De nieuwe IZAR@HOME consumenten-app is nu beschikbaar – Bied uw klanten nieuwe serviceoplossingen

Diehl Metering
News
De nieuwe IZAR@HOME consumenten-app is nu beschikbaar – Bied uw klanten nieuwe serviceoplossingen De nieuwe IZAR@HOME consumenten-app is nu beschikbaar – Bied uw klanten nieuwe serviceoplossingen

Fixed Network voor volledige transparantie over verbruik, anomalieën en apparaatstatus in het hele distributienetwerk was slechts de eerste stap. Nu gaan we een stap verder. In tijden van optimalisatie is informatie van essentieel belang.  Waarom uw klanten daar niet van laten profiteren?

Neem de IZAR@HOME-app op in uw aanbod en stel uw klanten in staat om hun water- en thermische energieverbruik in hun huishouden op elk moment gemakkelijk te controleren en aan te passen via hun smartphone. De gedetailleerde (dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse) verbruiksgeschiedenis en een prognose worden transparant gevisualiseerd en helpen bij het vergroten van het bewustzijn over het eigen verbruiksgedrag.

De verbruikbenchmark stelt uw klanten in staat hun eigen verbruik te vergelijken met dat van vergelijkbare huishoudens. Dit biedt uw klanten een gedetailleerde informatiebasis en een stimulans om verantwoord om te gaan met hulpbronnen, geld te besparen en bij te dragen aan duurzaamheid.

Op basis van de doorgegeven meterstanden en verbruikswaarden ontvangen uw klanten hun laatste factureringsgegevens in een duidelijke en begrijpelijke vorm.

Bovendien worden uw klanten via geïntegreerde alarmmeldingen van de app in een vroeg stadium geïnformeerd over afwijkingen zoals mogelijke lekkages. Daardoor kunnen problemen snel worden opgelost en kan ernstige schade worden voorkomen voordat de kosten escaleren.

Als direct contactplatform tussen de klant en het nutsbedrijf, zorgt de IZAR@HOME-app ook voor een grotere klantenbinding en de Help Center-functie met de FAQ's vermindert de behoefte aan persoonlijke ondersteuning aanzienlijk.

Uw klanten hebben overal en altijd alle relevante informatie binnen handbereik op hun mobiele telefoon. De eerste stap naar verbruiksoptimalisatie vanaf de bank van de klant wordt zo werkelijkheid.

De IZAR@HOME-app geeft u niet alleen de mogelijkheid om uit te breiden naar een nieuw bedrijfssegment, maar ook om uw klanten op lange termijn te behouden door een verhoogde klanttevredenheid.

Neem contact met ons op, test de gratis demoversie en begin met ons aan een oplossingsgerichte toekomst.

Meer informatie

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.