HOME-app geeft u niet alleen de mogelijkheid om uit te breiden naar een nieuw bedrijfssegment, maar ook om uw klanten op lange termijn te behouden door een verhoogde klanttevredenheid.

Neem contact met ons op, test de gratis demoversie en begin met ons aan een oplossingsgerichte toekomst.

Meer informatie